Puutarhalapamato ja taimilorvikatarri

Thursday, March 20, 2014

Pitäisi, pitäisi pitäisi. Taimet ovat kymmensenttisiä. Pelargonit pitäisi istuttaa uudelleen ja tuoda talvehtimasta. Daalian sipulit pitäisi kaivaa laatikosta ja istuttaa. On siellä vähän gladioluksiakin. Ja kaksi isoa laatikollista canna indicojen juurakoita.

Ja kun katselen paprikan ja chilien taimiani, minuun iskee typerryttävä laiskuus. Suoranainen lorvikatarri. Jos huomenna koulisi.

Pelargoniat nököttävät talvehtimishyllyillään, vihreää näkyy jo, mutta minä plärään kalenteria ja pohdin, josko ne kestäisivät vielä yhden viikon.

Pitäisiköhän tässä hankkia taimikasvatusapulainen?

Tänä aamuna join aamukahvia ja katselin lumista pihaa. -14 astetta pakkasta. Niin kylmä, että joka yö pihallamme tuhojaan tehnyt jäniskin on ilmeisesti jäädyttänyt karvaisen takalistonsa, sillä jälkiä ei näy eikä jasmikkeita ole nirhitty vielä lyhyemmäksi tyngäksi. Miten kävi krookuksille, joka nousivat jo? Entä itämään lähteneille valkosipuleille? Vihermintulle, loistosalvialle, hopeahärkille ja päivännoudolle, jotka tekivät jo uutta kasvustoa?

Minen laita yhtäkään siementä purkkiin ennen kuin tämä typerä pakkasteleva takatalvi loppuu. Kevät, tänne nyt sieltä, lopetetaan tämä tämmöinen talven kanssa riiustelu siihen paikkaan!