Feministin aamunavaus

Wednesday, September 17, 2014

"Feminismi on rumien naisten kostokerho. "

Siis ideologinen aate on rumien naisten kerho? Missä näin järjettömiä lauselmia näkee? No tietenkin somessa. Onko ateismi rumien ihmisten kerho? Onko pasifismi rumien hippien kerho? Miten ismi voi olla kerho? Sehän on aate! Ai niin, mutta kun kyse on feminismistä, saa sanoa mitä tahansa tyhmää.

Sitten alkoi keskustelu rumuudesta ja kauneudesta. Kun on ruma, ei tarvitse liittyä eukkoporukoihin. Välttyy kamalilta ämmiltä. Tässä kohtaa olisi voitu aloittaa loistelias keskustelu siitä, mikä on rumaa ja mikä kaunista - osin tähän joku menikin, esteettiseen pohdiskeluun, mikä on aina kiinnostavaa - mutta siitä hypättiin takaisin feminismiin, ja väitettiin sen vihaavan kauneutta. Feminismi vihaa naisia, feminismi vihaa miehiä, feminismi vihaa kauneutta, feminismi vihaa erityisesti kauniita ja seksikkäitä naisia, korkokenkiä ja korsetteja. (Taas se ismi vihaa, toim.huom.)

Ja mistä nämä teesit saavat perustelunsa? Koska joku on aina tavannut naisen, joka on jotenkin nyrjähtänyt ja katkera tai kusipää, ja *joka sanoo olevansa feministi*. Yhdenkin tällaisen tapauksen perusteella voi tolkun ihminen vetää loogisen johtopäätöksen, että feministit ovat nyrjähtäneitä, katkeria ja kusipäitä - mikä tarkoittaa samaa kuin että feminISMI on nyrjähtänyttä, katkeraa ja kusipäistä. Loistavaa logiikkaa! Wow! Tämä yhtäläisyys kestää kaiken tarkastelun!

Jokainen on tavannut ihmisen, joka on tummaihoinen eikä niin kovin mukava. Kukaan ei silti julista tuolla, miten tummaihoiset ovat rasittavia kusipäitä. Jokainen on tavannut miehen, joka on tyhmä tai aggressiivinen humalassa. Kukaan ei silti julista pitkin katuja, että miehet ovat tyhmiä ja aggressiivisia alkoholisteja. Jokainen on tavannut naisen, joka on rassaava kana. Kukaan ei silti julista pitkin poikin, että kaikki naiset ovat rassaavia kanoja. Mutta kun joku tapaa yhdenkin feministiksi *itsensä tituleeraavan*, joka on rassaava tai jolla on outoja mielipiteitä, KAIKKI femmarit ovat tästälähin JUURI SELLAISIA ja KOKO FEMINISMI on juuri sitä!

Voiko aikuinen järjissään oleva ihminen sortua näin isoon typerehtimiseen ja yleistämiseen? Kyllä voi. Feminismi on sana, joka oikeuttaa ihan millaiseen hölmöilyyn ja stereotypioiden heittelyyn tahansa. Feminismi on jotain, mikä koskee VAIN naisia ja se koskee KAIKKIA NAISIA SAMALLA TAVALLA. Nih. Muun väittäminen on ihan väärin, koska kyllä ihmisten pitää saada pitää typerätkin mielikuvansa, jotka on vaivalla väännetty vinoon.

Minäkin olen joutunut toteamaan, että naisporukat ovat vaarallisia. Olen saanut turpaani pahan kerran, kun olen mennyt luottamaan sisarsolidaarisuuteen ja sitten olinkin yhtäkkiä kyyparven keskellä. Selkäänpuukotusta, ilkeitä juoruja, pahansuopaa sanatonta poissulkemista ja ulkopuolelle jättämistä, kaunan hautomista ja kosto-ohareita. Mutta näistä yksikään ei ollut feministi! Pitäisikö tästä päätellä, että kaikki ei-feministi-naiset ovat petollisia pahansuopia syöjättäriä ja susia sisarilleen?

90-luvulla hengasin feministiryhmässä. Missään muualla, en ennen enkä jälkeen, ole kokenut sellaista sisaruutta ja yhdenvertaisuutta, erilaisuuden hyväksymistä ja porukkaan kuulumista. Siellä ei juoruttu paskapuheita selän takana, minäkin olin punaisissa nahkahousuissa ja korsetissani hyväksytty ja tykätty. Ja sanalla sanoen, sen porukan ämmät olivat helkkarin päheitä böönia. Ei ollutkaan rumia, katkeria ja kateellisia naisia, jotka vihaavat naisellisuutta ja pieksevät säärensä ajelevan misun. Voi kauheaa, stereotypiat voisivat murtua, ja sehän olisi kauheata se.

Jostain syystä joillain ihmisillä on kauhea tarve nähdä sekä feminismi että feministit perkeleen ikävässä valossa. Ehkä se suo jotain lohtua ajatella, että vaikka muuten menisi päin helvettiä, ainakin feministeillä menee huonommin - ne rumat ja katkerat ämmät! Että ainakin minäitse tykkään kauneudesta ja naisellisuudesta, toisin kuin ne rumat ja katkerat femmarit.

Olin kaksikymppisenä (omasta mielestäni) vähän helkkarin nätti likka. Kuljin buutseissa ja nahkahousuissa tai korsetissa ja koltussa. Provosoinkin, tahallani, sillä halusin kaivaa esiin ihmisistä sen, miten he arvottavat toisia ulkonäön tai vaatteiden perusteella. Koska olin nätti, en voinut olla älykäs tai osaava. Koska olin nätti, olin vapaata riistaa kähmiä ja ehdotella. Koska olin nätti, minua ei tarvinnut ottaa vakavasti. Tulihan siinä ristiriitaa ja jänniä tilanteita. Kerran oli pakko juoda kolme tuplaviskiä putkeen yhdellä heittämällä, koska eräs idiootti tuli länkyttämään baaritiskille, miten naisten pitäisi juoda nättejä sateenvarjodrinkkejä.

Mutta se, että näin nelikymppisenä näkee ja kuulee yhä sitä, miten lauma ihmisiä puhuu feminismistä ja feministeistä suurella suulla - ja harvoin siellä on yhtään feministiä seassa. Harvoin monikaan tuntee feministejä - jos tuntisi, ehkä puhuisi fiksummin tai laajakatseisemmin. Sitä on mielellään itseään pitänyt tolkun ihmisenä JA feministinä, mutta eipä kukaan siitä vedä yleistyksiä, miten feministit on ihan kivoja tai feminismissä voisi olla totuuden jyvää. Kumma juttu, miksi yleistys vedetään aina siitä kusipäisimmästä yksittäistapauksesta, joka usein on tutun tapaama urbaanilegenda.

Ja ainahan nämä porukat ovat täynnä niitä, jotka sanovat puoltavansa tasaa-arvoa MUTTA EIVÄT OLE MITÄÄN HELVETIN FEMINISTEJÄ. Koska heille feminismi tarkoittaa jotain muuta kuin sitä ihmisten välistä tasa-arvoa sukupuolesta huolimatta, vaikka juuri sitä feminismi on ja sitä juuri feminismi ajaa. Toki on olemassa äärimilitantti-fanaattisfundamentalisti-poliittislesborykelmiä, jotka sanovat olevansa osa feminismiä. Ja ovathan ne, ehkä, en tiedä, kun en sellaisia rykelmiä ole koskaan elävässä elämässä tavannut. Mutta eihän se jumankauta mikään valtavirta tai feminismin ydin ole. Pitäisi noin selkeän asian olla ymmärrettävissä jokaisen aivolle, vaan ei.

"Kyllähän minä kannatan lasten oikeuksia, mutta IKINÄ EN UNICEFIIN PÄIN KUSEKAAN!". "Kyllä minä kannatan homojen oikeuksia, mutta SETA PITÄISI HÄVITTÄÄ!" Näettekö lausunnoissa jotain kummaa outoa? Sitä samaa kuin siinä, että kannatetaan niin saakelisti samanarvoisuutta sukupuolesta huolimatta, mutta feminismi-sanaa pidetään kirosanana. Outoa, kummaa, merkillistä, mutta saahan sitä omaa näkemystään kutsua vaikka mukaismiksi, jos se tuntuu paremmalta. Tärkeintä on tavoite ja päämäärä, eikä se, miksi sitä kutsuu. Sitten taas se, että siinä samaan tavoitteeseen matkalla olon aikana huidotaan petkeleellä feminismiä ja feministejä, on jotensakin ristiriidassa sen kanssa, että tässä ollaan samanarvoisuuden asialla. Jotkut ovat samanarvoisempia kuin toiset. Feministi on siellä toisten joukossa.

Kyllä, minua rassaa se, että feminismiä ja feministejä näyttää saavan rienata ihan vapaalla tulella ja vajaaälyisilläkin argumenteilla. Sopii yleistää ja kertoa Pat Robinson-tyyppisiä juttuja feministeistä syylänenäisinä noitina, lapsia syövinä lesboina ja kauniita naisia raatelevina korsetinpolttajina. Typeräähän se on, ennakkoluuloisempaa touhua harvemmin näkee muualla kuin persuissa maahanmuuttopolitiikkaa käsiteltäessä, mutta kai se on vaan femmarin kestettävä sekin. Yritettävä päästä yli typerehtimisestä ja jatkettava maltillista, sinnikästä matkaansa. Puhuttava ja selitettävä kerta toisensa perään, miten feminismi on hyvä ja fiksu asia, miten feminismi ei vihaa miehiä vaan pyrkii ihmisten hyvään ja samanarvoiseen touhuun sukupuolesta riippumatta, että sekä miehillä että naisilla olisi hyvä elää ja olla. Että feminismi taistelee ennakkoluuloista ja stereotypioihin survovaa perseilyä vastaan, jotta mies saisi olla itsensä vaikka kukkakoltussa ja nainen olla osaava vaikka korsetissa. Tai toisinpäin. Miten päin vaan.

Sitä yrittää olla reilu ja kiva ihminen, reilu ja kiva nainen. Mutta välillä tahtoo usko loppua, kun "antifeministiset" voimat kääntyvät yhtäkkiä heittelemään paskaa niskaan ja hohottavat päälle. Minut saa kierittää paskassa, koska olen feministi, ja koska joku on tavannut tyhmiä feministiämmiä, olen minäkin sellainen. Siitäpä saan. Tuosta ja tuosta. Johonkinhan ne aggressiot ja vatutukset on purettava, ja arveluttavaa on purkaa se mamuihin tai vammaisiin tai lapsiin. Joten femmarit kelpaavat hyvin. Me rumat ja katkerat ämmät!