Sadaskolmaskymmenesensimmäinen: telkun sukupuolisia todellisuuksia ja blogikiusaamisen lopettamisvaatimus

 

Treffivinkkikokoelma nörteille ilmaantuu myöhemmin (jos ilmaantuu, riippuu hieman tämän merkinnän lopussa esiteltävästä asiasta) johonkin toiseen tarinakirjan osaan. Sopii paremmin sinne. Koko idea sai kovasti vastatuulta: toiset olivat sitä mieltä, että aihe on kaluttu jo loppuun. Jotkut taasen ärjähtivät heti termistä 'nörtti', vaikka se on palttiarallaa kiltein niistä nimistä, joita 'alemman tason miesten edustajiksi' itseään kutsuvat käyttävät edustamistaan miehistä. Nörtti mikä nörtti, itse olen sitä myös, ainakin virka-aikana:)

Toissa viikolla näin muuten elämäni upeimmat revontulet. Koko taivaankansi oli yhtä valon räjähdystä ja ilotulitusta. Sen jälkeen horisontissa tanssivat tulet vaikuttivat aika kesyltä. Talvi on täällä, vaikka yrittikin välillä olla muina miehinä sadekelin selän takana. Tämä syksy on ollut ... 'kivuton': mustantummaa loskasaderähmäkeliä ei juurikaan ollut, vaan kauniista lehtiäpudottavasta syksystä siirryttiin nopeasti kirpakoihin pakkasiin ja lumen tuomaan valoon.

Kärsi, kärsi

Kärsimyssuhde -juttuni nostatti *naisissa* kovasti pahaa verta. Joidenkin mielestä olen väittänyt jättäjien olevan ylipäätään kylmiä ihmisiä, joidenkin mielestä en ymmärrä oikeasta rakkaudesta mitään. Minua puistattaa käsitys, että kärsimys kuuluu olennaisena osana 'oikeaan rakkauteen'.

Tottakai joku ihminen voi olla 'oikea' jonkin aikaa ennen kuin elämä erottaa tiet. Tottakai voi tuntea rakastavansa kunnes rakkaus menee ohi (meneekö *rakkaus* oikeasti ohi kuin flunssa...vai kenties oma illuusio, rakastuminen mielikuvaan?). Tottakai joku jättäjä voi olla tärkeä osa omaa oppihistoriaa. Mutta miksi niin monet naiset tahtovat saada minut ymmärtämään, että kyllä se naisen jättänyt, sihteerin perään lähtenyt ja nykyään kolmannen naisen kanssa aviossa elävä mies voi olla se ainoa, oikea mies? Tottakai ihminen voi päättää, että se Alaskan perämailla 24 vuotta sitten kuollut ja haudattu heppu on se ainoa oikea mies itselle, mutta kaipa siinä kohtaa jo tulee järki hihkaisemaan, että ollaan perin kaukana siitä, mitä yleensä nimellä rakkaus tai parisuhde tarkoitetaan?

Voi olla monia 'oikeita', kaikki exät voivat olla tärkeitä oikeita. Siitä huolimatta pidän kiinni käsityksestäni, että se oikea on se, joka on ja jää. Kyllä nainen saa elää hollywoodin kamelianaista ja annakareninaa, ja heivata kaikki sulhokandit sen takia, että 15 vuotta sitten kävelemään lähtenyt renttureino on niin ihana ja oikeasti rakastaa. Järkirajoitteisuutta se ei silti oikeuta.

Pojat katsoo telkkua

Huolestuin hieman nuorten nettimiesten todellisuustajun määrästä ja laadusta. Kaikkein katkerimpia nörttipoikia tuntuu yhdistävän yksi asia: pojat katsovat telkusta Salkkareita ja turkasen tosissaan. Voi olla, etten ymmärrä nuorisoa, mutta jos kitkerimmän otoksen pojat puhuvat Salkkareiden hahmoista kuin reaalielämän ihmisistä, ollaan mummot-ja-Kauniit&Rohkeat -psykoosissa.

Pojat puhuvat Salkkarien tyttörooleista nimikkeillä 'Natsi-Elina', 'Lehmä-Annika' ja 'Huora-Aamu'. Salkkarin pojat ovat sen sijaan nimillä Teemu, Sauli ja Kasperi. Nimien käyttö kertoo minulle aika paljon. Mielestäni näiden poikien isien ja äitien olisi pitänyt (ja pitäisi yhä) kieltää lapsiltaan päätä väännyttävän, todellisuustajua kadottavan ja sukupuolista vihaa nostattavan TV-sarjaston katsominen.

Eräs kirjoittajapoika kertoi jutun, missä kaksi *10-vuotiasta tyttölasta* oli luullut kirjoittajapoikaa Marco Bjurströmiksi. Tästä tapauksesta Salkkareita katsova kirjoittajapoika kertoo näin: "Henkiset valtimoni revähtivät auki tuon loukkauksen vielä leijuessa ilmassa ja saatoin tuntea pikkutyttöjen pilkallisten katseiden porautuvan ruhoni läpi tikarien lailla. Palatessani samaa reittiä takaisin ei tyttöjä näkynyt missään. Olivat kaiketikin palanneet koulutusleirille tirskumaan ja kikattamaan kuinka saivat nöyryytettyä taas yhtä luuserinörttiä."

Kymmenvuotiaat tyttö*lapset* luulevat siis kundia pienten tyttöjen idolimieheksi, ja kundi suhtautuu lapsiin kuin ivallisiin prostituoituihin, jotka ovat juuri nauraneet ääneen kundin heikolle stondikselle? Kylläpä Suomessa kasvaa asenteiltaan terveitä miehiä. TV:lla on tosiaan tervehdyttävä ja sivistävä vaikutus *sarkastinen, surullinen nauru*

Missä ovat naiset?

Uutisia Irakista, uutisia Afganistanista, uutisia Turkista...uutisfilmejä katsoessa mietin aina, että koko kaupunkikuva on miehinen. Kaduilla ei ole naisia eikä pieniä tyttöjä. Se kylmää sydäntä.

Action-elokuva, Eminemin musiikkivideo...eikä niissäkään ole juuri yhtään naisia. Sankarit ovat miehiä, viholliset ovat miehiä, hahmot ovat miehiä. Elokuvassa ainoa naishahmo on jonkun miehen panopuu tai äiti. Eminemin videossa oikeuksiaan vaatii marssimaan väestönosa, jossa ainoa nainen on kahden lapsen kanssa kotona uupunut äiti, joka odottaa miestä kotiin. Taas minua kylmää.

Ei se mitään, että tehdään tietoisesti 'miesten leffa' (tosin niissä vasta vähäpukeisia naisrooleja onkin:), tai 'naismaailmavideo' (jossa taatusti on miehiäkin:). Mutta se, että tehdään omasta mielestä yleinen, kattava, 'kansaa' tai 'rotua' edustava tuote, missä toinen sukupuoli on kertakaikkiaan vain jäänyt pois, unohtunut - eikä sen poissaoloa edes tajua erikseen huomata, ei tekijä eikä katsoja...se juuri minua puistattaa ja kylmää.

Elokuvien pedofiliaa

Kaikki ovat varmasti nähneet amerikkalaisen elokuvan tai TV-sarjarepaleen, missä pieni poika tuijottaa esim. isän rakastajaa himokkaasti ja laukoo kaksimielisyyksiä, joissa tuodaan esiin, että heti panisi jos ei ikä & fysiikka estäisi? Eikö teidän mielestänne siinä ole jotain erittäin pedofilististä ja insestistä, että esim. 6-vuotias poika laukoo seksuaalisesti esineellistäviä kommentteja isänsä panon tisseistä tai antaa ymmärtää, että pienellä pojalla on himot kuin sonnilla vaan kyky puuttuu?

Miksi elokuvissa ei näy pieniä tyttöjä, jotka katsoisivat isin kavereiden haaruksia huokaillen ja sanoisivat kaihoisasti, että aikamoinen letku? Ai, olisiko se jotenkin 'iljettävää' tai 'sairasta'? Miksei pienten poikien letkautukset isin kaverittarien tisseistä tai torsosta ole sitä, vaan näemmä 'hyvää huumoria'?

Tampereelle tyttöjen talo

Tampereella aloitti toimintansa tyttöjen talo, joka on tarkoitettu vain nuorille tytöille. Tyttöryhmiä on monenlaisia (maahanmuuttajatytöille, seksuaalista häirintää kokeneille tytöille, syömähäiriöisille tytöille) ja heille on tarjottu oma tila: pointtina ei ole pojattomuus, vaan se, että tytöt saavat olla tyttöjen kesken. Loistavaa!

Pikku kriitikoille tiedoksi, että tähän ei Tampere uhrannut sitä summaa, minkä Espoo pisti skeittihalliin tai edes sitä rahaa, jolla tamperelainen koulu rakennutti takapihalleen jalkapallokenttää ja skeittiramppia. Ei niitä tytöille rakennettu, tai edes tyttöjen harrastusta silmälläpitäen. ( 103. osa ).

Vaatelaput

Yksi asia on ihmetyttänyt läpi elämän: miksi kaikkiin vaatteisiin pitää liistrata tiukoin ompelein erittäin pirullisesta keinokuitumateriaalista tehty merkki/kokolappu, joka kutittaa, kirvelee ja kiusaa? Miksi jopa herkkäihoisille suositelluissa silkki- tai niittuvillavaatteissa on tuo pannahisen kutinalappu?

Kun ostaa vaatteen, pitää ensitöikseen ottaa esiin ompelulaatikko ja koittaa ratkoa lapun kiinnitys tai tyytyä leikkaamaan se mahdollisimman läheltä saumaa. Maksaisin muutaman euron enemmän vaatteista, joissa lappua ei olisi.

Blogistanian kiusaajat kuriin!

Jos nyyssiryhmässä pörrää kusipää, jonka ainoa tarkoitus on vittuilla, vinoilla, pyrkiä loukkaamaan ja saada aikaan raivostuneita reaktioita, mitä voidaan tehdä? Ensin toki nyyssiryhmän jäsenet yleensä pyrkivät hiljentämään kusipään, mutta jollei onnistu, siellä on loistava ase: kill-file. Jokainen nyyssiryhmän jäsen voi heittää kusipään tiedot kill-fileen, jolloin tyypin artikkelit häipyvät jo etukäteen takavasemmalle. Tietenkin kusipään tekstejä saattaa näkyä muiden kirjoittamissa follareissa, mutta se on pientä.

Jos mailitse kusipää alkaa kylvää paskanheittoaan, mitä tehdä? Otetaan tietty yhteys ylläpitoon, ja yleensä uhkaileva häiriköinti saadaan kuriin sitä kautta nopeasti.

Jos netin ulkopuolella kusipää alkaa vainota, riekkua ja uhkailla, mitä voidaan tehdä? No siellä pelaa rikoslaki, jonka avulla ainakin rankimmat räkäpäät saadaan kuriin.

MUTTA ENTÄPÄ BLOGISTANIASSA? Muutamat kirjoittajat eivät uskalla edes omalla äänellään enää ottaa asiaa esiin. Nimiä ei uskalleta mainita, ettei jouduta tappo- tai raiskausuhkausten kohteeksi *jälleen*. Kusipäisen ja sairaan ihmisen tappo- ja raiskausuhkauksia pidetään jossain päin hyvänä vitsinä, ehe ehe, tosi hyvää trollia, ette kai tosissaan ottaneet, ehe ehe?

Mitä blogistaniassa voidaan tehdä kusipäälle, joka elää negatiivisesta energiasta, pyrkii loukkaamaan ja suututtamaan mahdollisimman monia, ja saa suorastaan elämänsä ainoat stondikset siitä, että huomaa saaneensa kusipäisyydellään jonkun tolaltaan? Tokitoki, sellainen kusipää kannattaa ignoroida. Kun ignoroi, se jättää rauhaan ja siirtyy seuraavaan uhriin. Onko siis kusipääongelma ratkaistu? Eipä ole ei.

Sitten tuleekin armeija ihmisiä, jotka julistavat ilmaisunvapauden olevan oikeuksista tärkeimpiä. Kylläkyllä, onhan ilmaisu- ja sananvapaus tärkeää. Mutta sitäkö varten sananvapaus on, että sillä saa rääkätä muita ja laukoa ilman seuraaamuksia mitä sattuu??? Sitäkö se saatanan hieno ilmaisun ja sanankäytön oikeus onkin, lupa vittuilla, loukata ja pelotella muita???

Teidän mielestänne siis teistä ja lähimmäisistänne saa kirjoitella mitä ikinä huvittaa web-sivulle? Voin siis tästä istumalta kertoa, miten olette pienimunaisia homoja, kaikille jakavia huoria, isänne panemia äitiinsekaantujia, joiden sopisi kuolla kivuliaasti ja joiden kumppanien pitäisi tulla raa'asti väkisinmaatuksi? Eikä minulla ole MITÄÄN VASTUUTA näistä sanoista? Yliopiston sivuilla kirjoittava sentään joutuisi vastaamaan yliopistolle. Entä blogistanian blogspotit ja muut valvomattomat areenat, missä kusipäät saavat juhlia aamuyöhön kenenkään häiritsemättä?

Ja juu, kiusaajien uhrit eivät ole herkkänahkaisia pikkusieluja. Jos hyvin harvalla on kokemusta ja ikää ja kovaa nahkaa niin poikkeuksellisen paljon, että selviää kusipääkiusaajankin paskanheitosta olankohautuksella, onko se teidän mielestänne sitten normi, jonka mukaan jokaisen tulee kestää tuo paskanheitto yhtä tyynenä? Kusipäät valitsevat niitä uhreikseen, joiden uskovat olevan hajoitettavissa. Blogistaniassa siis tuumitaan, että kun kerran blogaa, se kestäköön herjaukset, uhkaukset ja rääkkäyksen? Eli kun kerran koulussa käy, kestäköön koulukiusaamisen ja heikot aukaiskoon ranteensa hah hah?

Minusta olisi nyt hyvä aloittaa jonkinmoinen selkeä ja asiallinen keskustelu vaikkapa täällä . Jos te tosissanne sanotte, että aikuiselle kusipäälle ei voi blogistaniassa tehdä mitään, minä häivyn pinserilistoilta ja 'blogaajakaartista', sillä en halua olla listalla enkä kuulua sakkiin, joka tukee (myötäilemällä tai vaikenemisen kautta siunaamalla) kusipäiden harjoittamaa terroria. Mieltä saa olla, mutta tappo- ja raiskausuhkailut tai törkeät herjaukset nimien kera tulisi voida raakata ulos. Jollei tähän pystytä, antaa olla ja palaan asiaan sitten, kun siihen pystytään. Siihen (perkelevie, että pistää vihaksi koko aihelma) pystytään koulussa, työpaikalla, nyyssilässä, sähköpostilassa ja IRCissä, mutta ei blogistaniassa???