Neljästoista: selibaatilla ulapalle

 

Pitäisi kai vaihtaa kirjaa, yhteen teemaan sidottu webbinide kun ei taida antaa tarpeeksi väljiä ohjia tälle tammalle. Baatti on mennyt jossain määrin karille, siinä synkeä totuus, enkä tiedä onko liian kornia jatkaa lätinää selibaattikirjassa, jos samaan aikaan shoppaa kondomeja. Olkoon, minä jatkan, lukijat saavat valittaa.

Testausta

Okei, Harry tapaa Sallyn eli mies tapaa naisen (seksuaalisia vähemmistöjä ei ole unohdettu, vaan jätetty tietoisesti pois koska heillä tämä homma tuntuu olevan selkeämmillä vesillä). Tavataan, jutellaan, siirrytään halailuun, suuteluun ja sitten jossain vaiheessa seksistäkin tulee puhetta. Hieno homma, että seksiä saa, jos liukastelee tuoleilla kaiken päivää. Mutta tämä seksisuhteiden aloituksen proseduuri tuntuu itsellä olevan ristiriidassa muun maailman ja ainakin useiden miesten maailman kanssa.

Mitä tehdään, kun seksisessio tulee eteen? Aivan oikein, KÄYTETÄÄN SITÄ KONDOMIA! Turha ynistä, että Suomi on periferia ja ugrilainen geeniperimä tekisi immuuniksi taudeille.

Mitä tehdään, kun 1 yötä kestävämmäksi jäävä seksisuhde tuntuu alkavan itää? Aivan oikein, MENNÄÄN NIIHIN SUKUPUOLITAUTI- JA HIV-TESTEIHIN!!!!!! No niin, vielä kerran: mitä tehdään, kun uusi seksisuhde tuntuu alkavan? Nyt, yhteen ääneen: men-nään nii-hin su-ku-puo-li-tau-ti ja HIV-tes-tei-hin! Hyvä. Mahtavaa. Menikö ihan perille asti? Upeaa.

Vaikka tauteja ja hivejä on liikkeellä, miehet (valitettavasti tuo on se jengi, jonka kanssa olen eniten huseerannut) tuntuvat olettavan että paljaalla saa panna, kunhan hepissä ei näy päällisin puolin möykkymäisiä kasvannaisia. Paria poikkeusta lukuunottamatta on pitänyt vääntää kuparikaapelista miehelle, miksi testeihin mennään.

Kyllä pitäisi olla tänä aikakautena jokaiselle hemmetin selvää, että uuden suhteen alkaessa tsekataan oma tilanne. Aijuu, milloinkas oli viimeinen yhdyntä jonkun toisen kanssa? Jos yli 3kk sitten, testeihin vaan. Jos alle 3kk sitten, ootellaan kunnes 3kk täyttyy ja sitten mennään testeihin. *Ihan itse, oma-aloitteisesti eikä pitkin hampain siksi kun inha nainen ei muuten anna*. Se nainen nimittäin taitaa olla se, joka huolehtii omasta JA kumppaninsa terveydestä.

Antaahan voi, toki, kondomin kanssa, mutta se rajaa kyllä suihinotot ja muut mukavuudet ulos. Ei ole mitään inhaa siinä, ettei ota suuhunsa tai sisäänsä testaamatonta heppiä, Inhaa on se, jos järki ja heppi/klisu seisovat samaan aikaan.

Testitiedettä

Testiajatusta vastaanhangoittelevien miesten selitykset ovat kerrassaan nerokkaita ja tieteellisessä mielessä loistokkaita. "En mä oo ennenkään koskaan käynyt." taisi viedä ykkössijan. "Ei mulla oo mitään oireita." tulee tiukasti kakkosena. "No eihän meillä ny mitään HIViä voi olla" ja "Ooksä tosiaan noin niuho?" kuuluvat Top 5:een. "Eksä ny kuitenkin antais?" sai epätoivoisuuspalkinnon.

Minua ei kiinnosta, että mies on ollut uskollinen exälleen, eikä se, ettei hänellä ole ennen ollut mitään tauteja. Minua kiinnostaa vain se, että en itse tartuta tauteja muihin eikä kukaan herraparatkoon tartuta mitään minuun. Ainoa keino olla varma taudittomuudesta on mennä testeihin.

Exäkin on katsokaas saattanut saada jotain edellisestä suhteestaan tai siinä suhteen aikana yhden pikkupetoksen myötä. Viattoman näköinen hani saa tauteja siinä missä tuhman oloinen petipeto. Vain kahden miehen kanssa maannut eronnut nainen on aivan yhtä potentiaalinen tautilähde kuin runsasta bailausta harjoittanut nainen. Vaaleat hiukset ja perhetytön habitus ei takaa mitään, eivätkä varsinkaan miehen selitykset oireettomuudesta ja siitä, että 'hän on aina ollut huolellinen'...jos hän samaan aikaan himoaa yhdyntää ilman kondomia kanssani tietämättä _minusta_ mitään.

"Eihän täällä Suomessa oo" tai "en mä oo käyttänyt ruuttahuumeita" tai "ei mulla oo ollu homosuhteita" ovat selityksenä yhtä lailla avuttomia. Ihmettelen syvästi miehiä, jotka edes kehtaavat vinkua vakisuhdekandinaiseltaan testaamattomana kondomitonta panoa. Ihmettelen syvästi naisia, jotka siihen suostuvat vain siksi, ettei mies alkaisi kiukutella.

Asiasta seitsemänteen: valta ja vastuu

Jokaisella on valta ryhtyä pahaksi, vahingoittaa toisia. Valta koetaan vapaudeksi tehdä mitä ikinä huvittaa. Miksi tuntuu aina unohtuvan, että valtaan ja vapauteen liittyy aina, ihan aina, vastuu? Rakkaudeton valta on raakaa, eikä sille voi tehdä muuta kuin yrittää välttää. Rakkaudettoman vallan kanssa hallitseva ajattelee, että voi tehdä mitä vain. Ja myös tekee, koska voi. Valta tekee joistakin ihmisistä julmia, syö heidän sydämensä.

Ainoa valtani on päättää se hetki, jolloin en enää kestä enempää ja jolloin olen kaikkeni tehnyt. Se hetki tuli, oli luovuttava yrityksistä tehdä jotain. Vaikka miten näen asioiden väliset yhteydet ja ymmärrän tilannetta, silti itkua tiputtaa päivittäin, painajaisia sentään vain öisin. Jospa olisin osannut vain ottaa eivoisvähempääkiinnostaa-asenteen, jospa en olisi ollut siinä asemassa. Jospa en olisi ollut niin pieni, niin peloissani ja niin yksin.

Miten paljon hukkaantuu aikaa siihen, että kuvittelee voivansa tehdä jotain asioille. Useimmiten olisi hyvä ymmärtää, että sitä sattui olemaan sopiva henkikö sopivassa paikassa, se riittää. Kun muilutuksesta vihdoin älyää kompuroida pakoon, on syytä keskittyä vain haavojen nuolentaan.

Tämä asia jäänee mystiseksi, ja olen liian väsynyt enää miettimään sen syviä vesiä. Keskityn nyt vain siihen, että selviän ja toivun. Mietteissä vaihtelee suru ja vihaisuus, joskus sentään hetkittäin melkein naurattaa. Ei kuningaskaan uhkaa teloituksilla muita kuin niitä, jotka kuvittelee suurimmaksi uhakseen - mahdollisesti voimakkaammaksi kuin itsensä.

Satumaan kuningas

Olipa kerran Satumaa. Satumaan kuningas pelkäsi, että löytäisi valtakunnastaan jotain itseään voimakkaampaa, parempaa tai taidokkaampaa. Koska sitten joku huomaisi hänen vikansa tai vaillinaisuutensa. Kuningas halusi pysyä muiden yläpuolella, koska hän pelkäsi muita niin kovasti. Hän pelkäsi, että kukaan ei enää arvostaisi, jos joku näkisi hänen olevan ihminen.

Pelko muuttui repiväksi, ja sittemmin vihaksi. Kuningas tuhosi kaiken sen, mikä vaikutti erilaiselta, tai uhkaavalta tai häntä paremmalta. Hän tuhosi jokaisen, jonka taitoa ja voimaa hän olisi voinut arvostaa ja hyötyä siitä itsekin. Hän teloitutti taitavat ammatinharjoittajat, älykkäät ja rikkaat kansalaiset. Hän teloitutti kauniit ja onnistuneet, tahdonvoimaiset ja määrätietoiset. Hän jätti jäljelle vain ne, jotka pysyivät hiljaa, olivat samaa mieltä ja ylistivät kuningasta. Rehellisyyden perään kuningas ei kysellyt.

Kuningas pelkäsi aina vain enemmän, eikä uskaltanut päästää irti pelostaan. Yhtenä päivänä hän meni vaunuilla ajelulle valtakuntaansa, ja katsoi ympärilleen. Valtakunta oli rapistunut, köyhtynyt. Valtakunta ei ollut enää mahtava valtio, vaan hänen pelkonsa kuva.

Mikä valtakunta hänellä olisi ollut, jos hän olisi yhdistänyt kaikkien teloittamiensa voiman, taidon ja loiston valtakuntansa hyväksi? Kuningas kätki kasvot käsiinsä.

Yhdistetyn voiman sijaan jäljelle jäi vain kuningas pelkonsa kanssa, ja loppu oli hiljaisuutta.

Sen pituinen se

Todellisuus ja nykypäivä on vähintään yhtä ihmeellistä kuin tarujen maailma. Vannon sen. Menkää ulos ja nähkää omin silmin.