Osa 168: lomalomalomaloma

 

Täytynee ottaa ohjelmaan 2 kertaa vuodessa tämmöinen 'mammajumppa': tulee kovasti internet-liikuntaa, kun hieman kirjoittelee idioottivanhemmista ja oman elämänsä valinnoista:)

Blogit ja kommenttiosastot suorastaan pullistelevat paheksuvia kirjoituksia äiti/lapsi/perhevastaisuudestani, jota ei edes ole olemassa. Jostain syystä äitiys on teema, jonka kohdalla luetaan mielellään teksti mahdollisimman ikävässä valossa, tulkitaan mahdollisimman raivoisasti kääntäen ja yleistetään kritiikki koskemaan kaikkia kaikissa tilanteissa.

Lastenvihaaja-narsisti tukee äitylien valintaa rahallisesti

Äityleiden mielestä halveksin äitiyttä, kun kerron että lastenkasvatus on kovaa työtä ja miten kovaa työtä se onkaan. Minäkin teen kovaa työtä. Raadan töissä pitkää päivää ja maksan kovan summan veroja *joka kuu* ja verorahoilla tuetaan äitejä, jotta he voivat lapsia synnytellä ja kotona hoidella. Verorahoilla myös tuetaan penskojen terveydenhoito- ja koulutushommeleita. Kaiken lisäksi minun penskani ei vie Sini-Joonaksenne hoitopaikkaa tarhassa, vuoroa terveyskeskuksessa, eikä nasauta häntä raskaaksi tai ruokkojenmaksajaksi teini-iässä. Miten olisi siivu respectia, hyvät äidit? :-)

O-saat-ko lu-ke-a?

Minä en ole milloinkaan ollut perheellisyyttä vastaan yleensä. En ole koskaan halveksinut tai vihannut äitiyttä yleensä. En ole koskaan vihannut kaikkia vanhempia tai kaikkia lapsia. Minä en arvosta raskaaksitulon 'taitoa' tai munasolun hedelmöittämistä sinänsä. Minä arvostan hyviä ihmisiä, jotka vanhemmiksi tultuaan pysyvät hyvinä ihmisinä ja ovat hyviä vanhempia. Minä olen hulluna muutamaan hyvään muksuun, koska he ovat hyviä tyyppejä. Minä en vain halua omia lapsia.

Olen kuin ihminen, joka ei tykkää ruskeasta väristä: ei hän silti värivastainen ole ja vihaa kaikkia värejä. Olen kuin ihminen, joka tykkää kivoista koirista, mutta ei halua ottaa omaa koiraa kotiinsa. Ei hänkään koiravihaaja ole. Miksi tällaisia asioita täytyy joka kerta selittää internetin isikeille ja äityleille (ei kaikille, ei, vain näille vinoontulkinnan ja kauhistelun ammattilaisille)?

Olen lisäksi sitä mieltä, että aurinko ei pyöri lasten tai äitiyden ympärillä. Maailmassa ja elämässä on muutakin. Raskaaksi tulemiseen ei paljoa tarvita, eikä se elävän jälkeläisen saaminen ole mikään universaali ihme vaan hyvin tavallinen asia nisäkkäillä. Lapsen saaminen ei tee kenestäkään pyhimystä tai valaistunutta gurua.

Olen sen lisäksi sitä mieltä, että oksennukset ja paskat eivät sovi ruokapöytään tai illalliskeskusteluun. Olen sitäkin mieltä, että oksennukset ja paskat ovat oksennuksia ja paskoja, eivätkä mitään ihanaa herkkua neppupeppusessa. Paska on paskan nimi, ja jos sen ääneen sanominen (ja varsinkin sen, että sulonuppuvauvasta tulee ulostetta eli paskaa) on rikos, soittakaa Karpolle:)

On aika kamalaa, miten normiuskovaiset suhtautuvat ihmiseen, joka ei voi elää normin mukaan. Osaan kuvitella, että lapsettomuuden valinnut saa niskaansa samaa syyttelyä, päällekäymistä ja kyräilyä keskiarvoper*eellisiltä kuin mitä esim. homoseksuaali saa niskaansa normiheteroilta. Kyse on kuitenkin siitä, että ihminen on, mitä on. Jonkun oleminen on jossain kohtaa erilaista kuin mitä omassa pienessä normimaailmassa on totuttu sietämään. Sitä toivoisi, että hetero- ja perheterrorismi jonain päivänä loppuisi, ja jokainen voisi olla hyväksytty sellaisena kuin on. Ei toisenlainen valinta ole keltään pois, ei edes normikansalaiselta.

Suuri kiitos niille äideille ja isille, jotka kykenitte kertalukemalla jo ymmärtämään tekstit kärjistettynä realismiravisteluna ja kritiikkinä ääriryhmien typerää käytöstä kohtaan. Kiitos niille vanhemmille, jotka ylipäätään tunnuitte voivan lukea minun tekstini juttuna, joka ei ole terroripommi-isku maailman jokaista äitiyskeskusta kohtaan.:)

Roskaa!

Mikähän hemmetti siinä on, että nykyisistä nuorista ihmisistä on kasvatettu tyyppejä, jotka heittävät roskat siihen paikkaan, missä kulloinkin sattuu olemaan?

  • Kundi tyhjentää autonsa täyden tuhkakupin asuintalon pihaan, jossa odotti 5 minuuttia tyhjäkäynnillä tyttöystäväänsä.
  • Sammon lukion aulan lattia oli täynnänsä suklaapatukoiden käärepapereita ja karkkipusseja: kun ne oli syöty, ne heitettiin lattialle. Roskiksia oli aulassa monta.
  • Kundi kuorii jätskiä ja mätkii paperit matkan varrelle edes miettimättä roskakoria. Roskakori n. 5 metrin päässä.
  • Nuorehko äiti vaihtoi vaipan bussipysäkillä ja jätti haisevan vaipan kesäkuumalla bussipysäkin penkille. Roskakoriin oli matkaa 45 senttiä.
  • Työpaikkani pihalla on taukopaikka tupakoitsijoille puiden varjossa. Penkin vierestä keräsin 3 pahvimukia, 2 lusikkaa, 3 rutistettua LM-askia. Roskakoriin matkaa penkiltä 1 metri.
  • Nuorisojengi lähtee kesällä lähimetsään eli 'graniittibaariin'. Tyhjät pullot heitetään rikki kiviä vasten.

Kun olimme penskoja, meille opetettiin, että MITÄÄN ei saa heittää luontoon. Nuorena huligaaninakin kannoimme olutpullot metsästä pussissa roskiin tai kauppaan. Pullojen rikkomista tahallaan pidettiin todella junttina hommana.

Elämänohje parinhakuun: on hyvä merkki, jos ihmisen taskut ovat täynnä roskia. Se tarkoittaa, että hän ei likaa luontoa vaan kantaa roskansa mukanaan. :-)

Pelottavaa

Loogisen muulinsillan kautta päästäänkin siihen, että kun Lontoossa tai Egyptissä mäjähtää pommi, tulee Suomen Kokoomukselle (erityisesti eräälle herra K:lle) kiire antaa lausunto, miten Nato suojelee Suomea terrorismilta. Kyllä vain: Nato ei lisää riskiä joutua terrorismin kohteeksi, vaan ainoastaan suojelee, antaa voimaa, tukea ja tietoa terrorismin estämiseen. Nato on kuin Stakes, joka antaa kivan apurahan lahjakkaalle tutkijalle. Nato ei vaadi mitään vastineeksi, vaan siihen liittyminen on pelkästään hyvä asia.

Minä olen hämmästyksestä mykkänä, että moista tuubaa kutsutaan uutiseksi ja julkaistaan uutisena. On ihan ok, että herra X:n tai Y:n lausuntoja julkaistaan, mutta voisiko joku näppärä ja ajattelukykyinen toimittaja hieman kritisoiden kommentoida moisia lausuntoja? Selittää lukijoillekin, että juu tämä herra X sanoo näin, koska uskoo näin, mutta on olemassa sekin käsitys, että Natoon liittyminen tarkoittaa käytännössä sotilaallisen puolueettomuuden päättymistä, pakko-osallistumista tiesminkämaan sotkuihin ja itse asiassa hyvin kalliin hinnan maksamista siitä, että helikopterit tulevat kimppatilauksella halvemmaksi?

Taivaan kiitos suojelupoliisin päällikkö Seppo Nevala (?) korjasi asioita ja lausahti, että Suomi ei ole natottomana valtiona missään tietovajeessa. Suomeen saadaan kaikki rikokselliset ja terroristiset tiedot nytkin. Pääministerikin totesi suoraan, että terroristi-iskuja tehdään nimen omaan Nato-maihin.

Tähän Sale Niinistö fiksuna totesi, ettei terroristi-iskuilla tai Nato-jäsenyydellä ole mitään tekemistä keskenään...anteeksi mitä, Saltsi hyvä? Kyllähän niillä on tekemistä keskenään, jos iskut tehdään Nato-maihin ja jos iskuja ei tehdä natottomiin maihin. Sitä joskus toivoisi, että politiikan ja päätäntävallan suuret nimet olisivat hieman älykkäämpiä. Sitä joskus toivoisi, että itsellä olisi Jaguar pihassa.

Loma

Lomani alkaa ensi viikosta. Saatan olla hiljaa tai kirjoittaa simona. Enpä tiedä, eipä rassaa, trallalaa. Hyvät elokuut kaikille, jos minua ei näy. Nauttikaa niistä lämpimistä, pimeistä täysikuuöistä puutarhassa kynttilöiden keskellä. Vinkki on ilmainen.