Osa 169: lomalomalomaloma...ja ohi (pissiksistä, junteista ja hempukoista)

 

Loma teki gutaa ja oli ohi liiankin nopeasti. Vielä olisi voinut pari viikkoa olla kotosalla, haahuilla yömyöhään ja nukkua 11 tuntisia yöunia ihanien päivätorkkujen palanpainikkeeksi. Kaikki suunnitellut hommat (kyllä, minä suunnittelin lomalle muutamia hommia) jäivät autuaasti tekemättä. Oi joutilaisuuden ihanuutta!

Kulttuurikatsaus

Tulipa vihdoin nähtyä Kitkerät Neitsyet livenä. Voi hurja miten hauskaa ja hyvää! Erityisesti Feministirock on naurattanut monta kertaa...ja kyllä minä hihitän Hei Poikaa ja sitä, miten miehet eivät pidä helpoista naisista . Tämän bändin sanoituksissa on ytyä!

Musiikkilautasella on edelleen pihvinä PMMP .

Kävin myös katsomassa leffan Linnunradan käsikirja liftareille . Olihan se parempi kuin odotin. Mutta suoraan sanoen suututti, miten kirjan tylystä voimapimusta Trillianista oli tehty leffaan Arthurin perään inisevä, värjyvä pikkupuudeli.

Näin telkusta ohimennen kohutun seksikkään ruokapimun ohjelman Avec Sara . Lähes suoraa lainausta: "...siis musta on niinku tosi hianoo, jos ne niinku saa täst jotain kivaa, siis mä oon ihan häpi ja onnellinen niinku..." . Telkku alkaa olla pääosin pissismedia. Jos minä sanon ääneen olevani 'häpi ja onnellinen', ampukaa.

Firmasta jopa pidin. Vaikka ei yhtään naurattanut: Arttuja on tavattu ja nähty huseeraamassa omallakin työpaikalla ihan tarpeeksi. Ihminen, joka on Sarasvuon, Esasaarisen ja MarcoBjurströmin risteytys, nostaa minulla selkäpiin harjakset täysstondikseen.

Kesälomalla luin Raymond Chandleria ja Marlowe-tarinoita niin että riitti. Mutta löysin ihanuuden: Pirjo Hassisen . Hurjaa analyysia hyvin kirjoitetun tarinan kautta niin naiseuden olemuksista kuin naisen ja miehen välisestä viha-rakkaussuhteesta. Suosittelen tulisesti.

Hempukoi ja juntei

Pissismäisten telkkujulkkisten ja kadunihmisten seurailun jälkeen olen pohtinut kovasti, miksi tämä kulttuuri kaikkinensa tuntuu olevan matkalla aivottomaan bimbomaahan. Sen vielä sulattaa, että häkellyttävän monet 20 vuotta täyttäneet olennot käyttäytyvät kuin ongelmaiset varhaismurkut, mutta että sama jatkuu valtakunnan medioissa...sitä ei tahdo järki ymmärtää.

Olen väsynyt kuuntelemaan radiosta pissispimujen ja -poitsujen sössötystä, jossa punainen lankaa tuntuu olevan infantiilivaiheen vittumäoonhauska. Pissispuhe tekee äänestä ärsyttävän, koska se on teennäistä ja korvia repivää. Pissispuhe on aivotonta länkytystä, jolla ei haluta sanoa mitään, koska mitään ajatusta ei pääkopassa puksuta. Samaa kauraa saapi telkusta ja internetin runsaudentuutista: oi nouse riennä äidinkieli, kun kielioppi ja oikeinkirjoitus ovat hukassa kuin herne valtameressä.

Valtaisa viihdetarjonta ja egosentrinen pintaliitokulttuuriko aiheuttaa sen, että nuorilla ihmisillä tuntuu olevan kovin vähän älyllistä aivotoimintaa? Muutama vuosi sitten Tokiossa luin artikkeleita siitä, kuinka japanilaista nuorisoa ruodittiin samasta syystä: japanilainen nuoriso ei halua enää tehdä töitä tai sivistyä, vaan se haluaa hengata, olla trendikäs ja pitää kivaa. Tämä ilmiö on ilmeisesti laskeutunut Suomeenkin. Mikäs siinä sitten, Grazy Frogia vain kuuntelemaan ja aivot narikkaan!

Pari episodia: pissikset ja minä

Muutama talvi sitten istuin pubissa oluella. Istuin seinustan pitkällä penkillä. Viereiseen pöytään tuli lauma nuoria seksikkäitä naisia, jotka yrittivät mahtua istumaan. Penkille tuli täyttä. Yksi seksikäs nuori nainen käveli luokseni naama nyrpeänä, ja sanoi venyvällä äänellä: "Et vittu viittis siirtää persettäs että mäki mahdun!" Sillälailla. Juuri noin kysytään tuntemattomalta ihmiseltä, voisiko hän siirtyä hieman. Koska puheen laji ja tyyli oli tuo, katsoin pimua silmiin ja totesin, että en viitsi. Enkä viitsinyt. Jos sillä pimulla on joskus miehensaantivaikeuksia, ei ole vaikea arvata syytä.

Viikko sitten tulin kotiin kävellen, ja viereisessä opiskelijatalossa oli parvekebileet. Katselin ylöspäin ja hymyilin: mukavaa, että ihmisillä on kivaa - ja että opintojen alkaessa tulee omallekin kotinurkalle vähän elämää. Hymyilin, kunnes kuulin parvekkeelta pimun tokaisevan "vittu toi ämmä kyylää tänne, vittuaks se kyylää!" Onnea ja terveisiä vain sillekin neidolle!

Elokuvateatterissa olen toistuvasti aggressoitunut parikymppisistä kundeista, jotka eivät yksinkertaisesti näytä tajuavan, että heidän 'vittu hekoheko vähänks vittu hei törkee'- pissiskommenttinsa ei ole se syy, miksi ihmiset istuvat siellä. Näitä pissiskundeja ei kiinnosta se, että kahdella rivillä ihmiset eivät enää voi keskittyä elokuvaan, koska kundeilla on vittu hekoheko vittu niin hyviä vitsejä, jotka on pakko kailottaa elokuvan äänen päälle.

Tunnen olevani parikymppisestä keskiarvopissiksestä yhtä kaukana kuin kahdeksankymppinen vanhus. Minua epäilyttää, josko menossa olisi nuorison joukkolobotomia. Parikymppisenä minä ja ikäiseni sentään osasimme jossain määrin käyttäytyä ja ajatella, vaikka muutoin tuli sohellettua elämää puolin ja toisin:)

Älykkömiehet ja hempukkanaiset?

Miehiä ärsyttävät hempukat, jotka puhuvat vain poikaystävistään, shoppailustaan, vaatteistaan ja kynsilakasta. Jos nyt määritellään, että hempukka on nainen, joka ei kykene puhumaan muusta eikä edes halua puhua muuta, tilanne on kieltämättä sangen ikävä älyllisyyttä kaipaavan miehen näkökulmasta. Minua vain kiinnostaisi tietää, miksi niin moni älykkömies tuntuu olevan hempukan seurassa - mitä hän siellä tekee alunperinkään? Siksikö, että hempukan tissit olivat älyllisesti viehkot?:-)

Kun kahden ihmisen välinen maailmojen ero on suuri, väistämättä syntyy tilanne, jossa ärsyttää, turhauttaa ja jutunjuurta ei oikein löydy. Yritin joskus jutella nuoren miehen kanssa, jota kiinnostivat vain pullo, pillu ja pallo. Hän kuitenkin kuvitteli olevansa todella älykäs, säihkyvän fiksu ja miehekäs. Oli vaikea pidellä hihitystään. (Ai mitä hänen seurassaan tein? No, hän tuli juttelemaan kanssani bileissä, koska ilmeisesti näytin tarpeeksi hempukalta.:)

Miehet ärsyyntyvät hempukkanaisista siksi, että hempukat kuulemma näyttelevät olevansa kiinnostuneita asiasta A 'samalla tavalla kuin mies itse on'. Se täytyy hempukkamiehen ansioksi sanoa, että hän ei edes yrittänyt näytellä olevansa kiinnostunut mistään, mistä minä olin kiinnostunut - tai edes mistään, mikä ei ollut pillu, pullo tai pallo. Minusta pienen kiinnostuksen feikkaaminen olisi itse asiassa ollut ihan sosiaalisessa mielessä mukavaa.

Mies siis vaatii, että naisen pitää olla kiinnostunut hänen kiinnostuksistaan aidosti ja yhtä paljon kuin hän itse on. Eiköhän se ole selvää, että intohimoisesta erityisalasta ei ole kukaan muu kiinnostunut aidosti ja yhtä paljon kuin saman tason harrastaja? Ja sitten tulee vielä se vaikea asia: onko tämä mies kiinnostunut vastavuoroisesti naisen kiinnostuksista, edes puoliaidosti ja edes puoliyhtäpaljon kuin nainen itse?

Ai niin, mutta kun naisen kiinnostukset ovat niitä tyhmiä ja tylsiä. Oma kiinnostus on aina älykäs ja hieno. Kun tältä infantiiliasetelmalta lähdetään haromaan ihmissuhdekentälle, tulee väkisinkin pahaa mieltä ja sanomista. Se kun vain on niin, että joitakin ihmisiä kiinnostavat jotkut asiat ja toisia toiset. Ihmiset, joita eivät kiinnosta minunoman navan nöyhtät, ovat toki tyhmiä, sivistymättömiä ja ihanmälsiä.

Ei kenenkään ole pakko seurustella hempukkanaisen tai -miehen kanssa, jos ei miellytä. Jos hempukkaihmisen ulkokuori vetää, antaa vetää, mutta ei kai kukaan etsi hempukkaihmistä ja sitten kitise, kun se ei olekaan älykkötutkija? Eihän? Sitäpaitsi minun mielestäni hempukkaihmisilläkin on ihmisarvonsa - pillupullopallopojan kanssa en viihtyisi sekuntiakaan, mutta hänellä voi olla taitoja, joita toisilla ei. Voihan hempukkaihminen olla vaikkapa hyvä sängyssä, loistava kokki tai kertakaikkisen finanssinerokas shoppaaja. En usko, että ne taidot ovat poikkeuksetta arvottomampia kuin osata swahilia.

Typeryksiä on sen sijaan kaikissa ihmisryhmissä, ja niiden määritelmästä käy se, että he ovat kovasti olevinaan tietoineen ja taitoineen parempia kuin muut, ja täten oikeutettuja halveksuvaan ylimielisyyteen. Minusta jatkuvalla syötöllä aivotonta meikkijuttua vääntävä pimu on ihan yhtä sosiaalisessa ja älyllisessä mielessä raivostuttava keskustelukumppani kuin jatkuvalla syötöllä bittipuuroa suoltava nörtti. Yleensä ottaen jokainen, joka pauhaa megalomaanisesti omasta erityisalastaan muita huomioimatta tai vastavuoroisuutta kuuntelussa harrastamatta, on iso juntti.

Arkihuolesi kaikki keitä!

Ensimmäinen työviikko. Paljon ajatuksia kypsynyt loman aikana. Täytyisi ottaa kiri, jotta pääsisi hajulle siitä, mitä töissä nyt tapahtuu. Ensi viikolla alkavat harrasteet: syksy rymistää kohti, eikä tiedä mihin väistäisi. Mutta aina voi odotella joulua:) Hyvää syksyn alkua kaikille!

Ai niin: Sfnet 20v , kai sinäkin aiot olla siellä?