Osa 181: Sekavaa

 

Tänään esittelen lyhykäisesti mielestäni sekavia tai sekopäisiä asioita.

Sekavaa sekopäätä

Kyllähän sitä itse kullakin joskus päässä napsaa. Joskus enemmänkin kuin hitusen. Silti ihmetyttää se, että sekopäiset ihmiset päästetään kukkumaan kaduilla ja internetin turuilla vailla valvontaa, terapiaa, huoltajaa ja kuonokoppaa. Seurauksena on sitten liuta tympääntyneitä ihmisiä, kun ei jaksa ymmärtää, ei ole ammattitaitoa olla psykiatri ja itse asiassa tuntemattoman ihmisen sairastelu ei mitenkään itselle kuulu, eikä omalle vastuulle. Miksei näitä tapauksia hoideta siellä, missä on siihen sopiva koulutus, lääkitys ja henkilökunta? Miksi mentaalitapaukset tuntuvat jäävän internettiin ja sähköpostilaatikoihin älämölöämään?

Sekavaa hammashoitoa

Elinkautista afta-tuomiota kärsivänä joskus nk. vituttaa. Koska joka juupelin hammastahnaan ängetään natrium lauryylisulfaattia (tai soodalauryylisulfaattia), jotta tahna vaahtoaisi ja voisimme näyttää vesikauhuiselta koiralta. Tämä aine ei tahnassa muuta tee kuin vaahtoaa...ja aiheuttaa aftoja.

Kuulin, että natriumlauryylisulfaatti on todettu karsinogeeniksi vuosia sitten. (Tämä väite meni tutkintaan, sillä minun annettiin ymmärtää, että se olisi vain urbaani legenda...) Löysin mm. tällaisen kemikaalikortin . Kuka tietää lisää? Lääkärit ja kemistit hoi?

Lisäys 16.12.2005

Aftoista kärsiville kaupataan telkussa ja lehdissä uutta lääkettä nimeltä Aftab. Tabu läiskäistään aftan päälle ja olo helpottuu. Paskanmarjat.

Testasin lääkkeen innosta piukeana vuosi sitten. Tabusta irtoaa suuhun jatkuvasti ällöttävää limaa, jota ei kuulemma lääkeselosteen mukaan saa niellä (no mihin sen pistät?). Tabun seurauksena aftani kipeytyivät entisestään, mitään apua ei siitä saanut ja parantuminen ei todellakaan nopeutunut.

Saatan säkällä saada ulkomailta toisenlaista valmistetta, kerron testituloksista täällä:)

Sekavaa kiinteistöhuoltoa

Kun kaupunginosassa jyllää yksi supersuuri kiinteistöhuoltofirma, voi tapahtua näinkin.

Soitin supersuureen kiinteistöhuoltofirmaan. Kysyin, kuuluuko asuintaloni heidän piiriinsa. Juu, kyllä kuuluu. No asia olisi, että asunnossa on nk. xitun kylmä. Juu, laitetaan työlistalle ja tullaan korjaamaan.

4 päivään ei kuulu mitään. Soitan uudestaan. Kysyn, missäs kohtaa työlistaa mennään. Tyyppi yhdistää minut toiselle henkilölle. Kysyn siltäkin. Hän alkaa defensiivisesti selittää, että on pirun kiire. Muitakin taloja kato. Hän pyytää odottamaan. Takaisin linjoille tullessaan hän toteaa, että eihän teidän talo ees oo meidän hoidossa. Kiitos tiedosta näkemiin.

Löysin oman kiinteistöhuoltofirmani (Kiinteistöhuolto Nissisen, btw), jonka setä oli ääriystävällinen, pahoitteli supersuuren yhtiön toimintaa (etteivät tarkista kohteitaan, etteivät ilmoita heille tulleistä vääristä työpyynnöistä itse asiakkaalle tai oikealle huoltofirmalle). Setä lähettää pojat tsekkaamaan patterit ja lämmön tunnin sisällä. Palvelua, sano!

Sekavaa vaurautta

Kun eduskunnan pitää päättää, kuolevatko vanhukset vanhainkodeissa hoidon puutteellisuuteen tai ihmiset leikkausjonoihin, määrärahoja ei heru eikä tipu.

Mutta kun tulee aika päättää varallisuusveron poistosta, alkaa tapahtua. Tänään Helsingin Sanomat uutisoi, että varallisuusvero on äänestetty poistettavaksi ja poistuu tulevan vuoden alusta.

"Vaikka Sdp:ssä livettiinkin hallitusrintamasta, äänestystulos oli selvä 134-45, sillä suurin oppositiopuolue kokoomus tuki veron poistamista. Vasemmistoliitto, vihreät, perussuomalaiset ja useimmat kristillisdemokraatit vastustivat veron poistamista. Varakkaimmilta perittävän veron tuotto oli viime vuonna noin 125 miljoonaa euroa. Kuluvan vuoden tuotoksi on arvioitu 70-80 miljoonaa."

Olisi se kauheaa, jos miljoona- ja miljardiomaisuuden omistajat joutuisivat maksamaan veroa vauraudestaan. Päästetään rikkaat pahasta, kyllä köyhälistö ja duunarit voivat hoitaa tuon 40-50 miljoonan euron kassavajeen valtiolle.

Linkki uutiseen .

Sekavaa journalismia

Olen aina suhtautunut varauksella niin Hesarin kuin Aamulehden juttuihin. Yksi lempipuuhiani on bongailla, mistä uutisesta he kirjoittavat milläkin tavalla väritetyin asennepleksein ja tarkistaa sitten muita näkökulmia muista lähteistä. Hesari ja Aamulehti ovat asenteellisesti ja puoluepoliittisesti *kaikkea muuta* kuin objektiivisia tai puolueettomia.

Tässä taasen yksi oiva esimerkki Hesarin herättämistä ajatuksista . Hesarista ja Aamulehdestä lukee myös usein ylenkatseisella tyylillä kirjoitettuja kolumneja, joissa Nato on ihmeellinen asia ja sen vastaiset ihmiset ovat sivistymättömiä ja typeriä. Lukijaa viedään kuin litran mittaa, sillä sanomalehteen painettu uutinenhan on aina totta, eikö vain?

Vaikka Voima-lehti on yhtälailla puolueellinen lehti, pidän siitä helvetisti enemmän. Uusimman numeron Aki Kaurismäki -haastattelu tosin pääsi Hesariin asti: linkki . Kaurismäen ajatukset ovat suoraa puhetta ja siitähän ei Hesarin toimittaja tykkää. Siksi hän laittaa artikkelin loppuun sarkastiseksi tarkoitetun hentoisen pehmeän vittuilun.

"Haastattelu on hyvä muistutus siitä, miten taitava sanankäyttäjä Kaurismäki on. Hän toteaa itsekin: "Suomen kieli on vähäisen ajatteluni koti."

Kai kaikki tajusivat? Kaurismäen ajattelu on vähäistä, rääh-rääh-rääh. Vaikka tuo Kaurismäen lainaus on aito lainaus Voima-lehden artikkelista, mielestäni asiayhteys oli hieman toisenlainen. Mutta ei välitetä siitä, kun ei Hesarin toimituskaan.

Sekavaa viihdettä

Tunnustan syntini: minä seurasin Idolsia tosissani. Kunnes finaalin ainoa karismaattinen ja laulutaitoinen tyyppi putosi. Katseluni loppui siihen. Ei voisi vähempää kiinnostaa, miten jollekin naapurintyttökatrille tai naapurinhassupelleilkalle käy. Kun Agnesilta tulee levy, minä ostan. On sillä mimmillä ääni - halleluja.

Sekava läksy

Viidesluokkalainen tyttö sai tehtävän koulusta: hänen piti samaistua ilotytön ammattiin. Linkki..

Nolo juttu, tokitoki. Tyttö ei uskaltanut kertoa asiasta ja hävetti. Mutta eipä hätää: fiksut ja kivat luokkatoverit alkoivat tämän jälkeen haukkua tyttöä huoraksi. Se, että prostituutiota on olemassa, ei onneksi mitenkään vaikuta Suomen normityttöjen elämään, eihän? Toivon hyvien henkien suojelusta tälle pienelle tytölle, josta tuli julkihuora vähän turhan nuorena.

Sekavaa joulunalusaikaa!