Osa 183: Joulu

 

Sinappi tekemättä. Pari lahjaa vielä. Sitten se on siinä. Vaikka perheitä on kiva nähdä, alkaa oma joulu vasta, kun on saavuttu kotiin ja korkattu kuohuviini kissojen kehrätessä ympäriinsä joulu-Shebansa jäljiltä:)

Suomen kansa tekisi X ja Y

Että ottavat päähän tällaiset 'suomalaiset turvautuisivat Natoon uhkatilanteessa' -otsikot Hesarissa (missäs muualla kuin oikeistolaisessa Nato-sanomissa niin).

Kuulemma 70% kyselyyn vastanneista oli Natohenkisiä. Kyselyyn vastasi 1081 suomalaista! Viidestä miljoonasta tuhat on helvetin pieni osa - 0.02% (korjatkaa, jos olen puissa prosenttilaskennassa). Ja tuon 0.02%:n perusteella sanotaan, että _suomalaiset_ turvautuisivat Natoon? Kenenhän asiaa Hesari mahtaa taas kerran ajaa? Hohhoijaa.

Julkkuja ei enää arvostella, kele!

Olen pöyristynyt Pöyry-kohun tuloksesta : enää ei sitten kannata lukea lehdistä esim. Karpelan töllöntöistä ja erityisesti ei kannata kirjoittaa siitä web-sivuilleen tai blogiinsa ja mainita, että piti Karpelan tekoa typeränä tai että pitäisi Karpelaa typeränä. Siitä voi tulla syyte, käräjäkäynti ja sakkoja.

Bukowski-Chinaski

On tullut taasen verestettyä vanhoja muistoja Bukowskin ryyppynaintitarinoista. Muistan, kuinka jokaikinen taiteilijasieluinen nuoren miehen planttu oli syvästi kateellinen Bukowskin ylenpalttiselle flaksille. Lukikohan kukaan niitä rivejä, joissa Chinaski toteaa, ettei saanut naista kaksi-, kolme- tai edes nelikymppisenä vaan alkoi 'saada' vasta viisikymmentä vuotta täytettyään?

Tuumin itsekseni, että sillä ryyppäämisellä n. puolet jutuista voivat olla tosia. Vaatii norsun potenssin kiskoa lippu puolijäykkään tankoon kolmessa promillessa:) Oli miten oli, luulen viisikymppisen flaksin selittyvän paljolti sillä, että viisikymppisenä sekään heppu ei enää jaksanut feikata jotain muuta kuin oli. Ihminen alkaa vetää puoleensa oikeanlaisia eli itsensä kaltaisia ihmisiä heti, kun ihminen on tyynesti oma itsensä. Ja omaksi itsekseen kasvaminen vaatii aikaa ja vaivaa - joiltakin se onnistuu vasta lähellä eläkeikää, joiltain ei silloinkaan.

Bukowskin jutut haukotuttavat enemmän kuin 10 vuotta sitten. Vanhan miehen aika pateettista 'minä olen tosimies koska saan kaksikymppistä pildeä' -tarinointia lukee hieman päätään pyöritellen: jokaisen (nuoren) naisen kohdalla pitää alleviivata, minkä ikäinen hän oli. Jotenkin niissä kirjoissa on luettavissa yksityiskohtia monen tavallisen suomalaisenkin miehen eksyneisyydestä ja emotionaalisen kehittymättömyyden aiheuttamista ristiriidoista. Tyhjää parempia oppaita siis:)

Joulusta puheenollen

Kylläpä nauratti!.

Jouluun liittyy myös aina tämä Jeesus-hihhulointi, vaikka itse asiassa koko 24.12. periytyy vanhoista muinais-luontouskonnoista: talvipäivänseisaus oli n.21-22.12 eli päivä oli lyhyimmillään ja pimeys vallitsi. Vanhasuomalaisen joulusaunakin piti lämmittää aamuvarhain, jotta kaikki ehtivät kylpeä ennen pimeää: pimeän laskeuduttua oli vainajien saunavuoro, ja saunaan jätettiin heille löylyt & ruokaa. Sama juttu kuin Isiksestä eli äitiyden jumalattaresta väännettiin Maria - neitsyys oli silkka väärinkäsitys, sillä muinaiset papittaret puhuivat 'hengen neitsyydestä' eli puhdasmielisyydestä, viattomuudesta, joka ei ollut missään tekemisissä fyysisen neitsyyden tai pidättyvyyden kanssa. Feminististä teologiantutkimustahan tämä, tiedot niiltä luennoilta napattua.

Tässä oiva esimerkki siitä, miksi himouskovaisten touhu aina vähän nostaa kulmakarvojani. Suvaitsevaisuus, anteeksianto ja rakkaus tuntuvat olevan usein kortilla niissä piireissä. Kerkeinä ovat tuomitsemassa synniksi sitä, tätä ja tuota: kukaan ei tunnu muistavan, että raamatussa on nimen omaan mainittu vakavimmaksi kuolemansynniksi hybris eli se, että ihminen luulee olevansa jumalan kaltainen ja voivansa tuomita muita. Arawn kirjoitti toisen hyvän jutun uskontoaiheesta.

Ja mikä parasta, tänään saimme nauttia työpaikan ruokalassa raikuvasta Jeesus-laulelusta ja muusta evankelis-luterilaisesta höpönpöpöstä. Minusta monikansallisessa firmassa tuollaista ei saisi tapahtua. Uskonvapaus tarkoittaa sitäkin, että saa olla edes työpaikalla, vessassa ja kotona ILMAN uskonpuppaa jos haluaa.

Ei uskoisi Eetusta

Tuli mieleen se tyyppi, joka sanoi minusta (kerrottuani omilla sivuillani, etten halua omia lapsia) julkisella forumilla näin:

"Tunnen sääliä tällaista narsistista naista kohtaan. Hän on ehkä jäänyt kehityksessään lapseksi (ks blogikirjoitustani) tai on ns. huijattu nainen, niin kuin nykyään oivalletaan. Joku oudoille poluille livennyt feminismin sivuhaara tai ihan kylmästi kulutusyhteiskunnan oveluus ovat harhauttaneet hänet. Tuollaisia päätöksiä kadutaan yleensä katkerasti, kun tullaan vanhemmiksi ja muilla on lapset ja lapsenlapset ympärillä."

Kun aikoinaan luin tuon pätkän , minulle syntyi mielikuva jotensakin pipistä vahingonilolla, ivalla ja kireäpipoisen suvaitsemattomuuden täyttämässä hapankaalinaisesta. Sellaisesta, joka oikeasti ajattelee olevansa Oikea Nainen, koska on toiminut, kuten koulussa opetettiin ja jonka mielestä normien kyseenalaistaminen on ihan herramanjee-kauheeta. Sellaisesta, joka ainoastaan synnyttämisen oikeutuksella tulee sanomaan kolmevitoselle, ääni pahansuopuutta väpisten, että 'sittenpä vanhana kadut!'. Entäpä jos en kadukaan - harmittaako?:)

Taanoin kävin kirjakaupassa. Tyrmistyksekseni löysin sieltä tämän henkilön nimellä kirjoitetun kirjan. Sitä kun aina tahtoisi kuvitella, että kirjailijat olisivat poikkeuksellisen fiksuja, avarakatseisia ja horisontiltaan venymiskykyisiä ihmisiä. Niin kai sitä tahtoisi kuvitella, että valtion päättäjät olisivat myös älykkäitä ja oikeudemukaisia. Ja että kaikki ihmiset tahtovat toisilleen vain hyvää. Mutta eihän se niin mene. Hyvää joulua silti heillekin, kirjailijoille ja päättäjille.

Joulua

Tämän myötä haluan toivottaa hyvää joulua. Jos ei visualistiikka muuten miellytä, niin tässä on karvaisempaa koristelua .:)