Osa 190: Maalisaurinkoa!

 

ValovalovalovalovalovalovalovaloAURINKOvalovalo!!! Lasitetulla parvekkeella n.30 astetta enemmän kuin ulkona, aurinkohangessa on kiva kököttää kahvin kanssa, töistä lähtiessä aurinko paistaa vielä. Se on kevättä se.

Espresso limetillä?

Olen kahvihullu - 30-vuotiaaksi asti elin koskematta kahviin, mutta sitten repsahti: tummapaahtoinen kahvi ja espresso viettelivät minut raa'asti ja tekivät minusta itsestään riippuvaisen. Nyt ravaan Mokkamestarien puodissa joka kuu ostamassa 30 euron kilohintaisia tummapaahtoisia kahveja (Creme de Paris, King Creole, Cafe de Bourbon...ah!) ja muuta en suostu juomaan. Syntymäpäivärahani tuhlasin armotta kivaan espressokoneeseen, joka on valurautaa, painaa tuhottomasti ja tekee järjettömän hyvää espressoa.

Törmäsin viime kesänä paikallisessa Wayne's Coffeessa erikoiseen kahvikuriositeettiin: limettiespressoon. Kyselin äimistyneenä myyjältä, mikä piru se sellainen on. Se on espresso, johon puristetaan siivu limettiä. Mikäs muukaan niin. Tottahan otin kokeeksi yhden.

Se oli palttiarallaa oksettavinta, yököttävintä ja puistattavinta mitä olen suuhuni pistänyt. Olin juuri soittamassa ystävälle ensimmäistä huikkaa ottaessani ja kirkaisin toverini korvaan, kun olin saanut aataminomena pumpaten ja irvistellen nieltyä teelusikallisen kitkerää happokahvia. Ei ikinä enää. Puistelin päätäni ja pohdin, mikä ihme on saanut kahvilaketjun ottamaan moista myrkkyä valikoimiinsa. Minä sentään juon kaiken kahvin mustana, kahvin vahvaa vahvempana ja tummana, enkä käytä sokeria kahvissa koskaan - joten jos tuolla kahvitaustalla joku sotku on minusta kitkerää ja puistattavaa, mitä tuo limettiespresso mahtaa olla muiden mielestä?

Tarina jatkuu. Tapasin ystävien ystävän, joka on italialainen. Aloin häneltä penätä limettiespresson alkuperää ja ideaa. Italialainen toveri oli hyvin, hyvin äimissään: hän kertoi, että espresso, johon puristetaan sitruunaa tai limettiä, on italiassa hyvin tunnettu luonnonlääkintäkeino silloin, kun kaveri on ottanut hieman liikaa ja hänet pitää saada oksentamaan kaikki ulos.

Suomessa joku on ottanut jäynän tosissaan ja myy siis oksetuslääkettä 2,5 euroa per kupponen. Jesh!

Etääntymisiä

Ei sille mitään voi, että välillä elämä vetää erilleen. Syystä tai toisesta. Joskus tuntuu harmilliselta, että huomaa itsekin etääntyneensä hyvästä tutusta - mutta erilaiset intressit usein aiheuttavat distanssia.

Jos ei ole lapsia, eikä aio niitä hankkia, eikä viihdy pienten lapsien jatkuvan hälinän ja 90 desibelin miljöössä, voi tulla eteen jonkinmoista uudelleenjärjestelyä tapaamisissa. Kissa-allerginen ystäväni tapaa minua omassa kotonaan tai kahvilassa, miksen minäkin tapaisi meluallergisena ystäviäni jossain rauhallisessa paikassa.

Joillakin elämänmuutos voi olla se, että he omistautuvat täysin uudelle suhteelleen ja/tai partnerilleen. Kun kaikki on yhtä Hellua tai Hessua, eikä mikään muu inspaa, juttu käy sitkeäksi. Ystävä voi myös hurahtaa uskoon tai koiriin/kissoihin. Jos ei Jesse tai Sesse ole itselle elämäntarkoitus, voi tulla outo olo.

Sitten on niitä, jotka ovat nk. ulkoilma- ja talviurheiluihmisiä. Minä ihastelen heidän reippauttaan, mutta olen jotakuinkin epätalviurheiluhenkisin ihminen mitä tiedän - vihaan kylmää, talvella en halua mennä ulos ollenkaan jollei ole pakko. Olen ulkoiluihminen, kun ulkona on +15-30 astetta, kiitos kuulemiin. Tämäkin supistaa ystävien yhteistä aikaa, kun toinen tahtoo reippailla Lapin luonnossa tai pakkasjäällä, ja minua sinne ei saa miljoonalla eurollakaan kuin kirveellä uhkaamalla ja kahleissa raahaamalla:)

Etääntymiseen onneksi usein liittyy lähentyminen. Tuntuu, että tuo liike kauemmas ja lähemmäs on elämään kuuluvaa - sama heijaus toimii kaikissa ihmissuhteissa. Ehkä on pakko käydä etäänpänä että näkee taas tulla lähemmäs, tai jotain muuta yhtä keittiöpsykologista.

Aletaanks samaistua?

Teininä minua pelotti se metamorfoosi, joka joidenkin ihmisten kohdalla kävi: ateisti kukistatykkäävä poika alkoi styylata uskovaisen kukkienvihaajan kanssa, ja yhtäkkiä poika puhui med klara panna kuinka uskonto on ihanaa ja kukat ihan tyhmiä. Tai hissukkahenkinen älykkötypy alkoi styylata ronskin bailaripojan kanssa, ja pian tyttö hillui baarissa ja piti entisiä tovereita nynnyinä.

Se on sitä symbioosin mukanaantuomaa samaistumista, se. Sitä, kun on niin riippuvainen kumppanistaan, ettei voisi kuvitella elämää ilman tätä eikä itse asiassa hänellä edes ole elämää ilman kumppaniaan. Sillä hän elää kumppaninsa kautta ja alkaa pian sulautua osaksi kumppanin persoonaa. On pelottavaa katsoa, kun Jaana paasaa Janin sanankäänteillä ja Janin asiaa. Styylauksesta maksetaan mielestäni tuolla kohtaa liian isoa hintaa tai sitten riippupersoonalla olisi syytä kehittää omaa persoonaansa hieman vankemmaksi.

Teininä pelotti juu, mutta samaa ilmiötä näkee kolmekymppisilläkin ihmisillä. Kun tyttöystävä sekä puhuu miehensä suulla, käyttäen samoja teesejä ja sanankäänteitä, ja selittelee ja tulkitsee poikaystävänsä lausuntoja parhain päin (miten älyttömiä lausunnot ovat olleetkin) ja yrittää saada kynnet verillä raataen muutkin näkemään hänen tollon poikaystävänsä sanojen älyllisen hienouden, siinä melkein itkettäisi lukijaa ellei naurattaisi ja säälittäisi. On aika säälittävää, jos poikaystävä tarvitsee tyttöystävän puhetorvekseen (paino yhdyssanan jälkimmäisellä osalla:) - ja surullista, että tyttöystävä moiseen kampanjointiin suostuu. Rakkaus on merkillinen asia. Ja joskus jopa pelottavaa katseltavaa.

Testi

Löytyi Miestesti . En minä Judesta tiedä, mutta kyllähän tuo miehen ajatus- ja tunne-puoli on minulle sitä erogeenisesti kutkuttavinta...

Adventure man
You scored 65% masculine, 41% athletic, 63% exotic, and 43% refined!
You like a man who doesn't need the crazy muscles to prove he is a 100% man. He is mysterious and his pictures make you want to jump into his head to see what is going on in there...or his pants I suppose. You like a little bad-ass in him and you may like someone like.....Jude Law. But let's face it, the whole point of this was to look at a bunch of hot guys. If you liked what you saw, please rate my test!My test tracked 4 variables How you compared to other people your age and gender:
free online dating free online dating
You scored higher than 69% on masculine
free online dating free online dating
You scored higher than 0% on athletic
free online dating free online dating
You scored higher than 89% on exotic
free online dating free online dating
You scored higher than 36% on refined
Link: The What type of MAN turns you on Test written by thinkandcome on Ok Cupid, home of the 32-Type Dating Test
Adventure man You scored 65% masculine, 41% athletic, 63% exotic, and 43% refined!