Osa 206: laululintusista ja mölyharakoista

 

Muutamat hyvät linkit

Pakko lehottaa, kun löytää hyvää luettavaa:

  • ltiilika kirjoittaa Naisten taloudesta vähintäänkin osuvasti.
  • Tämän kuun järkälemäisin teksti lähti kuitenkin Ta-Miitilta. Vaikka tuo teksti oli jo täydellinen tykitys, olin jo ehtinyt tästä tietämättä veivata aiheesta jutun, jota en henno jättää odottamaan parempaa ajankohtaa:) Sorry toisto ja olkoon tämä vaikka taustaoodi Ta-Miitin asiankäsittelylle.

Miehisten vikojen kajo

Tuli mieleeni Markus Kajon teksti . Miehet eivät riitele, urokset ovat sopuisaa sakkia - naiset riitahormonia erittävät ja nyrkkiä puivat, ilman syytä. Kylläpä oli hauskuutus tuo teksti, voi mahoton!

Kun olen kirjoittanut miehistä, olen joka kerta kuullut miehiltä (noilta luonnon pikku mölyharakoilta), että minä se vaan miehiä parjaan enkä naisia yhtään. Symmetriahakupakkoisuutta ei se liene, kun se kerran miehistä on lähtöisin? Mies vain oikeutta hakee, naiset pakkomielteisinä symmetriaa. Näin tämä Kajohtaneisuus tarttuu.

Tämä "luonnon pikku laululintu" toteuttaa symmetrianhakupakkoisuuttaan kertomalla miesten vioista.

Miesten, luonnon pikku mölyharakoiden, viat

Yhden naisen mielipide, olkaatten hyvät!

Karkea ja huono kieli tai käytös
Sopivaan paikkaan luikautettu "sviddu" tai muu voimasana on kielen rikkautta: jos kirves on polvessa, vain vainaa sopottelee jumprahuitia. Joskus on hyvä myös heretä pirulliseksi tai käydä tönimään tosissaan. Mutta noin useimmiten ja keskimäärin minä inhoan miesten asiattoman karkeaa kielenkäyttöä ja aggressiivista, tylyä eli huonoa käytöstä. Sellaisia ei pidä miehenä lainkaan vaan toivoo, että nämä isot 180-senttiset vauvat menisivät johonkin kasvamaan (miksei niitä alunperin kasvatettu? oliko niillä kotona isän paikalla samanmoinen infantiili?) tai tuuppimaan toisiaan isolle hiekkalaatikolle.

Huonoon käytökseen luen myös räkimisen eli syljeskelyn: kukaan ei halua bussipysäkillä astua sievillä kevätkengillä räkälätäkköön tai saada ohikävellessään sylkiroiskeita vaatteilleen. Olen pohtinut, pitäisikö teinipojat tutkituttaa: ehkä heillä on sylkirauhasten sairaus tai ehkä heidän päänsä vain vuotaa pahasti.

Aikuinen mies on asiallinen ja osaa käyttäytyä. Tosimiehen ei tarvitse kaapia kokoon suomen kielen alhaisinta osastoa voidakseen ilmaista itseään tai ollakseen vakuuttava. Aikuinen mies osaa sanoa käsipäivää, katsoa silmiin, avata oven ja tarjota apua tarvitseville.

Machouho ja aggressiivisuus

Periaatteessa samaa kuin edellä mainittu, mutta äärimmäisin muoto. Jos mies raivostuu autolla ajaessa niin paljon muista tielläliikkujista, että huutaa, takoo rattia, tekee äkkijarrutuksia, hakkaa äänitorvea ja äkkikaasuttaa, säikyttelee jalankulkijoita, availee ikkunaa ja karjuu sieltä kommentteja, ei tällaista yksilöä pitäisi päästää autokoulusta edes läpi. Sellaisen kyydissä on nk. kylmä rinki peppureiän ympärillä eikä sellaisen kyytiin toista kertaa halua mennä.

Myös kaikenmoiset baaritiskinujakat, riidanhaastot nakkarijonossa, vittuilun aloittaminen välittömästi ennen kuin keskusteluakaan on käyty ja muut oudot aggressoitumiset kertovat siitä, että miehellä ei ole minkäänlaista hallintaa tunteisiinsa tai tekoihinsa. (Nämä samat, täysin tunteiltaan holtittomat ja ympäristölle vahingolliset yksilöt yleensä pirisevät miesten edustavan järkeä ja naisten olevan tunnehysteerikkoja.) Kun kontrollia ei ole, jotain on mennyt varhaislapsuudessa pieleen. Ei sellaisesta ihmisestä ole aikuiskumppaniksi tai varsinkaan lapselle malliksi. Naista hävettää vähän helvetisti seisoa iltapuvussa, kun miehen piti päästä purkamaan karjunnallisia tai riveleihin tarttuvia tarpeitaan kesken illan.

Toinen machouhon perkeleellinen haarake ovat miesten harrastamat ääliötempaukset: ne temput, joissa kännissä kiivetään köynnöstä pitkin kolmanteen kerrokseen, kun ei ovesta päästetty sisään (tämä tapaus putosi ja viettää elämäänsä vaikean aivovaurion kanssa). Ideat, joiden mukaan on hianoo lähteä kaahaamaan veneellä/mopolla/prätkällä/autolla niin kovaa kuin mahdollista ja niin kännissä kuin kyky sallii. Näistä ääliö jää usein henkiin, mutta kaveri tai sivullinen kuolee.

Lisäksi tosimieshän tekee sähkötyöt itse vaikka värisokeana, raahaa 30 kilon säkin katolle lahoja tikkaita pitkin ja voi ajaa 120 km/h ennestään tuntemattomalla soratiellä, koska jokainen mies on syntyjään Räikkönen. Mies ei mene lääkäriin katolta pudottuaan, eikä edes silloin kun ulosteen mukana tulee litra verta. Mies ei mene hammaslääkäriin vaan syö Buranaa pahimpaan huutosärkyyn eikä mies ohittaessa ajattele takapenkillä istuvaa pienokaistaan, koska reikä ratissa pitää ohittaa. Mies panee paljaalla ja tartuttaa klamydian raskaana olevaan vaimoon (naisten uskollisuusvaatimuksethan OVAT silkkaa ämmien tiukkapipoista holhousta jota ei viriili tosimies tottele!). Hopsansaa!

Intra- ja interpersoonallisen älyn puute

Intrapersoonallinen äly tekee ihmisestä olennon, joka osaa havaita, tunnistaa ja käsitellä omia tunteitaan. Tällainen ihminen ei sano puolisolle, että sillä on liian pienet tissit siksi, että ihmisellä itsellään on huono itsetunto. Tällainen ihminen ei äyski EIMIKÄÄN ja painu baariin näyttämään närkästyneeltä, kun on selkeästi aika käydä suuri parisuhdekeskustelu. Tällainen ihminen ei selitä puutaheinääkoivupujoa kaikenmaailman universaaleista vaistoista, kun totuus on se, että kainalossa on jo uusi partneri ja vanha pitäisi vaan saada pois alta. Tällainen ihminen ei kiukuttele ja rääy pottaikäisen lailla, kun tulee ongelmia, vaan istuu alas ja miettii päänsä selväksi. Tällainen ihminen ymmärtää olevansa aviopuoliso ja lasten isä, ja tajuaa sen tuovan sellaisia velvoitteita, ettei enää voi käydä vatsalleen takomaan nyrkeillä tanteretta, kun ei maailma mene oman maun mukaan.

Interpersoonallinen äly tekee ihmisestä sosiaalisesti taitoisan: hän kykenee seurailemaan tilanteita ja ihmisten ele-ilmepuolta siihen malliin, ettei jaarita jalkapallosta kolmatta tuntia muiden nuokkuessa vaan osaa vaihtaa aihetta tai antaa muillekin suunvuoron. Hän kykenee näkemään läheisistään, milloin heillä on hyvä olla ja milloin jotain on vialla. Hän kykenee käymään niin ystävä- kuin parisuhdekeskusteluja tyynessä äänilajissa syyttelemättä maailmaa omista ongelmistaan. Hän kykenee pitämään ja TAHTOO pitää ihmissuhteensa kunnossa, erityisesti siihen puolisoon ja lapsiin, koska ne ovat ainoa, mitä jäljelle jää, kun firma pistää pihalle tai bemari menee konkurssissa.

Vaikka miehet ah niin usein tykkäävät vetäytyä "mieheytensä" (lue: autistisen ja aspergerisen mykkyyden) taakse aina siinä vaiheessa, kun pitäisi olla läsnä ja kantaa vastuuta elämästään, on turha jälkikäteen odotella naarailta ihailua ja aplodeja. Nainen ei tykkää vastuunkiertäjistä, uhoavista tyhjäkkeistä tai emotionaalisesti vaippaikäisistä miehistä. Sitä voi vaikka kuinka rummuttaa rintakehäänsä ja heilutella heppiään tukevassa otteessa, mutta miehekkyyttä ei kuulu tulevaksi paikalle, vaikka kuinka karjuisi: naisten silmissä miehekkyys syntyy juuri niissä hetkissä, joissa voi joko olla ihminen ja mies tai paeta kavereiden/pleikkarin/formulakisojen pleksin taakse. Ihan miten vaan, valinta on vapaa.

Tyhmäkepuheet

Kun seuraavan kerran puheeksi tulevat seksuaaliset ahdistelut, raiskaukset, nymfomania tai naisten seksiaddiktio, ÄLKÄÄ miehet höröttäkö houhou-naurua, vilkaisko lähimpään urostoveriin ja laukaisko näitä maskuliinisen diskurssin helmiä kuten "must olis kiva jos joku ahdistelis mua tai raiskais mut" tai "mä antasin taivaspaikkani nymfomaanista - voisko se vielä olla mykkä?". Nuo urospuheen helmet eivät ole hauskoja ja naurattavat ainoastaan sikaa. Ne helmet ovat "tyhmäkkeitä", joille hymähtää säälistä kun ei usko, että miehessä olisi potentiaalia kehittyä parempaankaan.

Sivistynyt sovinismi

Yksikään tuntemani tai tietämäni mies ei tunnustaudu sovinistiksi. Eihän toki! Sehän olisi jotenkin...sivistymätöntä ja amislaista. Siitä huolimatta miesten puheet ovat usein kuin sovinistin oppikirjasta. En ole sovinisti, mutta jos olisin työnantaja, tottakai palkkaisin vain miehiä kun naiset pamahtaa paksuksi. En ole sovinisti, mutta kyllähän naisen paikka on kotona lasten kanssa. En ole sovinisti, mutta tokihan miehet ovat naisia loogisempia. En ole sovinisti, mutta naiset juoksee väkivaltarenttujen perässä.

Älyn jätti

Miehet eivät ole sovinisteja, mutta pokkana sanovat usein edustavansa JÄRKEÄ ja naiset ovat niitä tunneolentoja (Kajoismi rulaa). No, minä puolestani en ole koskaan kaadellut oluttuopposia partnerin päähän suuttuessani toisen mielipiteestä. En ole koskaan juossut varoittamatta ihmisruuhkassa karkuun ja jättänyt toista vieraaseen kaupunkiin ilman rahaa, avaimia tai majapaikan osoitetta. En ole koskaan viskonut tavaroita katuasvalttiin ja kirkunut täyttä päätä pääkadulla, koska ottaa vähän päähän. En ole soittanut yöllä exälle ja uhkaillut itsemurhalla, jos se ei ole mun kaa. En ole vaatinut kumppania valitsemaan parhaan ystävänsä ja minun välilläni. En ole saanut huutoraivaria siksi, että elokuva ei ollut mieleinen tai siksi, että minua pyydettiin pitämään kiirettä, jotta ehdimme sovittuun ystävätapaamiseen. En ole ilmoittanut exälle, että oma ongelmallinen addiktioni on itse asiassa hänen syynsä. Miehet ovat tehneet nämä temput.

Olin kolmekymppisenä vahvasti sitä mieltä (vahvoin kokemuksellisin perustein), että miehistä suuri osa on täysin hysteerisiä, tunteiltaan holtittomia ja mihinkään käytöskontrolliin kykenemätöntä väkeä. Tämän kautta tajusin, miksi Jeppe juo, lyö ja tappaa vaimonkin. Miesten arvaamatonta ja kontrolloimatonta aggressiota (ja sen seurauksia) pidetään normaalina ja luonnollisena - jos me naiset PMS:ssa tappaisimme puolisoita 30 vuodessa ja huitoisimme turpaan tuntemattomia kaduilla, meitä pidettäisiin ihmiselämälle vaarallisena lajina.

Mies voi olla järjen olento, mutta usein pelkää tunteiden kanssa puljaamista niin, että joutuessaan tunneasioiden kanssa tekemisiin voi tapahtua oikosulku. Tunteet ovat voimakkaita ja repiviä, jos niiden käsittelystä ja hallinnasta ei ole kokemusta, lähtee mopo äkkiä käsistä ja päätyy järveen. Naiset puljaavat tunteiden kanssa keskimäärin aika suvereenisti, eikä siksi rätväkäskään tunnelataus paisu miesmurhiksi.

Minusta järkevä ihminen on se, jolla on kyky käyttää JA hallita älyä SEKÄ tunnetta. Ja siksi tämä miesten usko itsestään järjen jätteinä surumielisesti naurattaa. Ei rationaalinen olento menetä perhettään, koska pelasi kaiket illat pleikkaria ja unohti rakastaa vaimoa ja hoivata lapsiaan.