Osa 215: Ikävissä tunnelmissa

 

Alkukevennys eli tämän jutun ainoa hilpeällä mielellä kirjattu asia. Tänään ensimmäinen kolumnini ilmestyy Ilta-Sanomissa . (Kolumneja ei taida löytyä verkosta...en ainakaan itse löytänyt). Olen aika intoa piukassa, sillä noin laajalevikkinen lehti saattaa osuttaa tekstejäni monienkin ihmisten silmille:)

Ikävää

Kyllähän sitä vanhana sfnet-veteraanina alkaa olla olo, että internetin sosiaalinen osasto on hukkumassa ikävään mössöön. Uutisryhmissä ei tee mieli enää olla, koska häiriköt ja peelot ovat vallanneet laivan, eikä näemmä ircilläkään hyvin mene .

Mikä siinä on, että nykyään muutama mätämuna pilaa sadoilta ja tuhansilta kivat leikit? Minusta tämä ei johdu mistään muusta kuin siitä, että mätämunien vanhemmat uskoivat vankasti siihen, ettei lapselle sanota ei eikä laiteta rajoja, eikä varsinkaan rajojen rikkoutuessa tehdä muuta kuin lällytellään ja keskustellaan kivasti ettei penskalle tuu paha mieli. No, nyt on sitten monilla paha mieli. Leikit aika lopettaa on...

Lisää ikävää: sisään-ulos-trallallei

Eräs asia, mikä minua on aina ihmetyttänyt ihmissuhteissa, on tämä "tuulella käyvyys": kun kaverilla tai poikaystävällä *itsellään* oli hyvä päivä, olin hyvä tyyppi - kun heillä oli huono päivä, olin paska tyyppi. Vaikka istuin turpa kiinni tekemättä mitään, minun olemukseni vaihteli äärilaidasta toiseen heidän silmissään. Tuntuu, että jotkut ihmiset pitävät toisia ihmisiä valkokankaina, joihin voi heijastella omia mielikuvia.

Minusta se tuntui jatkuvalta lähellevedon ja hylkäämisen vuorottelulta, josta en pidä. Bestis tänään ja nobody huomenna. Samasta syystä ihana eilen ja itsekäs paskiainen tänään. Viimeiset kuukaudet kaikki hyvin ja välit kunnossa, ja yhtäkkiä hirveä purkaus pimeästä, miten kaikki onkin itse asiassa päin hittoja.

Luulisi, että ihmiset miettisivät kertaalleen, haluavatko olla tekemisissä sen ihmisen kanssa, jolle aikovat huutaa: voihan olla, ettei toinen tykkää räyhäämisestä ja välit menevät huonoon kuntoon. Voisihan olla järkevämpää ja hedelmällisempää vaikka kysellä ja keskustella?

Ehkä tuo ilmiö vain viestii siitä, että kaveruudellani tai ystävyydelläni tai ylipäätään mielipiteelläni ei ole ollut kauheasti painoarvoa. Olisi tosin senkin voinut ihan vaan sanoa ilman räyhäämistä - en ole ketään elämässäni väkisin pidellyt. Mitä nyt kissoja joskus sylitän pari sekuntia pidempään kuin ne itse haluaisivat:)

Hedelmiä

Palaan tähän aiheeseen jossain varmasti ja vankasti, mutta totesinpa Iineksen kirjoittaneen pirun hyvin siitä, miten kukkahattutahvoilla on kauhea tarve kontrolloida naisten lisääntymistä . Aivan kuin se olisi heiltä henkilökohtaisesti pois. Aivan kuin se olisi keltään pois.

Luota lehdistön objektiivisuuteen - NOT

Tämä oli viikon ikävin uutinen. Eipä tarvitse odottaa, että uutisointi olisi neutraalia tai että toinen näkökulma saisi sijaa valtalehdissä. Jännä juttu, että Natoa kannattavat erityisesti maanpuolustuksellisen iän ohittaneet miehet. Miksiköhän näin?

Onneksi sentään kasvatustieteen ihmisen ovat skeptisempiä . Lohtu ei ole silti järin iso, koska päätöksiä tekevät muut.

Minusta Naton puolesta äänestäjät saavat ihan itse natoilla ja pistää lapsensa natoilemaan. Muut saisi jättää rauhaan.

Vähän parempaa

On perjantai, viikonloppu edessä, hyviä ihmisiä, sushia, yksi asioiden selvittäminen ja mielialan kohentuminen...kyllä se tästä. Viikonloppua!