Osa 220: johtajista, maailmanmestareista ja uutispätkiä

 

Virus iski ihmiskoneeseen - duha on aigamoided ja yskä yskittää. Onneksi on keksitty Propolis-uute, valkosipuli, riisipuuro kanelilla ja homeopatia:)

Minusta tuli kaiken lisäksi hammaslääkärin lottovoitto: hammaslääkäripelkoinen asiakas, joka löyhkää valkosipulilta ja jolla on flunssa - luovutin murtuneen hampaan kruunun lääkärille, joka rakensi minulle väliaikaisen mötikän tilalle. Väliaikainen mötikkä vain ei tykkää pysytellä luonani, joten mössöruoka on pop.

ÄitinaisIsämiesIhmisjohtajista

Ltiilika kirjoitti taas hyvin . Lukekaa ja pohtikaa.

Se, mikä minua AINA näissä kuitenkin jää kaivamaan, on tämä "vanhemmuus tekee ihmisistä parempia ihmisiä" -ajatus. Vanhemmat usein hokevat, kuinka heistä tuli aikuisia, vastuunsa kantavia ja älykkäänupeita ihmisiä lasten myötä. Hyvä, jos tuli. Minusta ihmisen kuitenkin tulisi kasvaa aikuiseksi, vastuunsa kantavaksi ja älykkäänupeaksi ihmiseksi itsekseen, mielellään ennen lasten hankkimista eikä lasten kustannuksella.

Maailmanmestaruus Suomeen!

Silmätikkuni Aamulehti repäisi jälleen.

Urheilusivulla oli puolen sivun juttu kuvineen siitä, kuinka jalkapallon A-maajoukkue on EM-karsinnoissa vain hävinnyt. Kuvassa Litmanen yrittää osua palloon ja artikkelissa analysoitiin moneen kertaan, miksi suomalaiset ovat hävinneet. Kiva jalkapalloessee, ei siinä mitään.

Jalkisesseen alla oli henkilökuva nuoresta hiihtäjäpoika Harri Ollista. Sepä kiva.

Jalkisesseen ja hiihtäjäpojun henkilökuvan yllä oli isohko juttu siitä, kuinka suomalaiset lähtevät suosikkina enduron MM-kisaan. Voi juku.

Siinä sivussa pienenä uutisena oli sitten se, että Milja Heino voitti S1-organisaation thainyrkkeilyn maailmanmestaruuden. MAAILMANMESTARUUDEN, maailman arvostetuimman thainyrkkeilytittelin, ENSIMMÄISENÄ SUOMALAISENA.

Pohdin kovasti, josko Milja olisi ollut Mikko - olisiko silloin uutiselle irronnut kuvatilaa ja vouhotusta, kuinka me suomalaiset vedimme thainyrkkeilyssä nenään thaimaalaista maailmanmestaria? Olisi, tottakai. En eläissäni usko, että moinen huikaiseva saavutus olisi jäänyt huomiota vaille ellei mestari olisi "väärää sukupuolta".

Uutispätkiä

Hormonihoito ei olekaan vastaus ongelmiin . Yllättääkö se, että hormonien epätasapainoa ei hoidetakaan hormoneilla kuntoon? Hämmästyttääkö se, että hormonit eivät olekaan sivuvaikutuksiltaan kivoja tai annakaan kaikille apua ongelmiin? Kun hormonihoitoa saanut kuusikymppinen kuolee aivoverenvuotoon, harvemmin tutkitaan yhteyttä hormonihoitoon.

Äitiys köyhdyttää naista mutta ei missään nimessä isää, tietenkään.

Lapsen saanti on elämän huippuhetki. Tätä pohdittiin kaverin kanssa. Meissä joissain on pakko olla jotain vikaa, kun miettiessämme elämän toteutuneita tai unelmissa olevia huippuhetkiä ei tule tuo perhe mieleen. Kun se lapsen alulle pistäminen on aikas helppoa ja luonnollista. Ei siinä ole mitään erityisen suurta taitoa vaativaa. Se, että on kasvattanut lauman tervepäisiä kakaroita tervepäiseen aikuisuuteen onkin sitten ihan toinen juttu.

Tietenkin on hyvä juttu, että isät kertovat merkittävimmäksi asiaksi lapset tai perheen. Sekin oli kiva kuulla, että isyyslomalla hoitavat lastaan yhtä paljon kuin vaimo - kyllähän kaksi viikkoa tai kuukauden jaksaa vaikka päällään seisten:) Kyselyssä ei tainnut olla mainintaa siitä, että edelleen perin harva isä pitää isyyslomansa.

Nainen ei saa vaarallisen työn lisää vaikka vaarallista työtä tekisi. Ei monikaan sisar hento valkoinen odota työltään uhkailua ja pelon alla hommiensa tekemistä. (Lisäys: se, että kalastajien ammatti avomerellä on vaarallisempaa, EI valitettavasti tee uutisoitua hommaa turvalliseksi. Pitäisikö muiden sairauksien hoito lopettaa siksi, että syöpä on vakavampi sairaus kuin korvatulehdus? Tämä vain vastineena Henkalle.)

Wahlroos on ehtivä poika - Sammon suuromistaja viljelee maata neljän tuen voimin. 156 000 euroa vuodessa tukea luulisi riittävän kaikenmoiseen: Suomen kolmanneksi rikkaimman hepun rikkauden syyt alkavat jossain määrin selvitä.

Ottaa päähän kuin oravaa

Joskus vain on aikakausia, jolloin ottaa päähän kuin oravaa, jolla on käpy jäässä. Ehkä siihen vaikuttaa nuha ja yskä, ehkä hajonnut hammas, ehkä puuttuva ovilista, ehkä pimeä vuodenaika, ehkä senjasen vitamiinin puute. Sitä vain huomaa olevansa jonniin verran kettuuntunut asioihin, jotka eivät normaalisti kiusaisi hevonhännän vertaa.

Voisin pitää pitkän puheen koiranomistajista, jotka pitäisi mielestäni viedä saunan taakse ja antaa selkään: se idioottirouva, joka räksytytti koiraansa kymmenen minuuttia kerrostalojen alla tänä aamuna klo 05.10 edes aikomatta hillitä räkytystä tai siirtämättä elukkaansa. Tai se idioottilauma, joka paskattaa koiransa koulun pihapuiston kiipeilytelineiden alle tai pihojen pientareille ilman pientä aikomustakaan korjata koiransa paskoja.

Ottaa päähän myös tämän herran hurskastelu . Miten jätkä kehtaa, kun on vuosikausia solvannut, herjannut ja rettelöinyt internetin palstoilla? Hänhän on itse ollut kiusaajien kunkkuna sfnetissä ja blogistaniassa (mm. tässä ja tässä tekstissä otin kantaa jätkän touhuihin vuonna 2004, kun hänen juttunsa alkoivat olla todella sairaita). Nyt tämä pikkuraasu kerjää sympatiaa, vaikka on osoittanut olevansa täsmälleen yhtä hyvä tyyppi kuin muinaiset kiusaajansa. Tottakai hän on jo fiksuna poikana tuhonnut vanhan bloginsa (jossa vaadittiin mm. kaikkien nuorten naisten raiskaamista ja pahoinpitelyä) ja muut kyseenalaiset juttunsa.

Jos joku on idiootti ja parantaa tapansa, se on arvostettavaa. Historiansa siivoaminen ja tapahtumien kieltäminen *sekä* paremman ihmisen esittäminen on jotain säälittävän ja halveksittavan välimaastosta. Yh hyh hyh ja hyi hemmetti. Tekopyhä hurskastelu pistää aina etomaan pahan kerran.

Ärsytyksistä ja etomisista huolimatta ei oikeasti mikään huonosti ole. Tympii, mutta sallittakoon se marraskuussa. Kynttilöiden valoa ja hibernoivaa leppoisuutta! Vielä lopuksi aikas herkkä pätkä .