Osa 226: Lucia-parka ja poikien ihmeellinen erinomaisuus

 

Lucia - niin minkä neito?

Lucia, valon neito...vai jotain muuta? Tänään kaikki vaaleat pimut ovat järjestyneet Lucia-missikisojen nimessä kulkueeksi. Neidot kisaavat siitä, kuka saa kynttiläkruunun - ja se tuntuu makaaberilta.

Lucia oli kolmetoistavuotinen lapsukaisneito, jonka poikaystävä myi huoraksi, hänet raiskattiin useasti ja hän kitui roviotulessa, kunnes armollinen pyöveli lävisti hänet miekallaan. Tämän hirveällä tavalla tapetun neidon paikasta tytöt kisaavat ja Lucian päivää pidetään iloisena kynttiläjuhlana, vaikka sen tulisi olla kaikkien kidutettujen, raiskattujen, prostituutioon myytyjen ja kaltoinkohdeltujen tyttöjen surumuistojuhla.

Tietsikkamiehet

Muistatteko tämän tämän itkettävän uutisen (+ kommenttini )? Uutisoinnin alhaisesta tasosta huolimatta oikeus käsitteli asiaa aikuismaisesti. "Nettituttu" sai 10 vuoden kakun .

Olen nähnyt vastaavia tyyppejä ennenkin: introvertteja, itseensä käpertyneitä, sosiaalisesti kyvyttömiä ja haluttomia miehiä, joilla on kuitenkin kauhea pimpanhimo, viha ja katkeruus naisia kohtaan, huono itseluottamus ja äärimmäisen vähän kykyä käsitellä tunteitaan. Jos siihen liittyy vielä pikkainen päänupin häiriö tai orastava psykopatia, hingun kohteet eli nuoret naiset ovat vaarassa.

Kannattaakin siis suhtautua näihin naisille katkeriin, vihaa pursuaviin nörtteihin terveellä pelolla. Ujous ja kokemattomuus on söpöä, piilotettu raivo ja naisviha ei. Tämän takia olen saarnannut nörttineutriksi tulemisen vaaroista ja siitä, että poikia ei saisi kasvattaa tietokoneen äärellä.

Johan sen nyt näkee, mitä pojista tulee, kun he istuvat päivästä toiseen 4-12 tuntia pelaamassa väkivaltapelejä. Kun tällaiset tapaukset päästetään himoissaan markkina-arvon pelikentälle, siitä ei tule kuin ruumiita.

Lapsi ei muuta mitään

Tosikko kirjoittaa Saimista , joka on kuulemma sanonut, ettei lapsi muuta hänen elämänmenoaan. Sen kun näkisi ja kuulisi kolinan! Hittovie, minun kotiini tuli kissa, joka rajoittaa varsin vähän - mutta kyllä se silti elämänmenoa hieman muuttaa. Thaimaahan ei lähdetä kahdeksi viikoksi tuosta vaan miettimättä kissahoitoa. Saimi päätti hankkia lapsen ja olla muuttamatta elämänmenoaan - on naisessa kyllä yritystä, se täytyy myöntää:-)

Mielestäni on myönteistä, ettei lapsen syntymä aiheuta totaalista mammautumista (jota paljon näkee, ikävä kyllä) - mutta Saimi saanee elämänsä kriisin, kun tajuaa, ettei penska olekaan harmiton paketti, joka hankitaan ja joka ei kuitenkaan muuta mitään. Jos lapset olisivat niin huoleton hankinta, tilaan tänne vaikka kolme samantien:) Lapsettomuusvalintani johtuu pitkälle juuri siitä, että se muuttaa elämänmenon aikas täydellisesti. Vaikka aerobiciin pääsisikin pari kertaa viikossa ja kymmenen vuoden päästä useammin, se ei valitettavasti riitä minulle asiaksi, jota kutsun hyväksi elämäksi.

Sukupuoli ei vaikuta mitenkään

Koulussa oli piirustuskilpailu. Finaaliin selvisi viisi työtä: neljä oli tyttöjen, yksi pojan. Kaksi tyttöjen töistä oli selkeästi kovaa tasoa, pojan ja kahden tytön sellaista ihankivaa. Kisan voitti poika - miespuolisen kuvataideopettajan valinta - koska pojan taidokkuudeltaan keskinkertaisessa työssä oli "sitä jotain". Kahden kovan tason työn kohdalla opettaja sanoi, että "on nää hyviä, mutta jotenkin pliisuja".

Myös Kaarina Hazard ihmetteli kirjassaan Kontallaan , että mikä siinä on, että pojat aina ovat niin erinomaisia. Poika vähän rimpauttaa kitaraa ja heti sitä kutsutaan rock-maailman "lupaukseksi" (miespuolisten kriitikkojen mielestä) ja ammattilaisrokkarinaiset ovat iänkaiken "tyttöbändiläisiä".

Sama poikien erinomaisuus (joka kumpuaa miespuolisten kriitikkojen, tuomarien, opettajien jne. päästä) tuntuu pätevän niin kirjallisuudessa, kuvataiteessa kuin missä tahansa muussakin. Pojissa on aina "sitä jotain", tyttö on parhaimmillaankin ahkera mutta pliisu. Tytön pitää olla tuplasti parempi poikaa ollakseen yhtä hyvä kuin poika: pojan erikoisuus on karismaa, tytön erikoisuus outoa tekotaiteellisuutta.

Olipa kerran myös aika nimekäs kirjoituskilpailu. Finaalituomaristoon nimettiin viisi miestä. Se ei kuulemma vaikuta yhtään mihinkään - vaikka tutkimuksetkin osoittavat, että miehet lukevat mieskirjoittajien tekstejä (ja perin perin harvoin naisten kirjoittamia tekstejä) ja naiset lukevat sekä miesten että naisten tekstejä. Jos tuomaristossa olisi viisi naista, olisiko kirjoituskilpainstanssin mielipide edelleen se, että tuomaristo on täysin sukupuolineutraali?

Kuka ihmeen idiootti yrittää väittää, ettei sukupuolitaustan kautta tulleilla kokemuksilla ja intresseillä ole mitään tekemistä siinä, kenen tekstejä pitää kiinnostavana, läheisenä ja poikkeuksellisena? Jos mies tuon kisan voittaa, en jostain syystä hämmästy.

Kasvain sanoi kasvis

Tuumin, että jouluna voisi syödä kalkkunaa. Oikein opetella. HK sai syytteen eläinrääkkäyksestä ja tämän takia totesin, että toivon ihmisten pistävän HK:n boikottiin sekä ostavan *luomu*lihaa.

Ei minulla lihansyöntiä vastaan mitään ole - eläinten huonoa kohtelua tai rääkkäystä vastaan paljonkin. Eläimiä saa tappaa, mutta niitä ei saa kiusata eikä kiduttaa.

Sytyttäkää kynttilä kaikille pienille ja heikoille, joita rääkätään ja kohdellaan kaltoin. Niin tytöille, pojille kuin eläimillekin.