Osa 263: Monenlaista sorsintaa

 

Oho. On ollut vähän kiire. Työkuviot selvisivät, kiirettä pitää, olisi kaikenlaista tekemistä niin kotona kuin päänupissa. Pohdin jatko-opintoja ja keittiöremonttia. Kevään lisääntyvä valo näemmä tekee maaniseksi:)

Kotimaalähtöistä sorsintaa

Rasismi on paha asia. Joskus vaan jää pohdituttamaan, miksi tuntuu, että normaalit, muitakin ihmisiä koskevat ikävyydet ovat rasismia, kun ne sattuvat kaikessa raadollisuudessaan osumaan Suomen oloissa ulkomaalaiseen. Jos känninen äijä alkaa soittaa poskeaan bussissa valkoihoiselle Marjalle, se on kännisen äijän riehuntaa. Jos äijä soittaa suuta tummaihoiselle Ahmedille, se on rasismia. (Äijä tod.näk. mainitsee uhrinsa ihonvärin, minkä takia se on rasismia: suomalaisen hän haukkuisi vain pienitissiseksi finninaamaksi, läskiksi huoraksi tai mitä nyt sattuisi käsillä olemaan.)

Sama tuntui vallitsevan aikoinaan baareissa, missä näin useaan otteeseen saman episodin. Nätti mimmi sanoi kymmenelle suomalaiselle kundille "ei kiitos". Yhdestoista oli ulkomaalainen. Mimmi sanoi "ei kiitos", minkä jälkeen koko baari sai tuta ulkomaalaisen raivon kohtaamastaan rasismista. Myös minut on haukuttu kovaäänisesti rasistiksi, kun en lähtenyt baarista panemaan maahanmuuttajamiehen kanssa.

Iranilais-brittiläinen Omid Djalili tekee upeita sketsejä: viimeksi hän heilui pappina kirkossa julistamassa muodin ja trendien ilosanomaa. Tuumin sitä katsoessa (ja sille kikattaessani), että vastaavasta sketsistä moskeijan oloissa saisi kivityksen islamisteilta. Niin, joka väittää islamilaisuuteen kuuluvan väkivaltaisuutta, se tapetaan: Assud-pupu tappaa pilapiirtäjät.

Ja mikähän siinä muuten on, että Suomen Islamilaisen puolueen suurimmat vouhkaajat ovat järjestäin sukunimeltään suomalaisia? Lauma kitkeröityneitä miehiä löytänyt tien ihanaan miehen ylivaltaan ja akkain kurissapitoon? Ei ihme, että usko on vahva:)

Nytkö sitten alkaa sataa kuolematoiveita, tappouhkauksia, kivitysfantasioita ja muuta sälää? Näinhän kävi jo yhdelle naisblogaajalle, kun meni mainitsemaan islamin uskosta - ja vielä islamin uskolle myönteisessä mielessä, mikä oli sinänsä pirun huvittavaa. Turistin juttu, jossa linkki myös alkuperäiseen islaminuskoisten raivoa nostaneeseen merkintään.

Poliisi TV-raportti pisti hiljaiseksi. Erityisesti "...Tilastokeskus oli neuvonut maahanmuuttajien rikollisuutta tutkivia jättämään seksuaalirikokset aineistosta pois, koska luvut ovat niin suuret. Ilmeisesti Tilastokeskuksessa oltiin huolissaan, että tilastotiedot aiheuttaisivat rasistisia reaktioita valtaväestössä."

Katsotaanko maahanmuuttajan tekemä raiskaus "kulttuuriin sopeutumisen" kriisiksi, jota on syytä hyssytellä? Niinkö meillä edistetään monikulttuurista ja suvaitsevaa maailmaa? Raiskaus on ihan ok, kunhan ei vaan kukaan pitäisi siitä meteliä, ettei vaan tulisi rasistisia reaktioita? Eikö suomalaisnaisten heppoisa raiskaaminen (me vääräuskoiset ja alemman tason olennot) ole asenteellista, tuomittavaa ja tiettyyn kansanosaan kohdistuvaa vihamielisyyttä? Miksi TÄYSIN oikeutettu, normaali ja perusteltu vihareaktio *raiskauksia ja raiskaajaa* kohtaan tulkitaan vain syntyperää koskevaksi, rasistiseksi reaktioksi???

Ja ei: pelkästään rotuun tai ihonväriin tai sukupuoleen perustuvaa sorsintaa en hyväksy. En myöskään hyväksy rikollisten hyysäämistä ja raiskaajien päänsilittelyä.

Lisäys: tämä oli jotakuinkin öljyä liekeille. Mistä hitosta tulee käsitys, että monikulttuurisuus tarkoittaa alkuperäisasukkaiden kulttuuri-ilmiöiden kieltämistä??? Kohta varmaan pitää kieltää sana "possu" kuolemanrangaistuksen uhalla, pukeutua burkhaan ja räjäyttää vanhat kirkot, etteivät maahanmuuttajat loukkaannu vääräuskoisuutemme tähden. &%¤#¤#¤(#¤%#/¤!!!!!

Nais- ja miessorsintoja

Sokkona poimitaan naisia - jännä juttu, eikös meidän naisten pärjäämättömyys pitänyt johtua kokonaan meistä naisista itsestämme? Kun olemme niin nyssyköitä ja toisaalta vaan miehiä huonompia? Monesti tiedettä tekevät naiset suhtautuvat tiedeyhteisönsä jatkuvaan naisia sorsivaan toimintaan "alan normina" - sille ei mitään voi, miesproffa päättää ja suosii poikia, asia on vaan siedettävä ja yritettävä pärjätä, vaikka katkeruuskertoimet ovat korkealla.

En edes jaksa alkaa vatvoa eduskunnan lylyjen läähätyksistä hississä. Jokainen normaalijärkinen ihminen voi satavarmasti tietää, milloin oma käytös on kohteliasta ja milloin ei. Huumori ei ole selitys huonoon käytökseen. Ainakin minä tiedän, tuijontanko vai vilkaisenko ohimenevästi - kerronko kulli- vai kukkajuttuja. Tiedän, missä käteni on ja nauranko nätisti vai limaisesti. Jos eduskunnan miehet eivät kykene näiden asioiden erotteluun, miten hemmetissä he ovat päättämässä valtakunnan asioista?

Espanjassa "parisuhde" tappaa naisia, aivan kuin meillä koto-Suomessa. Kun parikymmentä ihmistä kuolee lintuinfluenssaan maailmassa, syntyy globaali hysteria ja lintupuistot tyhjennetään. Kun kaksinkertainen määrä naisia tapetaan pikkuruisessa Suomessa vuosittain, kukaan ei edes ehdota, että olisiko aika lakata lykkäämästä pikkutyttöjen päihin näitä "kenen kaa meet naimisiin" - lässynläitä ja puhua jo pienestä pitäen tytöille itsepuolustuksen sekä jämerän parisuhdekriittisyyden puolesta.

Päihdeäidit pakkohoitoon - itse asiassa olen täsmälleen sitä mieltä, että pitäisi olla mahdollista suojella syntymätöntä lasta, vaikka sitten äidin yksilönvapautta rajoittamalla. Myös syntynyttä lasta pitäisi voida suojella samoin - ja siksi kysynkin, miksei myös päihdeisiä voi pakottaa hoitoon? Miksi lapsen kohdalla katsotaan äidin olevan yhä ainoa vastuullinen ja/tai syyllinen?

Kulttuurisorsintaa

"Kirjailijaeliitti" porskuttaa. On näemmä olemassa kolme kirjaa julkaisseita vääriä kirjailijoita (eli epäkirjailijoita) ja kolmisen kirjaa julkaisseita oikeita kirjailijoita.

En ole Kärkkäisen kirjojen fani. Taitavat olla viihteellistä draamaa, mutta niin ovat muidenkin kirjat (mm. Hotakainen, Tervo, Jokinen, Ellilä, Kajo jne.) - herääkin pieni kysymys, onko Möröllä jokin murikka kengässä Kärkkäistä vastaan? Sisarkateutta vai oman egon pönkitystä sopivan kohteen kustannuksella? Vai ne tissikuvatko vuosien takaa puistattavat? Miksi telkkuhumoristi, jännäri- ja lääkäriviihdekirjailija mahtuvat klubiin mutta normaalin parisuhdedraaman kirjoittaja ei?

Mutta saahan sitä tietty jokainen klubi jäsenensä valita: eliitti lakkaa olemasta eliittiä, jollei ole edes jotakuta, jonka huonommuutta voidaan liiton kekkereissä naureskella. Uskotella itse olevansa korkeakirjallisuuden soihtu maailman oikeaa kirjallisuutta ymmärtämättömässä hämärässä. Ah ja voi. Siinä on vain se ongelma, että kun alkaa toimia kirjajumalana, joutuu myös itse suurennuslasin alle.

Sorsinnan päälle hyvää nähtävää ja luettavaa

Subprime opettaa ymmärtämään pörssimaailman ajankohtaisia tapahtumia.

Yoen hyvä kirjoitus kreationismista ja muustakin.

Menkää ulos: siellä on valoa puoli kahdeksasta aamulla puoli kuuteen illalla. Tintit karjuvat puissa ja aurinkokin näyttäytyy toisinaan.