Osa 273: Marraskuun surrealistinen hämäryys

 

Marraskuu: pimeää (laitoin juuri kirkasvalolampun päälle), kylmää (untuvatakki rulettaa) ja haikeaa (kesään on kauhean monta kuuta).

Ydinvoima on hieno asia

Voisitteko hyvät kokoomuslaiset ja muut teollisuususkovaiset selittää, miten tämän ja erityisesti TÄMÄN uutisen valossa uusien ydinvoimaloiden rakentaminen on kannatettava ja hyvä asia?

Juujuu, vaihtoehdot eivät tuota tarpeeksi - mutta voisiko edes kerran kuulla mietteen, että entäpä jos myös teollisuuden tulisi säästää energiankulutusta? Jatkuva kasvu ei ole mahdollista - ei teollisuuden tuotoissakaan, vaikka pärryyttäisivät laitoksiaan täysteholla kymmenen ydinvoimalan tuottamalla puhdilla.

Erorahaa - johtajille

Kun firmasi pistää satoja ihmisiä pihalle, se harvoin johtuu työntekijöiden huonoudesta. Eikö siis olisi kiva, että jokainen saisi vaikkapa kymppitonnin pesämunan läksiäisiksi?

Pankeissa, jossa johtajien irtisanomiset ja -sanoutumiset ovat yleensä ansaittu ja perusteltu lopputulos asioiden mössimisestä, pankinjohtajien satojen tuhansien eurojen erorahoja voidaan yhä maksaa: erorahasopimukset pidettävä "kohtuullisina".

Huonosti hoidetusta hommasta ja mahdollisuudesta irtisanoutua itse maksetaan kunnon rahat. Meidän varoillamme. Niillä rahoilla, joista EI riitä lasten ja nuorten psykiatriseen hoitoon tahi vanhusten hoitoon lisää määrärahoja.

Valtio nimeltä YLE

Tässäpä oiva idea: Yle määrittää vuokrasi. Niinpä opiskelija tai muuten vähävarainen maksaa vuokranantajalle korotettua vuokraa, vuokranantaja vetää toki vähän välistä ja Yle saa himoitut lupamaksunsa.

Eikö saman tien voitaisi vaatia lakia, että Ylen edustajat saavat pysäyttää kansalaiset kadulta ja vaatia heiltä lompakon sisällyksestä kymmenykset? Tai josko lisättäisiin kunkin palkkalappuun Ylevero, että Yle varmasti saa lupamaksunsa? Tai mitäpä jos Yle saisi oikeuden tulla ovillemme kaksimetristen Vladimirien kanssa ja pyytää suojelurahaa?

Erikoisia touhuja (ilettää)

Vuonna 2008 hoidetaan asioita näin. Kyllä maailma on hieno paikka.

Vanhusten hoito on hyvässä kuosissa. Eikä se nyt mikään niin kauhea rikos näemmä ole, jos hoitsu yrittää päästä yhteiskunnalle tarpeettomasta eroon. Kyllä Suomi on hyvinvointivaltio. En malta odottaa vanhuusikään pääsemistä.

Tällainen aina lämmittää - kaksi ihmistä murhanneelle (ja kahden muun murhan epäonnistuneesti hoitaneelle) *elinkautisvangille* taataan toki avolaitospaikka. Siis sellainen, jossa ei ole aitaa, porttia tai muutakaan estettä poistua alueelta.

Sarkastisen surrealistinen nauru pääsi tuossa "...vaimon kuoleman katsottiin johtuvan muusta syystä"-kohdassa.

Seuraava surrealismikohtaus iski tämän luettuani. Totta, eihän sitä nyt saa rankaista ihmistä, joka tietää sairastavansa kuolemaan johtavaa tautia, jos ihminen haluaa kerran panna paljaalla. Kyllä ihmisellä pitää olla vapaus tartuttaa muutkin. Ne, keihin tarttuu tauti, niin hei oma vikas! Mikset otattanut itse sitä HIV-testiä partneristasi, kuitannut partnerin puheet valeiksi alusta asti ja pistänyt partneria kellariin talteen, ettei se tartuntaa enää testin jälkeen saa. Nih.

On se hyvä, että prioriteetit ovat kohdillaan.

Tämäpä oiva idea. Ottaen huomioon, että islam ja kristinusko ovat ne kaksi uskonryhmää, jotka uskovat olevansa a)oikeassa ja että b)heidän jumalansa on ainoa oikea jumala, kriisejä tullee hallittavaksi. Keskimäärin buddhalaiset, zeniläiset, taolaiset, hindut ja pakanauskovaiset eivät ole olleet näillä sotatantereilla hillumassa.

Lapset repivät nukeiltaan jalkoja ja purevat nallelta korvia. Lapset pelaavat tappopelejä, katselevat robohirviöanimaatioita ja näkevät telkusta sitäsuntätä. Lapsia lyödään, hylätään ja laiminlyödään. Mutta kun nippu *viisitoistavuotiaita* taiteilijanalkuja käsittelee kauhua ja väkivaltaa pehmolelujen avulla, nousee huuto ja protesti. Ok.

Muita muutostuulahduksia

Huomasin surukseni, että Tampereen Kalevan legendaarinen Hippos-baari on lopettanut toimintansa. Sen tilalla on nyt pizzeria. Myös Ratinan Shell sulkee ovensa. Maailma muuttuu.

Lisäys: Pidän hiljaisen hetken. Jos pitäisi se yksi nimi sanoa, joka on kirjallisuudessa vaikuttanut minuun kaikkein voimakkaimmin, sanoisin kaksi: J.D.Salinger ja William Wharton. Nyt meni Wharton. Muistoa kunnioittaen, Birdy. (Mistä te luulitte tuon nettinimen tulleen? Aivan.)

Työelämässä mietin, voisinko tehdä jotain muuta tai mielekkäämpää. Ollapa kansalaispalkka. Menisin mieluusti töihin vanhainkotiin tai nuorisoasemalle.

Palautin vanhoja tuttuja blogeja suosikkilistalleni. Huomasin, ettei kukaan muu enää kirjoita mitään järjellistä. Nykytrendi on pitää muotiblogia, jossa esitetään kivoi minäminäkuvii ja niinku muodin varjolla voidaan sitte näyttää ku ollaan nättei ja sitte nörtit kuolaa hihihii. Ihan söpöjä tyttöjä, en minä sitä, mutta en minä jaksa moista tyhjyyttään kolisevaa teininarsismia.

Voi miehen/naisen viedä marraskuu, sanoo laulukin. Koittakaa pitää itsenne kirkaassa valossa, päivänsäihkeessä, hengen hehkussa tai edes hyvän olon paisteessa.

Odotan projektistani kommentteja. Saas nähdä.

Piristeeksi: Tosi-TV:n alkujuuret ja elukkamainen juttu. Ai niin, ja tottakai hypnoottista fysiikkaa (terveisiä kaikille todellisuudesta vieraantuneille nettinörteille sukupuoleen katsomatta:)