Osa 274: naiskummasteluja ja -tutkimuksia

 

Mitäs täällä? Pimeää ja kylmää. Kevättä odotellessa. Saakelin joulu ja tavaramarkkinahumu.

Ja blogilista on niin persiistä, ettei se osaa nähdä päivityksiä, vaikka niitä olisi 200 merkin verran. Niinpä tämän sivuston otsikko on nyt sitten tuolla blogilistalla "Siiveniskuja (updated X.X.XXXX)". Tekniikan huippua, toimivuuden juhlaa!

Terveydenhuolto ja ilmastonmuutos sydämen asiana

Kokoomus voitti vaalit (mikä tarkoittaa, että fallistinen tunneli rakennetaan 150 miljoonalla, tai siis noin 600 miljoonalla, koska alussa se olisi niinku 150 miljoonaa, mutta sitten tulee kaikenmoista, ja lopullinen hinta on alkuperäinen kertaa neljä) ja ihmiset saavat maata psykooseissaan ja vaipoissaan.

Ai niin ja tottakai me kaikki (vallankin Kokoomus) ajattelee tätä ilmastonmuutosta vakavasti, se on suorastaan sydämen asia, ja siksi Tampereella pyöräilijät saavat ajaa Hämeenkadulla parittoman kuun parillisina päivinä (tosin ei täydenkuun niille osuessa), mikäli pitävät vihreitä kenkiä ja jos heillä on pisamia. Eli toisin sanoen ensin piti ajaa pyöräkaistaa suuntaan X ja ainoastaan X ja nyt yhtäkkiä lähtivät pyöräkaistat ja myös lupa pyöräillä Hämeenkadulla. Selkeää kuin Kelan byrokratia! Jotta ilmastonmuutoksen sija poliitikkojen sydämessä tulisi vielä selvemmäksi, Hämpin parkkia rakennetaan hymysuin ja linja-automaksut nostetaan 2,5 euroon! Kertamaksun nousu aiheuttaa sen, että keskustaan kannattaa jo ajaa autolla, se tulee selkeästi halvemmaksi.

Näköjään Turussakin on sama meno. Mitä jos hei oikeasti vaan raakattaisiin kaikki puistot ja puut koko hela kaupungista, kiellettäisiin pyöräily, nostettaisiin julkisten liput nelinkertaisiksi, poistettaisiin kahvilat ja galleriat ja pykättäisiin pystyyn liuta parkkipaikkoja, juottoloita ja jättimarketteja? Aurataan sivuun omakotitaloalueet ja rakennetaan tilalle DDR-taloja. Kuka helvetti näitä asioita päättää? Tekisi mieli ravistella riveleistä.

Itä-Suomen Hovioikeus

Tiedän, että kysymykseni tai ajatukseni ovat epäkorrekteja. Mutta pakkohan ne on silti päästää ilmoille, muuten ne pakottavat päätä. Päätä särkee jo tarpeeksi muutenkin, teidän toimintanne aiheuttaa suorastaan migreenin.

Juttuhan lähti tästä. Aamulehdessäkin hieman ihmeteltiin, että hovioikeus ei kertonut selvityksessään, miten tyttö itse oli saanut itsensä sidottua neljästä raajasta sängyntolppiin.

Tämä sama Itä-Suomen hovioikeus lievensi raiskaustuomiota, koska raiskaajalla oli vakituinen työ: vakituisen työn omaava mies on kunnon mies, eikä mikään raiskaaja, vaikka raiskaisikin, sehän on raiskatulle suorastaan kunnia. Jos joku työtön renttu raiskaisi, se olisi melkein ikävää, mutta työssäkäyvä mies - ilollahan sitä patukkaa ottaa vaikka väkisin. Edellinen jupakka saman hovioikeuspoppoon kohdallahan oli raiskaustuomion lievennys siksi, että raiskaus kesti vain vähän aikaa. Eihän se pillu panemisesta kulu, eiks jeh - vai mitä, Itä-Suomen hovioikeuden "ihmiset"?

Onhan tähän joku muukin huomiota kiinnittänyt. Mutta se, mikä kysymys tahi ajatus päätäni pakottaa, on tämä: mikäli yksi ja sama instanssi toistuvasti ja johdonmukaisesti alentaa, lieventää ja katsoo läpi sormien tietynlaisia rikoksia, onko tämän instanssin johdossa ja jäsenistössä ihmisiä, jotka harrastavat tai muutoin kannustavat tietyntyyppistä käytöstä tahi rikollisuutta?

Mikäli jäsenistössä on paljonkin viisitoistavuotiaiden teinityttöjen joukkoraiskauksesta fantasioivia ja sitä eheheee-viileenä pitäviä ihmisiä, ymmärrän tämmöiset lievennökset hyvin. Jäsenistössä on pakko olla ainakin enemmistönä ihmisiä, joiden mielestä raiskaus ei ole oikeastaan edes rikos vaan miehelle luonnollista energian purkamista, josta langetetut rangaistukset ovat ihan tyhmiä. Kenenkään tervepäisen ihmisen oikeustajua nämä päätökset eivät noudata: tämän takia uskon, että Itä-Suomen hovioikeuden jäsenistössä istuu ihmisiä, jotka eivät ole päteviä antamaan päätöstä seksuaalirikoksista. Toivottavasti he ovat kaikki perheettömiä ja erityisesti siskottomia, tyttärettömiä ja vaimottomia.

Muita hauskoja naisuutisia

Lenita puhuu asiaa, mutta yleensä aina, kun Lenita puhuu asiaa, nousee satapäinen kuoro määkimään, että Lenita on ihan tyhmä ja haukkuu suomalaista miestä. Pitäisi olla aivan helvetinsaakutinjunalaudan selvää, että edustustehtävissä ei ryypätä känniä eikä sikailla. Mutta kun ei. Jos Lenita tämän toteaa, satapäinen kuoro inisee, että kyllä suomalaisen miehen oikeuksia taas poljetaan. Jos suomalainen nainen kiskoisi koistiskännit valtion edustuskeikalla, yksikään kuorolaisista ei itkisi suomalaisen naisen itsetoteutusoikeuksien perään.

Miesten raatamisen loppu? Tai sitten ei, sillä yhdynnän kestoonhan se kaikki sitten taas perustuukin. Hinkkauksen pituus ja jyystön tuntimäärä ratkaisee. Ennen kuin otatte taas kauheasti niitä suorituspaineita tästä, saanen vienosti kysyä, että eikö teillä heteropareilla käytetä sängyssä lainkaan sormia tai kieltä?

Kirkkoherrasta kirkkorouvaksi on taas sitä lajia polemiikki, mitä en tahtoisi millään jaksaa enkä miettiä. Mielestäni sukupuolenkorjauksen kohdalla tarvitaan taatusti pitkä sairasloma ja paljon ulkoisen identiteetin sulauttamista entiseen henkiseen, mutta en käsitä, miten korjauksesta toipuneen ihmisen kyky pappeuteen muuttuisi. Ai niin kun ne seurakuntalaiset voisivat suhtautua oudosti? Minusta se tekisi seurakuntalaisille pirun hyvää (ah, miten osuvaa) joutua ajattelemaan muutakin kuin normiheterotaviskeskiarvomaailmaansa.

Vai olisiko tässä sittenkin kyse siitä, että sukupuolen korjauksen hyväksyminen seurakunnassa asettaisi pikkuruisia paineita hyväksyä muitakin sukupuolisia identiteettejä ja suuntauksia? Jos antaa sukupuolenkorjaukselle pikkusormen, kohtaa tulee homous ja vie koko nyrkin?

Siitä naistutkimuksesta ja naisista kans

Ehdottomasti miestutkimuksen uutishuippu. Mutta se, mikä minua ihmetyttää, kummastuttaa ja hetkellisesti myös ärsyttää, ovat seuraavien lukujen kertomat asiat.

Miten voi olla niin, että kuka tahansa, ihankukatahansa, on aina ja joka hetkessä pätevä ja asiantunteva henkilö antamaan kritiikkiä naistutkimuksesta? Vaikka Riitta/Reijo Räkä ei olisi kuuna päivänä naistutkimukseen perehtynyt, edes yhden ovarin peruskurssin vertaa tai koskaan edes päivää sanonut kellekään, joka naistutkimusta opiskelee tai tekee työnään, R. Räkä on välittömästi asian ytimessä ja a-si-jan-tun-ti-ja naistutkimukseen kohdistuvassa kritiikissä. Kritiikki koostuu keskimäärin siitä lähtöoletuksesta että a)naistutkimus on samaa kuin feminismi, b)naistutkimus = feminismi = tasa-arvoajattelu ja c) naistutkija = nainen = feministi = tasa-arvofeministi = miesvihaaja = lesbo. Ihan svidun mageeta hei.

Minäkin lähden tästä kritisoimaan vähän tota sosiologiaa laittamalla heti alkuun sellaisen oletuksen, että sosiologi = mies = pillutta jäänyt rääpäle = naisvihainen katkero = sovinisti = komeron ovia kolkutteleva latentti homo. Eiks olis kiva? Jeh?

Sitten se toinen asia, mikä ottaa pannuun on se, että naistutkimuksen edustajat (miehet, naiset, muut, tasa-arvofemmarit, erofeministit, tiesmitkä muut) saavat paahtaa pää auki vuositolkulla samoja asioita. Mediaa ei kiinnosta. Mutta kun jostain takavasurilta tulee _naistutkimusta (yleensä edellisten lukujen kuvauksen lailla) kritisoiva mies_, johan herää lehdistö. Kato, toi kirjoitti tommosen rohkeen kirjan, jossa naistutkimusta vaaditaan rikoslakiin ku ei ymmärretty luonnontieteellisen ja humanistisen tutkimuksen välistä eroa alunalkaenkaan. Onpa rohkeeta.

Tai jostain netin takametsästä astuu esiin naisiin jo vuosia sitten katkeroitunut miespuolinen henkilö, media ihastuu: ah, se kirjoittaa blogia, missä kannustetaan miehiä raiskaamaan kaikki nuoret svidun nartut! Voi ihanaa, se oikke teki gradun siitä, miten naiset pihtaa pildeä ja antaa vaan raharikkaille äijille, eiku väkivaltarikollisille, eiku pahoillepojille, eiku leffatähdille, eiku rokkirentuille, eiku...no joka tapauksessa kaikille muille paitsi mulle, joka oon *intellektuelli* sen lisäksi että mun mielestä naiset on paskoja narttuja. Ja nämä samat hemmot saavat astua jopa tieteellisille areenoille ja tehdä tieteen piirissä arvostettuja töitä väitöskirjaa myöten aiheista, joiden mukaan naiset saa miehiltä ihan saatanasti rahaa ja siksi naisten pitäisi saada minimaalista palkkaa ja miesten pitäisi saada ihan sikana palkkaa niinku.

Ja nämä samat ihmiset todennäköisesti puhkuivat halveksuntaa Riitta Nelimarkan vallan erikoisen väitöskirjan jänis-flyygeli -aiheesta. Jestas.

Kuinka naiset saavat miehiltä ihan sikana rahaa

Enpä tiedä, kun en ole saanut. Olen saanut aina itseni elättää ja siinä sivussa vähän joskus miehiäkin.

Mutta pääpiirteissään noissa pariskuntahommissa tuntuu vallitsevan outo meininki. Ensinnäkin: nykyisen yhteiskuntatouhun ja työelämämeiningin mukaan perheen perustaminen on naisen juttu, ongelma ja vastuu. Naisen työnantaja maksaa, vaikka piltti on miehen ja naisen yhteinen. Naiset jäävät useimmiten kotiin, eivätkä aina todellakaan siitä syystä, että miehellä on parempi palkka. Miehet vain harvemmin jäävät kotiin, koska se olisi jotenkin epämiehekästä tai epäviileetä. Ja naisella on ne äidinvaistot.

Eipä siinä mitään: saa nainen jäädä kotiin lasta kasvattamaan ja mies käydä töissä. Tai toisinpäin. Se on pariskunnan ja perheen oma päätös. Mutta sitten, kun se mies käy siellä töissä, se erittäin monessa perheessä ja taloudessa ajattelee, että hänen palkkansa on HÄNEN OMAA rahaansa, josta vaimo perkele vinkuu osansa ja tuhlaa. Olen kuullut niin monesti juttuja siitä, että mies ei edes miljoonan puheen ja keskustelun jälkeen tajua, että yhteinen päätös tekee lapsesta, taloudesta ja palkasta yhteisen, josta maksetaan kaikkien eläminen. Olen kuullut niin monesti juttuja näistä miehistä, joita ottaa päähän, kun Heidän Omaa Rahaansa pitää antaa vaimolle, tässäkään kuussa taas saanut niitä uusia huippumonoja ostaa vaikka ne on MUN rahoja kekkele. Vaimo joutuu perustelemaan ja anomaan mieheltä rahaa perheen ruokiin ja lasten haalareihin. Mies säännöstelee rahaa ja tenttaa, mihin se viimeviikkoinen kaksikymppinen meni. Great.

Lopuksi terkut "netin miesliikkeelle"!

Kyllähän minullakin on ollut ajatuksia siitä, että esim. pitäisi olla laitonta alle 30-vuotiaan miehen ajaa autoa tai moottoripyörää lainkaan. Laitonta pitäisi myös miehelle olla tuo viinan juominen, ostaminen tai hallussapito. Aseitakaan niille ei pidä antaa, ei missään olosuhteissa. Ne pitäisi kurssittaa teini-iästä aikuisuuteen siinä, miten käyttäydytään ja ollaan tyttöjen kanssa. Miten aina voi vetää käteen sen sijaan että lähtee huorittelemaan tuntemattomia tai ahdistelemaan puolituttuja. Ja niille pitäisi järjestää kakarasta vaariin ilmainen painikerho, jossa saavat perustaa täysi-ikäisenä turpaanvetoklubeja. Ja itse asiassa pitäisi järjestää koko homma niin, että naiset asuvat omassa kaupunginosassaan lasten kanssa ja miehet kaupunginmuurin ulkopuolella koiralaumoissaan miten mielivät. Naiset kimpassa saisivat pitää kodit ja kakarat kunnossa, saisivat kävellä kaduilla rauhassa ja elää kotona turvassa. Miehet saisivat tehdä kainalopieruja ja levittää pizzalaatikoita mielensä mukaan tietsikan ja laajakuvatelkun välille, saisivat liimata pornopildet seinille ja elää kuin siat pellossa (eikä akat nalkuttais että pitäis vaihtaa kalsarit tai osallistuu jonku svidun jälkikasvun hoitoon tai tiskaukseen).

MUTTA en minä näistä (osittain raakoihin tosiasioihin ja tilastoihin perustuvista!!!) jutuista ole vielä lähtenyt väikkäriä vääntämään. Ehkä pitäisi. Mutta kun olen jo kasvanut siihen ikään, että vihaisimmillani kehitetty ajatus kusipäisimmästä miesmarginaalista ei ole tutkimuksen arvoinen - se ei edes vastaa todellisuutta eikä anna kokonaiskuvaa miehestä ollenkaan. Kusipäät ovat kusipäitä ja sellaisina pysyvät. Niihin on turha hukata aikaansa. Kannattaa ennemmin keskittyä vaikkapa naistutkimukseen ja seurusteluun tervepäisten asiallisten miesten kanssa - juuri niiden, jotka ovat lajina täysin tuntematon netin "mies"liikkeelle. Ja jotka ovat netin "mies"liikkeen mukaan meidän naisten kusettamia ja huijaamia rassuja. (Jostain syystä nämä kusetetut ja huijatut rassut elävät erittäin usein naisen kanssa onnellisessa suhteessa, eikä heillä ole sanottavaa vihaa exiäänkään kohtaan...)

Mutta ihan miten vaan. Minä jatkan keittiöremontin puljaamista, koitetaan selvitä jouluun!