Osa 276: meillä on oikeus...

 

Hommia riittää, päivitystahti ei kiihdy sanottavasti vieläkään. Remppareiskat marssivat mansioniimme ylihuomenna, luovuutta pitäisi harjoittaa paljonkin ja eiväthän nuo yleiset talousuutisetkaan ilahduta, mitä tulee firmaan, joka palkkani maksaa. Katsellaan, kuinka M:n käy.

Meillä on oikeus olla fanaattisia

Fundamentalismi ja fanaattisuus myy aina , Mikkosille tuli näemmä rahapula ja Timppa suunnitteli Ninskun kanssa kivan mediakampanjan. Taas sataa rahaa haastatteluista ja pysyy nimikin muistissa.

Eipä silti, ei tuo Ninsku ainoa laatuaan ole - on näitä fanaatikkoja nähty hiekkalaatikkojen reunoilla ja mammapalstoilla. Mutta eräs asia on aika jänskä: AINA kun kuulen äitylin pauhaavan siitä, että "kotiin jääminen lasten kanssa on ar-vo-va-lin-ta", pauhaavalla äitylillä on poikkeuksetta hyvin tienaava aviomies. Se on kiva mälkättää arvovalinnoista 200 neliön linnakkeessa, kun pätäkkää löytyy. Kahden lapsen yksinhuoltajaa, joka tekee kahta vuoroa huoltoaseman kassalla pitääkseen lapset ruokittuna, tällaisten kultalusikka-persiissä -fanaatikkojen lausunnot itkettävät pahan kerran.

Muistaakseni rouva Päivi Räsänenkin besserwisseröi, että kyllä yhden palkalla tulee toimeen jopa seitsenhenkinen perhe. Kyseessä oli siis Päivin palkka, joka on kansanedustaja + puolueen puheenjohtaja + lääkäri.

On helppoa tehdä "arvovalintoja", kun ei tarvitse huolehtia elatuksesta. On helppoa arvostella muiden valintoja, kun itsellä ei talousmurheita ole.

Sitten muuten tuohon äitiyteen yksi pikku juttu: fanatiikkaa riittää kaikkeen muuhun, mutta kukaan ei näemmä vetänyt herneitä nenään tai järjestänyt mielenosoitusta tästä aiheesta. Minä kuvittelin uutista lukiessani, että kyseessä on surrealistinen aprillivitsi - "juu, kätilöt täytyy vapauttaa oikeisiin töihin, johon ei kuulu synnyttäjien valmentaminen - ja sitä paitsi kyllä siihen synnytykseen voi valmentautua ku lukee itse netistä ohjeet. Ja onhan siellä juu kätilö, joka sitte vastailee aina välillä hätääntyneiden ensisynnyttäjien kyssäreihin. Mihin tietty kätilöllä on aikaa, koska netissä chattailu on kätilön oikeaa työtä toisin kuin synnyttäjien valmennus sairaalassa...". Jos olisin äiti, minä olisin jo kirves kädessä barrikadeilla.

Meillä on oikeus olla läskejä

Ihan vain täysin turhien ja äärilaitaan tulkittujen märinöiden välttämiseksi totean heti alkuun, että EN puhu ihmisistä, joilla on tervettä pyöreyttä tai iän/elämänmuutosten mukanaan tuomaa ylimääräistä siellä sun täällä. Puhun sairaalloisesta ylipainosta, painoindeksillä 40+.

Jos jokin on tässä maassa suojeltua ja pyhää, se on läski. On suorastaan ihmisoikeus saada olla sairaalloisenkin lihava.

Kun hevostallin omistaja ei tykkää siitä, että hänen hevosensa selkä painuu luokille yli satakiloisen ihmisen alla, nousee kohu: lihavia taas syrjitään ja sorsitaan! Kun ihminen ei mahdu junan tai lentokoneen istuimeen, kerätään addressia penkkien leventämiseksi. Työelämätutkimuksissa todetaan, että ihrarasismia harrastetaan - lihavia sorsitaan työnhaussakin. Ei työnantaja saisi ajatella, että pallonmuotoisessa työnhakijassa saattaa muhia firmalle kalliiksi tuleva työterveyskulupommi.

Pahinta on nähdä, miten lihavat vanhemmat syöttävät jo tarhaikäisestä lapsensakin lihaviksi. Vanhempien rakkaus ruokkii lapset sairaseläkkeelle ennen työikää - sekö ei ole väkivallaksi luokiteltavaa toimintaa, johon voisi lastensuojelun nimissä puuttua?

Sairaalloisen ylipainon aiheuttamat kulut ovat yhteiskunnan talouspiirakassa iso kaakunpala. Kun painoindeksi viilettää neljänkympin tienoolla, miksi yhteiskunnan varoilla leikataan tekonivel polveen eikä edellytetä potilaan luopuvan sitä ennen päivittäisistä burgereistaan vastineeksi hoidosta?

Kun tupakoitsija sairastuu, se on täsmälleen nikotiini-idiootin oma vika - oli sitten kyse keuhkoputkentulehduksesta tai varvassyövästä. Kun ihminen syö itsensä sairaaksi ja hengenvaaralliseen tilaan, ihmistä ei saa syyllistää - pitää rohkaista ja sanoa, että iso on ihanaa. Lääkäri ei saa vihjata, että dieettiin olisi syytä (moukka lääkäri loukkaa!) eikä ylipainolla koskaan ole mitään tekemistä sairastelun kanssa.

Itsekin lukuisia dieettejä pitäneenä ja painon kanssa taistelleena tiedän, ettei se ole helppoa ei. Ikävää on syödä parsaa kun tahtoisi vetää ranskalaisia perunoita majoneesiin dipaten. Ja miksi pitää syödä salaattia kun suklaakakkuakin on olemassa? Ikävä fakta on, että aikuisen ihmisen tulee kantaa omasta terveydestään huolta: karkkipäivät ovat lapsillakin ja kermakakkua syödään vain juhlapäivinä. Erityisesti vanhempien pitäisi tajuta, että lapsilla on oikeus normaalipainoiseen elämään.

Meillä on oikeus parempaan

Tätä lukiessa nauratti: ajatelkaa, tyttöparat, ovat joutuneet oikein tekemään tavallisia töitä elättääkseen itseään. Nätti naama ei johtanutkaan kansainvälisille catwalkeille ja johtotehtäviin! Tässä setti nättejä tyttöjä, jotka eivät ilmeisesti aio paskahommiin mennä, koska ovat jo julkkuja. (Voi äitimarianaasi-autanoitahulluja...)

Työelämässä muutenkin olen kuullut monelta projektipäällikön hommissa istuvilta, että nykyajan nuoret ovat vaativaisia: koulun penkiltä tahdotaan manageriksi, kesäduunin pitäisi olla seksikästä eikä mitään perustason testaamista. Suosituimpia koulutuslinjoja ovat medianomit, - tuottajat ja muuten vaan coolit hommat, joissa todellisuudessa yksi viidestä sadasta pääsee pinnalle. Kuka ryhtyisi putkiasentajaksi, kun voisi olla poptähti?

Maa on täynnä ihmisiä, joilla on mielestään oikeus parempaan: kitkerät nettipojat ovat ansainneet huippumallin punkkaansa, taviksille ei toinen tavis kelpaa vaan pitäisi saada de luxea. Tietenkin mitään tekemättä, itseään mitenkään kehittämättä, vaivaa näkemättä.

No, onhan meillä kaikilla aina oikeus valittaa, vinkua ja piristä:)

Mistä tuli mieleeni: en ole telkusta nähnyt ala-arvoisempaa, huonompaa ja epäonnistuneempaa "sketsiviihde"sarjaa kuin Jugistyle. Olen katsonut kaksi jaksoa - ei kertaakaan edes hymyilyttänyt, mutta itketti myötähäpeän määrä ja oivallus siitä, että tästä roskasta on varmaan maksettu paljon rahaa.

Meillä on oikeus olla outo:)

Nyt voivat sitten naisetkin pettää ja selittää miesten tapaan, ettei sille niinku voinu mitään:)

Klassikkolumiukot sopivat talvikauteen.

Tämä kaiffari hakee kämppistä, joko laitoit hakemuksen vetämään?

Perin outo uutinen, ainakin minä jäin mietoksiini pitkään.

Näistä kuvista jää aika sanaton olo. Tai jotenkin...ehkä tulee liiankin normaali olo? Tai jos vain on missannut jotain?:)

Ehkäpä vuoden hämmentävin videopätkä. Ja on vasta tammikuu.