Osa 279: lestat ja monenlaiset juntit

 

Hyvin hyvin kummallinen tämä maaliskuu. Ensinnäkin keväästä ei kuulu hiiskaustakaan, mutta lunta pukkaa ovista ja akkunoista. Toisekseen koko kuu on yhtä odottelua: mitä tuleman pitää töissä ja muissa projekteissa. Tyyntä myräkän edellä...

Sitä aamusta aina tulee luettua verkkolehdet. Ihan valtakunnallisesta ja asiallisesta päästä piti lehden olla vaan tänään tuli pohjat: ensinnäkin pääministerin hellun kämpälle on niinku löytynyt nyt ostaja ja sitäpaitsi pääministerin ex-panon nakuvideo netissä kaatoi koko saitin. Pistin pään käsieni pimentoon ja päästin pitkän nyyhkäisyn ihmiskunnan tilan puolesta.

Toinen pitkä nyyhkäisy lähti tästä uutisesta: kondomin käyttö pahentaa aids-ongelmaa, sanoo vtun paavi. En ymmärrä, miten tällaista tuubaa ja pashaa päästetään tapahtumaan 2000-luvulla. Miten tuo keskiajalta kaivettu selibaatin säväyttämä dementikko VOI käydä aidsin takia halvautuneissa maissa sönkkäämässä, että aids paranee ja katoaa henkisellä heräämisellä? Minä alan uskoa, että JOS vähänkään oikeamielisiä jumalia olisi olemassa, he olisivat käräyttäneet paavit aikaa sitten salamasateessa.

Kolmas pitkä nyyhkäisy kumpusi siitä, että näemmä nykypäivän pikkupojat ovat pienestä pitäen pipipäisiä. Miksi? Tietsikkapelitkö poikien päät pistävät säleiksi? Ei riitä, että hädin tuskin äänenmurrokseen päässyt pikkusälli ahdistelee pikkutyttöjä, piti vielä ala-asteelaisten ruveta puukon kanssa tositoimiin: 7-8 -vuotiaiden taidonnäyte ja perään 10-vuotiaiden reuhu. No, eipä mene hyvin pääkaupunkiseudun nuorilla neidoillakaan: neidot ryöstävät vanhuksia.

Lestat

Lisää fanatismin aiheuttamaa soopaa. Lestadiolaisuus puhututtaa. Minua alkoi kiehuttaa tämä keskustelu.

On mielestäni vähintäänkin silmämunia pyöräyttävää önköttää, että niinku telkusta tuleva länsimaisen median mainosmaailman "painostus" ja sen tuottama ahdistus on sama asia kuin lestadiolaisuuden kuolemaa halveksiva pakkosynnyttämisen vaatimus. Sellaisen väittäminen on mielestäni samaa kuin se klassinen infantiililänkytys, että "kyllä siis toi henkinen väkivalta on IHAN YHTÄ VAKAVA ASIA ku fyysinen väkivalta". Vatut ole.

Henkinen väkivalta on ikävää, raskasta ja rankkaa, mutta sitä pääsee vielä karkuun. Henkisen väkivallan seurauksia ei parannella sairaalassa, siitä ei lähde useinkaan henki. Fyysinen väkivalta tappaa, vammauttaa ja ruhjoo ja se sisältää itsessään LISÄKSI henkisen väkivallan. Siksi niiden vertailu erillisinä ilmiöinä on jotenkin kornia.

Samaa korniutta on selvittää, että on ihan sama kauheus miten media ahdistaa meitä naisia kuin miten ahdistaa lestadiolaista naista, joka ei saa käyttää ehkäisyä vaikka tietää, että seuraava raskaus vie hengen tai tuhoaa terveyden lopullisesti (jolloin vasta se seuraava raskaus vie hengen). Median ja kulttuurin pikkupainostus on kevyen sarjan höntyilijä verrattuna lestadiolaisen pakkosynnyttämisen raskaan sarjan raakalaiseen. Ja luuletteko, ettei tuo hengenkin uhalla pakkosynnyttämisen (tai seksistä totaalikieltäytymisen) taakse kätkeydy mitään henkistä väkivaltaa, naisvihamielistä asennetta ja sairasta ajattelua? Eipä juu.

On aivan saakelin eri asia, jos nainen tahtoo itse synnytellä tusinan lasta, jos sen terveys kestää. Jos saa ehkäistä tai napsaista piuhat kiinni, kun terveys ei enää kestä. Se, että lestadiolaisuudessa pennusta asti aivopestään jatkuvaan synnyttämisen ajatukseen, ei ole ollenkaan sama kuin se, että itsenäisesti ajatteleva nainen TAHTOO synnyttää 15 lasta ja kuolla kivuliaaseen synnytykseensä. Mitä en koskaan usko, että sitä kukaan tervejärkinen nainen tahtoisi. Tervepäinen nainen voi tahtoa monta lasta, mutta hän tahtoo kai ensisijaisesti pysyä hengissä voidakseen olla lapsilleen äiti ja kasvattaa nämä rakkaudella?

Ja oletteko muuten koskaan miettineet, millaista on olla tahattomasta lapsettomuudesta kärsivä nainen lestadiolaisympyröissä (joissa lapset ovat "siunaus" ja lapsettomuus merkki jumalan rangaistuksesta jostakin määrittelemättömästä perisynnistä)?

Tässä muuten hyvä esimerkki jostain, mikä on Hyvin, Hyvin Sairasta. Jos joku kävisi minun tarha- tai ala-asteikäiselle tyttärelleni kauppaamaan push up-bikineitä tai -liivejä, löisin kyselemättä. Kaksi kertaa. Isolla kädellä. Jumasviidu, muutenkin vistoo koko push up jo aikuisillekin tarjoiltuna. Eihän nykyään tahdo enää saada mistään liivejä ilman tuhtia toppaustakaan. Keskivertotissi on nääs liian pieni, kaikilla pitää olla D, DD, E tai F. Ja kysyykö kukaan miksi?

Juntit rullaportaissa

Rullaporrasjuntit aiheuttivat vaaratilanteen. Tässä olisi voinut loukkaantua ihmisiä pahastikin, mutta siitäkös rullaporrasjuntit välittävät.

Rullaporrasjunttigeeni on 90%:ssa suomalaisia ihmisiä. Ilmiötä en ole muissa Euroopan suurissa shoppauspaikoissa tavannut. Vain Suomessa ihmiset seisovat kuin pystyynnostetut aladobit rullaportaissa ja ylös päästyään JÄÄVÄT TASANTEELLE pyörimään: voeeee ihmettä, minnehän minun pitikään... olikos se edes tämä kerros...kuule se Jauhiainen kävi täällä toissapänä ja löysi halvalla paidan...voeee tokkkiiinsa, ehhehehee, hyvä juttu, mitäs nyt tehdään...mennääksme vai eiksme mennä....

Niin, jääkää siihen tasanteelle vaan, jutelkaa rauhassa, pyörikää kuin puolukat pimpsassa, blokatkaa reitti kaikilta rullaportaita ylös tulevilta, älkää missään nimessä siirtykö paria metriä eteenpäin ja ihmetelkö siellä.

Männä viikolla olin likellä lyödä: rullaportaisiin kaatui vanha nainen eikä päässyt ylös. Hän istui portaalla ja alkoi selkeästi tulla paniikkiin. Hänen takanaan oli viisikymppinen pariskunta (kumpikin rotevaa tekoa) ja rouvapari. Jotka eivät tehneet elettäkään auttaakseen kaatunutta naista. Juoksin portaiden alapäähän ja löin käsivarret eteen, pyysin naista tarttumaan niihin, kiljuin samalla "ÄLÄ ota kädellä tukea siitä rapusta!" (käsi olisi mennyt portaiden hampaisiin) ja kampesin hiki otsalla naista ylös. Tässä rytäkässä kuulin portaista kommentin: "no nyt me jäädään kaikki tähän jumiin!" Jos olisi ollut käsi vapaana, olisi lyönyt. Penteleen juntti-idiootit, mistä teitä sikiää?

Autoa ajetaan munalla

Tulossa on sukupuoliero autokouluopetukseen. Kun nuoret menevät autokouluun, katsotaan ovella housuihin: jos siellä on penis, hän on valmis kuski ja tarvitsee malttiopetusta. Jos siellä ei ole penistä, hän tarvitsee tuplatunnit liukkaan kelin ajoa. Ei, ajo-opettaja ei ajata oppilasta ja tee arviota erityisopetuksen tarpeesta sitä kautta - eriävän opetuksen määrää sukupuoli. Se fyysinen.

Kaikki pojat osaavat syntyjään hallita auton niin pitävällä kuin liukkaalla kelillä (mikä näkyy mm. nuorten miesten kolaritilastoissa kivasti) ja kaikki tytöt ovat arkoja tientukkeita. Just näin. Ei rohkaista sitä arkaa ja pelokasta poikakuskia lisätunneilla eikä hidasteta holtittoman tytön ajokokeiluja.

Työrauha äläkän kautta

Lennonjohdossa fiksua porukkaa. Mikähän siinä on, että tällaiset paskaturpasiat saadaan hyllytettyä vasta sitten, kun asiasta on tehty iso äläkkä lehdistöön? Uskotteko todella, että tämä on törkyturvan eka kerta ja ettei asiasta ole yritetty valittaa aiemmin ja talon sisällä?

Muita

Nyt kun olen olemassaoleviin puolueisiin joko alun alkaen ollut nihkeä tai jälkikäteen tympääntynyt, kuulin vaihtoehdosta: joskos alkaisi vain tyynesti kannattaa Piraattipuoluetta - se ajaa ainakin yhtä tärkeää asiaa eikä sössi ideologiaansa mielistelemällä ja kääntämällä takkia kuten vihreät.

Tässä esimerkki äidinrakkaudesta? Äiti ja poika eivät etsi rakkautta tai parisuhdetta vaan seksiä (ja parisuhdetta ainoastaan seksin takia). Silläviisii. Ehkä kannattaisi jo varata ne tiketit Amsterdamiin, josko sen jälkeen voisi pohtia elämää toisestakin vinkkelistä.

Tässä Tuksusta juttu. Äärimmäisen hauska artikkeli, joka kertoo olennaisen monestakin asiasta. Myös siitä, että tuolla ulkona hilluu monia ihmisiä, jotka olisivat uskonnottoman avun tarpeessa ja juuri uskonto on viitekehys, jonka sisällä koko ongelmaa ei muka ole olemassa. Niinhän se on, että jos näkee halluja, on hullu, mutta jos näkee halluja ja on uskossa, ei ole hullu...

Ai että taas mä vaan valitan?:) No, pistetään pari mukavaa linkkiä. Vaikka todella herkkä ja romanttinen Signs. Tai hauska Printer Jam.

Minä palaan miettimään sitä, mille uralle kannattaisi lähteä seuraavaksi 25 vuodeksi, kun IT-ala kuolee alta.