Osa 280: huhtikuu!

 

Heti alkuun hyvät asiat: kevät tekee tuloaan! Kun olin pieni, äitini aina sanoi kevään tulevan syntymäpäiväni myötä:) - iltapäivällä kolahtaa 39 vuotta tauluun! Cool, ensi vuonna isot bileet!

Tutustuin myös vihdoin Jacques Tati -tuotantoon: Play Time oli huikeaa futurismia, Evening Classes nauratti tuhona.

Löysin Hervannasta aarteen nimeltä Malabadi, turkkilaisen ravintolan, jossa ezmet ja filokääröt lisukkeineen veivät taivaisiin. Malabadin baklava on The Baklava, voi kevään henget millaista herkkua! Ja pizzatkin sellaisia, että yhdellä ruokki itsensä kahtena päivänä. Myös karnivoori kuuleman mukaan arvosti lihan laatua ja määrää.

Ai niin, vielä yksi: Pirkanmaalla aletaan pyöräillä vanhaan malliin, idioottimaisia kaistaviivoja ei maalata. Järkeviä päätöksiä osataan siis yhä tehdä. Ihmeiden aika ei ole ohi - olen äimän peippo!

They give men a bad name

Kirjoitin muinoin tämän. Laasanen linkitti juttuni omaan juttuunsa ja voe poijjaat mikä aivorohvessorien keskustelu tuolla kommenteissa käydään :DDDD

"Birdy on vanha mummo!" huusi anonyymi miehekkään rohkeasti nurkan takaa. "Eiku Birdy on lesbo!" huusi vielä lujempaa ronskin miehekäs anonyymi. "Joo, Birdy on ihan tyhmä ja hullu! Sen kirjakin on ihan paska!" kiljui kolmas anonyymi.

Eikö näille pikku nilviäisille ole kukaan kertonut, että siinä vaiheessa, kun rääkyy anonyymitunnarin takaa, on jo menettänyt pelin ja housut lepattavat tyhjää? Menkää kotiinne kasvamaan ja tulkaa muutaman vuoden meditoituanne kertomaan mielipiteitänne (jos teillä omia sellaisia on) OMALLA NIMELLÄNNE. Eihän tuosta nurkan takaa pissit ja vellit housussa huutelusta herää kuin sääli. Luulisi Laasastakin fanikerhon jäsenten laadun mietityttävän:) Minusta tuntuisi aika kiusalliselta, jos minua fanittaisi lauma vellihousuisia anonyymejä, joiden henkinen ikä tuntuu olevan alle kouluiän (tytöt on yäk, iiik tyttöbasillei).

Huume on huume vaiks se olis lääke

Jotain kovasti surullista edusti MOT:n dokumentti "kielletystä lääkkeestä" eli kannabinoideista, lääkekannabiksesta. Sen voi katsoa esim. Areenasta.

Kipupotilas saa yllin kyllin morfiinijohdannaisia, jotka aiheuttavat riippuvuutta ja sivuvaikutuksia riittämiin. Lääkekannabista ei sitten mitenkään voi määrätä, vaikka se on varsin mieto päihde, verrattuna esim. alkoholiin (solumyrkky, btw). Koska kannabis on huume, se on huume vaikka se olisi lääke. Lääkelaitoksen rouvan kertoessa kannabiksen haittavaikutuksista, hänen äänensävystään voisi päätellä, että "euforia" on se pahin haitta, minkä takia lääkekannabista ei määrätä kipupotilaille.

Se olisikin ihan HELVETIN KAMALAA, jos tuolla 20 vuotta kivuista työkyvyttömänä rämpinyt ihminen tai vuoden sisällä tuskaiseen syöpäänsä kuoleva tyyppi kokisi vähän euforiaa. Mikä helvetti noita tyyppejä tuolla lääkelaitoksella, ministeriöissä ja muualla vaivaa? Onko se jotenkin heidän elämänsä onnesta pois, jos joku MS-potilas hiihtäisikin tuolla pihamaalla vähän pilvessä ja kokisi muutaman hetken rauhaa ja seesteisyyttä?

Kun asuin vuoden Amsterdamissa ja katselin pilviveikkoja, täytyy myöntää, ettei tullut tippaakaan suomalaisia kännirähinäpellejä ikävä. Pilvi tekee ihmiset passiivisiksi ja hyväntahtoisiksi ameeboiksi, mikä voi olla joskus ärsyttävää - viina tekee väkivaltaiseksi ja öykkäriksi, mikä voi olla hengenvaarallista. Tupakka on laillinen (rajua fyysistä riippuvuutta aiheuttava) päihde, sen rinnalla lääkekannabis on jotenkin vähän helvetin väärinkohdeltu rohto.

Yrityksen tolvanat

Peterin periaate on kiinnostavan lisäksi aivan halvatun tosi. Näin se juuri menee.

Olen männä vuosina nähnyt sen sortin esimiestä ja manageria, että on pitänyt välillä pidätellä hysteeristä kikatusta ja välillä turhautuneisuuden kyyneliä. Jotkut ovat kuin kolmivuotiaat, jotka eivät osaa muuta tehdä kuin jaaritella pashaa ja värittää laatikoita eri värisiksi. Sitä osaamattomuuden, epäpätevyyden ja typerehtimisen määrää, jonka olen isojenkin firmojen johdossa nähnyt, ei voi sanoin kuvata. Täydet nuijat jolkottavat etunenässä, tiedotustilaisuudessa kerrotaan puolitekoista jada-jadaa ja seuraavalla viikolla ollaan mietitty jo sen verran, että EIKU ja puhutaan toisensuuntaista jada-jadaa. Firmat ovat pullollaan tolvanoita, eikä niitä saa sieltä ulos millään: tolvana valkkaa kaveritolvanan hoitamaan hommia ja tolvanat pitävät toinen toisensa puolta. Asiat eivät suju, mutta mitä siitä: tolvanoilla rulaa.

Muunlaisia juttuja

Nuorna on burn-out väännettävä. Mitä noiden nykyteinien elämää katsoo, vaatimukset ovat kovat ja suorituskeskeisyys häiköö.

Tässä innovaatio. Ihan vain esimerkiksi, että innovaatio on uusi ja motiivi kumpuaa käytännön elämästä.

Näin eduskunnassa asiat hoidetaan. Kuten toveri sanoi, on tuolla taustalla hyvä huudella muille, miten asiat pitäisi hoitaa.

On se jumalauta kumma, että tässä maassa ei tasa-arvo toimi mitenkään päin. Lasten isä ei saa lapsiaan kotiin. Vanhemmilla on YHTEIShuoltajuus, mutta oikeuden mielestä "lapsia on liikaa yhdelle ihmiselle" - mitä helvettiä? En voisi kuvitellakaan, että isän sairastuessa äidiltä otettaisiin puolet lapsista pois ja ripoteltaisiin ympäri Suomea sijaiskoteihin. Onko todella lasten parempi olla lastenkodeissa kuin isänsä luona? Vai onko tuolla oikeudessa taas joku kutelo, jonka mielestä tytöt ja isä ovat yhdistelmä, jossa on aina jotain epäilyttävää??? Milloin tässä maassa viranomaiset ja muutkin ihmiset (miehet mukaanlukien!!!) alkavat käsittää isyyden tismalleen samanarvoisena vanhemmuutena kuin äitiyden?

Osataan sitä Olympialaisissakin: Nyrkilläkin on sukupuoli, joka vaikuttaa kilpailukelpoisuuteen. Just just.

Islam EI oo pedofiiliuskonto, kuka sellaista väittää, on itse sellainen... mutta toki 13-vuotias on kypsä avioliittoon, ihannesulhon ollessa sen verran kypsä, että osaa arvostaa karitsanlihaa. ARGGGGGGHH. Ja tähän ei Suomen laki voi Suomessakaan puuttua???? Olisiko se rasismia ja uskonnon loukkaamista, että estäisi alaikäisten lasten parittamisen Suomen valtion alueella???

Vuoden hauskin vedätys

Jos olisin miljonääri, joka ei pysty saamaan kumppania omasta maastaan tai edes isolla rahalla, laittaisin toki vaikka naapurimaan lehteen isolla rahalla ilmoituksen.

Hei sinä elämäni mies, joka istuit Kahvila Rosessa perjantaina illalla n. 20:n aikaan. Olet n.185 pitkä, tumma, lihaksikas, tyylikäs ja vihreäsilmäinen. Jada jada blaa blaa..... Loppuun "sinua odottaa miljonäärinainen, jolla on isot tissit". Näin.

Sitten vaan odottelemaan vastauksia. Tietenkään siellä kahvilassa ei olisi ollut elämäni miestä, mutta pistin ilmoituksen ja kuvasin haaveprinssini. Kyllä siellä aina muutama on, joka tahtoo rahaa. Sitten vaan valkkaan 50:sta vastanneesta tummasta lihaskimpusta parhaan. Ai-jai. Kun liikuin omalla naamallani ja persoonallani täällä kotimaassa, en saanut ees rahalla. Nyt kun pistän ilmoituksen ulkomaan lehteen, kundit tappelee siitä, kuka saa olla mun kaa. Vähänkö cool!

Katso myös Vedätyksen isä

Kevät

Parvekkeen narsissitaimet tekivät täksi aamuksi ensimmäisen kukan, joka odotti minua ujona ja keltaisena - myös nuppu oli syntynyt ja odottaa tähtihetkeään. Kevät, kevät, kevät!