Osa 281: vaihtoehtoja

 

Vaihtoehtoja

Alustukseksi vaikkapa Vistin mielipide vaihtoehtoisia hoitoja rajoittavaan lakiesitykseen.

Kyllä, olen myös sitä mieltä, että huijarit ja hyväksikäyttäjät pitää karsia porukasta. Eikä sekään pahasta ole, jos luontaishoitoja antavalla on jonkinmoinen terveydenhuollon pohjakoulutus (tosin sen ei pitäisi olla vaatimus). Olen siis aika lailla samaa mieltä Vistin ja (tämänhetkisen käsitykseni mukaan) vaihtoehtohoitoja koskevan raportin kanssa: vaihtoehtohoitoja pitää saada käyttää ja usein yhteistyö lääketieteen edustajien kanssa on paikallaan. Kiinnostaisi vain tietää, kuinka moni lääketieteen edustaja suostuu yhteistyöhön "huuhaatyyppien" kanssa elävässä elämässä...

Minua kiinnostaisi myös tietää kuka lasketaan henkilöksi, joka ei voi antaa "tietoista suostumusta"? Meneekö homma holhouksenalaisuuden mukaisesti vai siten, että psykologilla lyhytterapiassa käyvä henkilö ei voikaan enää saada aromaöljyhierontaa? Miten paha pitää ongelman päässä olla, että vaihtoehtohoitaja ei voikaan enää hoitaa ihmistä ellei terveydenhuollon koulutusta ole? Ja mikä tärkeintä, MITEN vaihtoehtohoitaja pystyy analysoimaan vastaanotolleen tulevan asiakkaan mielenterveydellisen tilan, mikäli asiakas ei sitä itse kerro eikä mikään näytä olevan vialla?

Tämän lässyn pohjalta mielipiteekseni jäi se, että esitys on asiallinen, mutta jatkoja se vielä vaatii. Tuon lakiehdotuksen laadinnassa on sama sääntö kuin hyttysen hässimisessä: milli vinoon niin se on silmässä. Olen todella utelias kuulemaan, mikä on luontaishoitajan vastuu, jos hän hoitaa asiallisen oloista täysi-ikäistä asiakasta ja kuulee jälkikäteen, että asiakas onkin mielenterveysongelmainen ja esim. holhouksenalainen henkilö. Pitääkö luontaishoitajien hankkia oma salapoliisi, joka kyttää kunkin asiakkaan taustat selville? Ja pystyykö muka nykyään alaikäinen erittäin vaikeasti vammainen epileptikko hakeutumaan vaihtoehtohoitoon huijattavaksi ihan itsekseen, kenenkään tietämättä?:) -> mihin ja KENEN tarpeisiin tämä lakiehdotus siis on tehty?

Vaihtoehtoja ei kaivata?

Se, mikä minua näissä keskusteluissa on vuosikaudet ihmetyttänyt, on tämä: miksi juuri NE IHMISET, jotka eivät KUUNA KULLAN VALKEANA näitä hoitoja käyttäisi eivätkä ole niitä koskaan käyttäneet (ja pitävät niitä persetyhmäidioottihuijauksena) ovat KAIKKEIN ENITEN vihaisia siitä, että näitä luontaishoitoja ylipäätään on olemassa?

Aina, kun törmään luontaishoitoja vastaan olevaan ihmiseen, hän on a)perkeleen vihainen, b)fanaattisesti ja ehdottomasti kaikkia vaihtoehtoisia hoitoja ja luontaisterapioita vastaan ja c) niiden suhteen usein täysin kokematon, jopa tietämätönkin. Prototyyppi on nelikymppinen teknisen alan insinörtti, joka uskoo Darwiniin, evoluutioon ja on syvästi tiedeuskovainen.

Mietin joskus, miksi vatussa jaksan edes vaivautua väittelemään tällaisen ihmisen kanssa luontaishoidoista, sillä vastapuolella ei ole siitä MITÄÄN kokemusta (eikä omakohtaista tietoa) vaan ainoastaan internetskusta luettuja juttuja (jotka ovat usein prototyyppi-tapausten kirjoittamia). Minulla itselläni on näistä vaihtoehtoisista hoidoista ja luontaishoidoista reippaasti yli kymmenen vuoden kokemus. Käyn kahdettatoista vuotta vyöhyketerapiassa eli refleksologilla (missä jalan pisteitä painellaan) ja olen todennut sen EHDOTTOMASTI TEHOKKAIMMAKSI hoidoksi esimerkiksi helposti kramppautuvien hartioitteni hoitamiseen. Puhumattakaan ruuansulatuksen yms. ongelmista.

Käyn säännöllisesti homeopaatilla ja aromaöljyhieronnassa. Homeopaatti on hoitanut vuosien saatossa kymmenkunta sellaista vaivaa, joihin lääketiede tarjosi voivoi-koitajaksaata. Kaksi kertaa kissallemme ei tarvinnut syöttää antibioottia, koska hoidimme virtsatietulehduksen homeopaattisella lääkkeellä (ja kertokaas mulle, miten helvetissä eläin esittää ja teeskentelee placebo-vaikutuksen?) - ja älkää tulko inisemään, että kissa varmaan kärsi monta päivää kipua ku emäntä ei tahtonut lääkitä: antibioottien vaikutus alkoi 2-3 päivän sisällä, homeopaattiset katkaisivat tulehduksen muutaman tunnin sisällä.

Aromaterapia on puhdasta nautintoa ja mielihyvää, rentoutumista ja euforiaa. Olen saanut akupunktioneuloista apua tenniskyynärpäähän ja niskajumiin. Shiatsu on auttanut stressivaivoihin; ortopedinen osteopatia on oikeastaan syynä siihen, että kävelen, liikun ja joogaan. Voice massage pelasti henkeni 6-7 vuotta sitten, sillä lääketieteen mielestä minussa ei ollut mitään vikaa vaikka en kyennyt nielaisemaan eli en syömään enkä lopulta edes juomaan. Kurkunpään lihasten kramppi esti kurkunpäätä laskemasta -> ihminen ei silloin niele -> voice massage avasi krampin (HUOM: lääketieteen lukuisilla asiantuntijoilla oli tarjolla letkua pään aukkoihin, vittuilua anoreksiasta ja lukuisia tutkimuksia, joiden tulos oli voivoivoi tai lopetateeskentely.

Näitä hoitoja käytän, koska olen oppinut niiden tehoavan tiettyihin vaivoihin. Turha minun on käsilihasten vaivaa käydä itkemässä lääkärillä (ellen halua saikkua) vaan painun osteopaatille ja sen jälkeen aromahierontaan tai vyöhyketerapiaan. Olen elämäni parhaat elämäntapaohjeet saanut ayurvedaan perehtyneeltä ihmiseltä (ayurveda on eräänlainen vanha perinteinen intialainen oppi, jossa ihmisessä vaikuttavaa kolmea doshaa pyritään tasapainottamaan rytmittämällä ruoka ja uni sekä valitsemalla ruoka-aineet oikein) ja sen kautta löysin avun reumatulehduksiin, joihin lääketiede olisi tarjonnut vain metasolusalpaajia tai nivelten jäykistämistä.

Minusta on ihan ok, jos joku ei noita hoitoja halua käyttää edes silloin, kun lääketiede ei kykene auttamaan. Siinähän kärsitte jumeistanne ja valitatte. Mutta sitä en tajua, miksi näiden riiskujen pitää sotia niin kovasti sellaista vastaan, mikä tuottaa iloa ja hyvinvointia muille ihmisille. Perkele, jos joku tulee minun ja aroma/vyöhyketerapiani väliin, minä lyön isolla kädellä.

Olen aina sanonut, että jos umpisuoli tulehtuu, totta munassa mennään sairaalaan ja annetaan kirurgin hoitaa homma. Mutta jos selkä junnaa eikä fysiatri/ortopedi pysty sanomaan asiaan mitään, kehoittaisin edes kokeilemaan hyvää ortopedista osteopaattia ennen leikkauslavetille asettumista - kun kerran leikataan siksi, ettei mitään muuta keksitä.

Menen nyt syömään luontaislääkettä eli mustikoita kipeään vatsaani. (Karpalomehua litkin jatkuvasti ja jauhettakin löytyy, se pitää munuaiset kunnossa niin minulla kuin kissalla:) Syön myös vitamiineja ja ensi viikolla käyn hoidattamassa hartiajäykkyyteni vyöhyketerapeutilla. Kirjoitusviikon päätteeksi rentoutan stressisen kehoni aromaterapiassa. Otan vähän Ignatiaa suruun. Jos jollakulla on sitä jotain vastaan, se on voivoi:) - ja mikäli luontaishoitajalla olisi suotavaa olla terveydenhuoltoalan peruskoulutus, soisin kernaasti jokaisella luontaishoitoja vastaan rääkyvällä olevan edes jonkinsorttista kokemusta siitä, mistä puhuu. Kiitos kuulemiin.