Osa 284: odotetaan lomaa

 

Heti alkuun: pistetäänpä kiittimet ristiin olkapäitä myöten sen vuoksi, ettei tämä maa vielä ole Afganistan. "Syvälle kulttuuriin juurtuneet tavat ja käytännöt", MY ASS!

Aurinkohämähäkkei

Uskisten naiivius on pelottavan sankkaa. Pilde mikä pilde, mutta uskis katsoo symbolia ja hihkaisee, että aurinkohan se on...eiku tappurakruunu. Eiku.

Outoa on, että juuri uskonnottomat suuttuivat ja vetivät kirkkoveneen (eiku auringon, eiku hämähäkin väärinpäin) nenäänsä.

Tämä kirkkoherra tuntee em. symbolin myös. Se, että tunteeko herra avioliiton pyhän sakramentin eli aviovalan sisältöä, onkin toinen juttu.

Nyt romahti se viimeinen miehinen linnake. Miehiä tarvitaan enää vain hämähäkkien (kts. kirkkovene, aurinko, orjantappurakruunu) tappamiseen ja raskaiden tavaroiden kantamiseen. Niin, ja tietty sahaamiseen: Vuoden Blogimerkintä 2009 by Mikki.

Kaljut kulmat

Muutama vuosi sitten kehoni kehitti kroonisen nokkosrokon rinnalle jännän ihottumamuodon: tulipunaisen kasvotulehduksen. Viikon ajan naama on turvonnut, vihlovan arka kaikelle kosketukselle ja pu-nai-nen. Sitten lähtee pinnasta tunto, ihon syvempiin kerroksiin repeää arpia. Eikä auta kortisonivoide. Hiphei.

Sen piti olla UV-peräistä, mutta kun se tuli Pohjanmaalla helmikuussa, pilvisenä talvipäivänä ja se iskee myös sisätiloissa, jos innostuu liikaa.

Rajuin lasku maksettavaksi oli se, että viime keväänä menetin tulehduksen takia kulmakarvani. Ne hienot breshnevit, joista olin ylpeä ja jotka olivat lärvini kruunu. 85% niistä ei koskaan kasvanut takaisin. Hip v*tun hei. No, tuleepa opeteltua kulmien piirtämistä oikein urakalla. Kun nyt edes ripset pysyisivät. Tai ees tukka päässä, tängjuu.

Edesmennyt julkimo

No se poptähtikin kuoli. Ja joku muukin. Lööppien kiljunnassa totesin, että olipa vainaa Diksu tai Miksu, minulta ei kyynel irtoa *tuntemattomien* ihmisten edesmentyä. En voi käsittää näitä ihmisiä, jotka parkuvat pää sinisenä itselleen täysin vieraan ihmisen kuolemaa - ihmisen, josta juuri kukaan ei tiedä muuta kuin julkkujutut.

Kyllä minua harmitti Joseph Hellerin ja Stieg Larssonin poistuminen kirjallisuuskentältä, mutta poruitkua sen takia en päästä. Ja kun poptähden kuoppajaiset ovat maailman uutisissa ykkösenä, mitähän kaikkea sinne uutispuun varjoon jäikään...

Auto vs. julkinen 6-0

Turisti puhuu asiaa. Sama propagandistinen jadajada minuakin on mättänyt monesti.

Julkisten kulkuvälineiden käyttö ei todellakaan ole halvempaa, koska se on tehty kalliiksi. Ilmastonmuutoksesta lausutaan kauniita, mutta käytäntö karjuu korvaan: esim. Tampereen Liikennelaitos nosti bussimatkan hinnan 2 eurosta 2,50 euroon. Kahden hengen kannattaa ilman muuta matkustaa autolla keskustaan.

Toinen ilmastomuutoksen ja ekologisuuden hippokraatti on VR. Samainen putiikki mielellään esitti laskelmia, joiden tilastoissa juna näytti olevan kovasti edullinen kulkuväline. No tottamooses, kun VR lasketutti asiat junalipun hinnan mukaan *jättäen hinnasta pois pakollisen paikkalipun osuuden*. Lyhyillä ja muutaman sadan kilometrin matkoilla auto on ehdottomasti edullisin kulkuneuvo, jos matkustajia on kaksi tai enemmän. Piste.

Puheet ilmastonmuutoksen torjumisyrityksistä ja ympäristöystävällisyyteen pyrkimisestä ovat silkkaa paskanjauhantaa. Valitettavasti. Painan pääni häpeästä tämän vatun keskiluokkaisen kuluttajayhteiskunnan puolesta.

7 työpäivää lomaan

En enää yhtään jaksaisi. Ei painu asia mieleen, ei uppoa fakta muistiin. Tuijotan tyhjin silmin ruutua ja tiedän, että jotain PITÄISI tehdä. Vaan kun ei irtoa. Aivo on jo lomalla. Siellä se makaa riippukeinussa ja laskee pilviä, ottaa päiväunia ja liottaa jalkoja järvessä laiturin nokasta.