Osa 285: hippokratian huippuja ja mammanpoikia

 

Ennen kuin lähden lomalle, niin pitäähän vielä kissan häntänsä nostaa.

Pääsin YleX:n Mielipidevangiksi ja itse ohjelma on kuultavissa tästä linkistä.

Uusi upea TAROT-tarinat ilmestyy siis elokuun alkuun kauppoihin. Tampereen Taiteiden yön Kirjojen yössä esiinnyn 6.8. Akateemisessa myös.

Lomaan on kolme päivää. Enää karjalanpiirakat leipomatta:)

Mammalahkon hippokratiaa

Mammalahko vetää sanattomaksi alapääkuvilla. Mammalahkolaiset ovat kovia tyttöjä julkaisemaan tissi- ja pimpsakuviaan - muilta naisilta tuo olisi aika radikaali veto.

Mikäli mammalahkon forumeihin on uskomista (no ne kaksplus-vavva- löpinäpalstat), tyypillinen mammalahkolainen on kaksikymppinen tyttölapsi, jolla on babybjörn-nukenvaunuleikit jääneet päälle. Ne söpöttää "vavvoista" ja "plussaavat". Ihhistä. Ehkä "masuasukkilandia" on ainoa alue, missä he pääsevät pätemään - missä he tuntevat olevansa Jotain ja Joku?

Koska ovuloinnin/vavvan/imetyksen ulkopuolella ei ole elämää, siinä helposti unohtuu sekä ympäröivän yhteiskunnan käytännöt että miesten isyysrooli. Edellisestä toimii esimerkkinä merkillinen ekshibitionismi ja jälkimmäisestä tämä uutinen. Äidin etuajo-oikeutta ei näytä kaatavan edes vakava (mielen)sairaus tai päihderiippuvuus, mutta isyys voi lähteä käsistä äkisti, vaikka isä olisi vanhempana moitteeton ja rakastava.

Lukekaapa Juha Seppäsen Ensimmäinen sana on isä. Se on miehen paahdetta vanhemmuudesta ja isyydestä. Kirja on loistava ja toimii hyvänä tukena miehelle isyyden tiellä. Kirja saattaa tosin itkettää mammalahkolaisia.

Hippokratian huippuja

Kun vedetään tekopyhyys ja yhden asian fanaattisuus huippuunsa, seuraa tällaista tavaraa. Ihmettelen, että Uusi Suomi on moiseen lähtenyt, mutta niin ihmettelee Madventuresin Rikukin.

Ja kuka on kaiken tämän jeesustelun takana? Nuori Animalia-aktivisti Angelika, jonka sekava ja vaikealukuinen blogikirjoitus on hurskastelun huippua. Likka lätisee ihmisten veljeydestä ja tasa-arvosta, koska jossain maailman nurkilla kenties mahdollisesti kannibalismi on yhä hengissä.

Angelikaa ei samalla mittakaavalla tunnu häiritsevän tippaakaan Afganistanin tai Suomen sairaanhoidon, Itä-Suomen hovioikeuden, Suomen eriarvoisen palkkauksen tai edes Sastamalan rääkättyjen hevosten tilanne. Kuule Angelika, täällä lähempänä olis ihan helvetisti akuutimpia ja konkreettisempia maailmanparannuskohteita kuin Madventuresissa esitelty ajatus hypoteettisen kannibalismin mahdollisuudesta!

Toinen hippokratian huippu on Sanoma-konsernin Britney- boikotti. He eivät alistu moiseen ohjailuun, nöyryyttävien sääntöjen noudattamiseen. Eikö ole hienoa! Mutta, mutta... eikös se ollut juuri Sanoma-konserni, joka tarjosi free-lancereille aika ohjailevaa ja nöyryyttävän epäreilua sopimusta? Asiasta lisää.

Se on jännä, että kun paskaehtoja tarjotaan lehtikonserneille, ne ovat silkkaa kusetusta ja niihin ei suostuta: työntekijöille näitä paskaehtoja tarjotaan pokkanaamalla ja vielä intetään, että sopimus on reilu. Kiitos Britneylle hyvästä vastavedosta!

Oma lukunsa on Kepun, Kevan, Korhosen, Vanhasen ja koko topparoikan unohdusten, valheiden, pimittämisen ja kieroilunsekainen farssi. Ei ees jaksa kommentoida. Helvetin nilkit.

Vielä eräs logiikan riemuvoitto politiikan puolelta.

Herätys mammanpojat

Kiintoisa mielipide ja sen takana Hesarin artikkeli Oskusta.

En voi kieltää, ettenkö tunne huvittuneisuuden sekaista ärtymystä lukiessani 22-vuotiaasta ihmisestä (jolla on täysi-ikäisen oikeudet yhteiskunnassa), joka selittää, että "en mä saa töitä ku ei oo koulutusta enkä mä voi mennä kouluun ku mä en tiiä, mikä mä haluun olla isona ja siks mä tässä elän niinku yhteiskunnan varoilla ja kattelen, jos joskus joku kiva koulu tai isopalkkanen duuni tulis ovelle soittaan kelloo". ARGH!

Juuri ennen kesälomaa

Loistava Onion-pätkä ulkoistamisesta.

Keep out Assholes.

Ja vielä kiistattoman pätevä testi:

.

Lähden lomalle. Palaan syyskuuksi. Upeita kesäpäiviä, -öitä ja -oloja.