Neljäs: Kamalia luokkauksia

 

Minä usein loukkaan ihmisiä. Ei, ei ilkeydellä tai paskamaisella käytöksellä, vaan sillä mitä ajattelen. Ajatukset, jopa yleiset sellaiset, voivat olla kauhean loukkaavia. Synnyttää paheksuntaa, närää ja näppylöitä. Jos joskus asiaa on päässyt kaivelemaan, on kasan pohjalta löytynyt tämä lause: "Tottahan se on, mutta ei sitä saa sanoa ääneen." Siis mitä hemmettiä? Kyllä. TOTTA SE ON MUTTA EI SITÄ SAA SANOA ÄÄNEEN. Ai miten niin ei saa?

En ole koskaan esittänyt ajatuksiani tietoisena tarkoituksena loukata. Ne ovat olleet ajatuksia, joita olen pohtinut ja halusin keskustella niistä. Kun olen esittänyt ajatuksen, huoneeseen lankeaa hiljaisuus. Sellainen matalapaineenomainen hiljaisuus. Joku rykii. Ihmiset vilkuilevat toisiaan kiusaantuneina. Jotkut katsovat minua järkyttyneinä. Ihmisiä lähtee pois. Joku valitaan joukosta kaitsemaan minut pois tai puhuttelemaan minua isällisellä äänellä. Ihmiset hyvästelevät minut kulmat rypyssä, katsoen kuin ihmistä, jonka taustalta on juuri paljastunut 15 vuoden linnatuomio.

Olen tässä tullut siihen ikään, että aion sanoa ääneen aika paljon. Siirtykää sisätiloihin, poistakaa tämä linkki selaimenne listoilta ja puhukaa kuiskaten.

Loukkaavia ajatuksia osa 1

Ota nyt alkuun vaikkapa edellinen, selibaattipäiväkirjan Kolmas osa. Kyllä siitä normiporukassa saa kunnon kuhinan aikaan.

Loukkaavia ajatuksia osa 2

Tällä on aiheutettu lämpimän ystävyyden kylmeneminen lähes jäiksi asti. Se kuuluu näin:

(Anteeksi etukäteen, tää ei oo tarkoitettu arvostelemaan vaan tää on mun tunne)->: Yhtä parisuhdetta lukuunottamatta en kadehdi kenenkään suhdetta ja elämää siinä suhteessa. Suurin arkionni tuntuu perustuvan sietämiselle, naisen sopeutumiselle ja etäiselle tyhjyydelle. Eletään suhteissa, joissa on elämää ja läheisyyttä yhtä paljon kuin mun olohuoneen matossa. Yksi selitys on 'ku on nää lapset niin ei tässä erotakaan viitsi'. Ja läheisyys tai keskustelu koetaan parhaaksi hoidella ystävättärien kanssa.

Vaikka tilitin omaa näkemystäni, miltä asiat minusta näyttävät, tuo loukkasi pahasti muita. Parisuhteessa eläviä. Vaikken arvostellut heidän parisuhdettaan, vaan parisuhdetta ilmiönä, omasta kokemusvinkkelistäni. Viimeksi kun joku haukkui yksinelämistä itserääkkäykselliseksi ja tyhjäksi olemiseksi ei-ketään varten, muistaakseni yhdyin haukuntoihin. Kyllähän minä sen puolen siitä tunnistan, kun kerran yksin elän. Tunnistan nuo parisuhdeajatukset silloinkin, kun parisuhteessa olen ollut. Menkää lukemaan Vauva-lehden ihmisssuhdekeskustelupalstaa. Siellä kuulemma on tarinoita, joita toivoo trolleiksi. Naisia parisuhdeoloissa, joiden rukoilee pysyvän kaukana omalta kohdaltaan, ystävien, siskojen ja omien kummityttöjen ja tytärten kohdalta.

Se, että kyseenalaistaa parisuhteen ja avioliiton onneatuovana normina, on paha juttu. Vaikka se ei tarkoita, etteikö joku voisikin elää onnellisessa suhteessa, se tarkoittaa silti että kyseenalaistaa sen, mihin suurin osa ihmisistä uskoo, tai haluaa uskoa. Monet sinnittelevät jopa epäinhimillisissä henkisissä olosuhteissa vain koska toista vaihtoehtoa ei tohdi ajatella. Otetaan mantraksi parisuhdeononni, ja jatketaan menoa. Kamalinta lienee se, että vaikka laittaa aivot lukittuun kirstuun, yöllä sieltä hiipii kamalia ajatuksia päähän, esim. 'miksi minua ahdistaa?'.

Viime aikoina usein kuulemani lause on ollut 'olen miettinyt, onko miehen ja naisen tarkoituskaan ylipäätään elää yhdessä'. Sitä on miettinyt moni muukin. Miettii sitä useammin, mitä enemmän vuosia vierii. Joko yksin tai suhteessa. Join the club. Mukaan pääsee, oli parisuhteessa tai ei:)

Loukkaavia ajatuksia osa 3

Bravuurini taisi olla muutama vuosi sitten tilaisuudessa, jossa oli paikalla muutama mies ja joukko naisia. Puhuttiin seksistä, orgasmeista, nämä ennakkoluulottomat ja modernit, naiseudestaan ylpeät naiset kehuivat gynekologeja toisilleen, paheksuivat sitä että naisen seksuaalisuutta yhä paheksutaan, ja niin edelleen. Tiedättehän te. Semmoinen missä on avoin ja jopa hurjan uskalias ilmapiiri. No, minä sitten avasin suuni ja sanoin: 'Hei yksi juttu minua on aina mietityttänyt, tämä naisten orgasmin teeskentely. Miksi sitä tehdään...siis olenhan minäkin sitä tehnyt, mutta kun kaikki meistä tietää, ettei G-pistettä ole kuin harvoilla eikä sekään usein peniksestä kosketusta saa, niin senkö takia teeskennellään ettei miehet masentuis tosiasiasta että vaan klitorishyväilystä saa orgasmin?'

Jeesusristillä ja hapanviinisienisuussa. Se oli kuin ydinpommi. Aika pysähtyi. Aika suorastaan juoksi seinään. Hiljaisuutta kesti useita sekunteja. Sitten koko lauma alkoi huutaa toistensa suuhun. Naiset kuorossa sättivät ja olivat todella vihaisia: osa syytti minua valehtelusta, osa kirosi minua pitämään turvan kiinni, osa näytti itkettyneeltä, osa sähisi ylimielisesti että 'kyllä mä ainakin yhdynnässä laukeen en mä muuten laukeekaan'. Miehet näyttivät siltä kuin heille olisi kerrottu, että kohta tulee lääkäri ja leikkaa Ne pois.

No, vieläkin ehtii. Miksi me naiset teeskennellään että yhdynnästä tulee volttisia orkkuja koko ajan, vaikka aika monella klitoris on ainoa orkun lähde? Tottakai yhdyntä tuntuu hyvältä, ja g-pisteonnekkailla vielä vähän paremmalta, mutta miksi naiset sinnikkäästi ja *raivoisasti* pitävät yllä tätä miesten egon pullistamiseen tarkoitettua, ikuista ja tuhatvuotista kuplaa? Siis anatominen totuushan on se, ettei emättimen seinillä ole juurikaan tuntohermoja. Siksi esim. koepalojen ottaminen ei tunnu. Klitoris on tuntohermokeskus. Miksi tällaisista asioista jauhetaan puppaa ja teeskennellään kimpassa, että asiat on jollain lailla? MIKSI NIITÄ EI SAA SANOA ÄÄNEEN KUN NE OVAT TOTTA JA OLEMASSA?

Näen silmissäni, kuinka tämän tekstin takia käydään itkuinen riita jossain parisuhteessa. Mies pui nyrkkiä ja on tolaltaan, nainen itkee ja vakuuttaa että minä valehtelen ja olen katkera feministi ja minunpa on menetykseni jos en saa jatkuvia tuhatkertaaminuutissa orkkuja yhdynnässä. Tjoo. Naiset tahtovat usein niin kovasti miellyttää miehiä ja unohtaa itsensä, että he todella unohtavat sitten tosiasiatkin ja väittävät sinistä punaiseksi vain miehen hyvän mielen takia. Ikään kuin tuostakin tosiasiasta johtuen miehet jotenkin olisivat tarpeettomampia: eihän tosiasiat tuosta miksikään muutu.

(Eikä biologian tai edes gynekologian kirjasta vieläkään, tänä päivänäkään löydy kaikille pimpan ihastuttaville osille nimiä. Ne ovat yhä vain ulko*synnyttimien* osia, ne harvat nimetyt. Yritä siinä sitten kertoa mistä pitäisi koskea ja nuolla, kun ei ole sanoja.)

Miehet tuntuvat ihan yhtä hyvältä ja huonolta kuin ennenkin, mutta kuplan ylläpitäminen pitää huolen siitä, ettei mies ikinä opettelekaan naisen klitoriksen eksistenssiä. Ihan miten vaan. Ne miehet, jotka ovat antautuneet oppimaan, ovat ihan omaa luokkaansa rakastajina. Pelkkä jyystäjäjussi ei koskaan pärjää miehelle, joka myös tulee toimeen klisun kanssa ja osaa käyttää kieltään. Sorry vaan pojat/miehet, mutta jos misu tyytyy *pelkkään* jyystöön (kuusta ja vuodesta toiseen), hän on joko kokematon, tylsistynyt tai niin arka ettei kehtaa pyytää parempaa.

Kuinkahan moni raivostunut nainen lähettää minulle postia tämän jälkeen? Ja vakuuttaa painokkaasti että olen väärässä ja ilkeästi murskannut sen kuplan, jota monet naiset ovat tärisevin käsin pitäneet koossa vuosikaudet? Ja väittää, että valehtelen ja yleistän ja hän ainakin ihan muuta? Voihan nämä jutut aina tosiaan tuomita mielipuolisen puutteessa elävän käntyn katkeriksi vuodatuksiksi ja unohtaa koko jutun. Ja jäädä ilman ihania klitorisorgasmeja?

Kuinkahan moni raivostunut mies lähettää postia ja keroo, että kyllä ainakin hänen naisensa saavat yhdynnässä kaiken aikaa? (Ymmärrän, että joskus kohdalle osuu näitä g-pisteonnekkaita, mutta ei aina. Sitä paitsi kaikkien prostituoitujen kanssa olleiden miesten ehdoton vakaumus on, että 'se huora nautti oikeesti, kyllä mä hei erotan teeskentelyn'.) Voi olla vaikea pala miehellekin tajuta, että itselle on teeskennelty. Vielä vaikeampaa on naiselle myöntää, että on teeskennellyt. Koska se hävettää ja nolottaa eikä tiedä *miksi* teeskentelee. No siksi, että jos ei teeskentelisi, mies ja maailma syyttäisi naista huonoudesta, sillä Oikea Nainen Saa Orgasmin Yhdynnässä. Ei kukaan halua olla se ainoa epäonnistunut epänainen, joka ei saa taivaitahalkovia orkkuja kun mies työntelee sisään-ulos.

Tämä koko juttu meni kamaluuksien laukomiseksi, joten pehmittelen aihetta selibaatti seuraavassa enemmän.