Viideskymmeneskahdeksas: Lokasfääristä

 

Piruako sitä kiertelemään: *ituttaa kuin oravanpoikaa, jolla on käpy jäässä. Ai mikä? NO EN MINÄ TIEDÄ, hittojako kyselet! Ottaa vain kupoliin, kyrsii, sahaa hermoon, nappaa kaaliin, pännii. Eikä mitään todellista syytä ole, tietenkään, mutta tokihan niitä keksii: jos esim. kaveri myöhästyy vartin sovitusta tapaamisesta, onhan se ikävää - mutta ei se sellaisen xitutuksen syy, mikä minulla siitä tulee.

Maailma tuntuu kaatuvan kovin herkästi nyt. Enkä nuku tarpeeksi. Jalan hermosärky tekee hulluksi (mutta se on sitä kuvittelua, sanoi asiantuntija- ortopedi-Koskiklinikalta-*tana). Haluan päiväunille, haluan kaivaa jotain lohtua tähän perin ikävään syysdepikseen, joka näemmä painaa päälle lujaa. Kirkasvaloa pitäisi tajuta ottaa iltapäivälläkin. Joogata pitäisi jalan kipua uhmaten. Ei tästä muuten mitään tule.

Tänään vihmoo ja ketuttaa. Sallin sen itselleni (omahyväisesti) tietäen, että huomenna taas on päivä toinen, ehkä. Hyvää riepomista ei viitsi heittää hukkaan, joten annetaanpa sauhuta vähän.

***an Jehovat!

Viimeisen kaksi kuukautta *joka JUMALAN lauantai* noin kello 10.00-11.00 soi ovikello. Jehovan todistajapoikaparihan se siellä (olen ikkunasta katsonut, sillä ovea en ole avannut, sillä olen ollut nukkumassa, sillä lauantai on niitä harvoja aamuja jolloin saan nukkua). Että tekisi mieli repiä ovi auki avoimessa aamutakissa ja kirkua, että eikö perkele riitä se, että painaa 40 tuntia viikossa duunia kahdeksasta neljään, pitääkö joka saakelin lauantai herätä johonkin uskovaisten ovikellokilkatukseen, kun niillä on niin kirpakka kiire kantaa minulle Vartiotorneja ja kertoa paratiisista johon pääsen kun vain jätän tämän syntisen elämäni. (Aah, paratiisi, onko se se paikka, jossa SAA NUKKUA LAUANTAISIN ilman että joku hiton TUMPULAJENGI soittelee ovikelloja??? Vai onko se se, missä minun ei tarvitse tehdä duunia ollenkaan joten olen aulis ja ihana lauantaiaamusta asti, koska olen nukkunut joka päivä pitkät päiväunet ja tehnyt muun ajan mitä mielin??? )

Menkää pois Jehovat, ja muut uskovaiset hippiäiset, hihhulit ja hitlerit, kotioveni takaa! Minä en halua uskontoa, minulla on jo. Minä en halua yhteisöhegemonista huojuntaa kirkkokäytävällä tai konventtisalilla, minä joogaan ja meditoin kotona matolla, kiitos vaan. Kaupittelua se uskonnon kauppaaminenkin on, ja kaupittelu on talon järjestyssäännöissä kielletty, joten katson tuon kotiovityrkytyksen kotirauhani häirinnäksi. Ja nyt printtaan sen lapun oveen, vihdoinkin.

Juutalaisten mikvat ja misogyniat

Sattuiko kukaan katsomaan Dokumenttiprojektia viime viikolla juutalaisuuden keskeisestä opista, joka koskee naisten luontaista 'saastaisuutta' ja siitä puhdistautumista mikvassa (peseytymisrituaali)?

Juttuhan menee niin, että kuukautisten aikana nainen on saastainen. Puoliso (mies) ei saa koskea häneen, sormellaankaan. Eikä 7 päivään kuukautisten loppumisen jälkeen (tämän lain lisäsivät miespuoliset rabbit suuressa viisaudessaan jälkikäteen). Eli parhaassa tapauksessa naiseen ei saa koskea, kunnes ovulaatio on ohi - ja sitten sopiikin miehen surra vaimoa, joka ei synnytä lapsia.

Kun nainen on synnyttänyt, häneen ei saa koskea, kunnes vuoto on loppunut ja mikva on suoritettu. Eräs nainen kertoi ohjelmassa, että hän kävi läpi vaikean synnytyksen, kärsi korkeassa kuumeessa kohtutulehduksesta 20 tikkiä alapäässään, ei pystynyt kunnolla kävelemään ja lasta piti imettää, *eikä mies saanut koskea häneen eikä auttaa häntä mitenkään*. Se katsos sanotaan pyhissä kirjoissa. Naisen sopii auttaa miestä aina, kun mies sairastaa. Miehen ei sovi auttaa saastaista naista.

Myönnän toki, että onhan siinä hyvät puolensa: kuukautisten aikana nainen on erityisen herkkä saamaan tulehduksia, jolloin tällainen eristäminen voi olla naisen terveyden turva. Toisekseen voi olla, että jotkut naiset kokevat helpotuksena sen, ettei tarvitse n.15 päivään olla 'miehen käytettävissä'. Mikva oli jossain päin maailmaa myös naisten tapa viettää iltaa naisseurassa, irti miehestä ja penskoista.

Kuitenkin juutalainen avioliitto edellyttää, että nainen myöntyy olemaan saastainen ja likainen olento. Jos nainen ei myönnä saastaisuuttaan ja kieltäytyy mikvasta, miehen on erottava hänestä. Kätevää.

Juutalaisuus, tämä Jumalan valittu kansa siis pitää naista saastaisena, vaikka Jeesus kyllä söi päivällistä spitaalisten ja huorien kanssa. Kuten eräs ohjelman nainen osuvasti sanoi "nainen kelpaa kyllä Jumalalle, mutta ei miehelle".

Totesin, että varmin keino päästä minusta eroon on se, että mies keikahtaa johonkin uskoon, missä naisenpahuus-legendat jylläävät. Ei ole sellaista rakkautta, että moiseen touhuun lähtisin perässä. Jos jumalat naisen loivat, kuten miehenkin, luulisi miehelle moinen luojanluoma kelpaavan ihan sellaisenaan. Jollei kelpaa, voisivat nämä miehet ylistää omaa puhtauttaan ihan keskenään - mutta tietty aina pitää olla se, jota voi alistaa, jotta voisi tuntea itsensä paremmaksi.

Läskilalleri ja hoikkishilleri

Joskus hyvä ja hyödyllinen blogi voi ärsyttää. Minua ärsyttää tänään tämä blogi. Hyvä se on täsmällisyydessään, tiedonjaossaan ja varmasti siitä saa moni laihduttaja tukea ja tietoa.

Silti minua riepoo: ollaan niin mediakriittisiä, niin mediakriittisiä, pauhataan yhteiskunnan ja kulttuurin anoreksiakauneusvaatimuksista ja ulkonäkökeskeisyydestä ja pinnallisuudesta ja trendidieeteistä ja *samaan aikaan* pidetään blogia, missä on maailman tärkein asia laskea hiilareita, tulla kiinteäksi ja piukaksi ja hoikaksi. Siis täh? Hukkuiko minulta jokin olennainen pointti vai miksi tajuntaa vetää metalliharjalla tuo totaaliristiriita: kritisoidaan hoikkuusihannetta ja samalla pyritään itse hoikkuusihanteeseen, päivitellään pintaliito-ulkokuori-ajattelua ja samaan aikaan mietitään, tuleeko omasta pepusta kireä ja kuinka nyt oma kotelo kiiltää? Jos kerran median ihanne on NIIN inha, miksi siihen sitten kirjoittaja samaan aikaan pyrkii?

Ai niin, se tietty ei pyri siihen ihanteeseen (painoindeksi 18,5) vaan on järkevästi siihen pyrkivä (painoindeksi 20-23?). Ero parjatun ja terveen pyrkimyksen välillä mitataan kiloissa ja näemmä koko helkkarin itsetunto & oma arvo voidaan punnita kiloissa, mikä minua tuossa blogissa eniten jurppiikin. Siinä sitä on taas loistavaa 'erilaista' esikuvaa ja mallia nuoremmille. Halleluja.

Onko täällä ketään, joka ei pyrkisi olemaan hoikka, kiinteä, piukka, niukka, kireä, kapea, vaaraton, söpö, harmiton ja hellanlettas? Että minua pännii tämä ikuinen naisten miellyttämis&söpöyspyrkimys. Enkä väitä, etten olisi sen ajattelun vanki itsekin, kunhan nyt vaan uhoan ja hakkaan kattiloita.

Uhoava ja kattiloita hakkaava öykkäri olisi jääkaappisi sitruuna. Ei paha:)

lemon
You are my Lemon Juice!

Which object in my refrigerator are you?
brought to you by Quizilla

Pallosalama

Olen siis pallosalama (kokeilin pariinkin kertaan).

Ball Lightning
You are Ball Lightning. You're aggressive at
times. You like to force your way through and
get your point across in a big way.

Which Magic the Gathering card are you?
brought to you by Quizilla

Tässä tarvittaisiin nyt annos pallosalaman energiaa.

Siiveniskujen Räksytystoimisto päättää raporttinsa tähän ja henkilökunta lähtee kotiin murisemaan. Siellä on tekemistä, mihin tätä purkaa:)

Seuraavana päivänä: aamut ovat ihan yhtä jähmeitä tähän aikaan vuodesta, mutta eilinenkin oli jo ihan loistava, kun nukkui päiväunet. Aamulla alkoi elämä tuntua hyvältä aamukahvin jälkeen. Mikäs tässä, tänään menen verhopuotiin ja piirtelen hulluja mandaloitani.