Seitsemäskymmeneskuudes: Järjenvastaisia ilmiöitä

 

Tiistai oli surullinen päivä. Eräs pieni eläin kuoli. Se oli söpö, touhukas, viaton ja silti sen piti kuolla. Se on mielestäni järjenvastaista.

Remontin aikana se oli vapaana tyhjässä, remontoitavassa huoneessa. Ette usko, miten valtaisa kohina voi syntyä, kun pieni eläin työntää pienen kirsunsa nuuskiakseen puhelinpistoketta. Se piti banaanilastuista. Se jätti ruokakuppiinsa kuivamuonan värikkäitä palasia viestiksi - ihminen vain on tyhmä, eikä ymmärtänyt pienen eläimen vaatimuksia tahi poetiikkaa. Hyvää matkaa, pieni eläin, takaisinkin saa tulla.

Matopeli

Olen käyttänyt viime päivinä paljon aikaa matotaisteluun: Bagle on aiheuttanut vipinää, filtterin sensuroimia sähköposteja on tullut muutaman viime päivän aikana kymmenisen kappaletta per päivä. Kaiken huipuksi kuulin, että ystäväni oli saanut 'minulta' mailia (lähettäjä oivasti muutettu), missä tietenkin olisi ollut Bagle-mato. Olen yrittänyt jäljittää matokonetta ja pyytänyt ystäviäni jäljittämään sitä myös - kiitos Utan tietokonekeskukselle nopeista vastauksista ja ohjeista!

Olisi hauska joskus ymmärtää, mikä saa ihmisen vääntämään jonkun hemmetin matoviruksen - vallantunne? Joku onnettoman säälittävän räpäleolennon ainoa tapa saada huomio kiinnittymään johonkin, joka on itsestä lähtöisin? Katkeran nuhjakkeen kosto kaikille, koska itsellä ei ole kivaa?

Piikikäs lappu

Maailma on täynnä muitakin järjenvastaisia ilmiöitä. Kuten esimerkiksi vaatteiden merkki- ja pesulaput. Miksi ne on aina tehty mahdollisimman pistävästä ja kutiavasta materiaalista (silloinkin, kun itse vaate on ekologisen kaupan täyssilkkinen neule tai mainosten mukaan herkkäihoisten pehmytpaita)? Miksi ne on ommeltu siten kiinni, ettei niitä voi irroittaa kokonaan rikkomatta vaatteen saumaa? Pahinta tuo laputus on alusvaatteissa.

Netti tappaa?

Iltalehti mölysi kahden tytön surmasta. Kamalaa se onkin, mutta lehdet myös antavat ymmärtää, että syy oli ensisijaisesti Internetin. 'Netissä vaanii vaara' julisti eräs sininen väliotsikko. Kiesus maaria. Sairaimmat ihmiset kulkevat kaduilla ja vaikuttavat viehättävän lisäksi mukavilta - ei chatti tai netti ketään tapa. Varomattomuus ja sinisilmäisyys valitettavasti joskus niin tekee.

Joillakin on aikaa

Minulla on hämärä huumorintaju, mutta tämä nauratti.

Robinson

Mihin helvettiin tässä tarvitaan jotain suomalaista Robinson-kisaa? Ai että suomalaiset paiskataan johonkin aurinkorannalle olemaan yksin (paitsi että kameramiehet killuu puussa) ja sitten näytellään kauheen angstista? Ja syödään tuhatjalkainen ja kansa sanoo YÖÖÖGGGHHH kiljuen riemusta? Kansa voi jopa testauttaa robinsoniutensa . Kyllä, tein itsekin: 34 päivää pärjäisin. 29, jos vastaa kaipaavansa seksiä - aivan kuin tumputusta ei olisi keksitty.

Eipä silti, samaa älyttömyyttä ihmettelin jo Idolseista. Näiden tehotaloustähtien levy on myynyt platinaa. Eijjuma. Pidän viikon tervehdysboikotin niiden tuttujeni suhteen, kenen hyllystä löydän Idolsien levyn - pitää jotain periaatteita ihmisellä olla.

Järjenvastaista uskoa

Uskonnoista sanoisin sen verran, että minusta uskonnollinen näkemys on kuin peppureikä: jokaisella sellainen on, mutta ei sitä vilautella jokaiselle tai joka välissä. Uskonto on intiimi asia, ja yksityinen suhde kellä mihinkin voimalliseen asiaan. En ole koskaan ymmärtänyt uskonhihhuleita tai muita käännyttäjiä. Mikä ihmeen kumman tarve niillä on aina tuputtaa uskonsa joka väliin ja miksi heille on niin äärimmäisen tärkeän välttämätöntä, että muut ajattelisivat jumalastaan samoin? Pelottaako heitä uskoa yksin, vai onko uskonto tällaisille tyypeille tekosyy sille, että pelätään kuunnella omaa sisintä ja siksi on pakko saada ryhmä samanmielisiä ympärille mölyämään hegemoniassa, ettei vaan joudu yksin ikävien ajatusten kanssa?

Murha ei ole julma

Eveliinan murhannut kundi on vetänyt paperit korkeimpaan oikeuteen. Hän ja asianajaja ovat sitä mieltä, että Eveliinan murhassa ei ollut mitään erityisen julmaa tai törkeää.

Toistan, jätkä hakee lievennystä 7 vuoden tuomioon, koska hänen mielestään nuoren tytön hitaasti mutaan tukehduttamalla ja hänen luitaan murtamalla (kun hyppi Eveliinan pään ja selän päällä tytön maatessa kasvot mudassa ja kykenemättä hengittämään) ei pitäisi saada niin isoa tuomiota. Hänen mielestään siinä, että on hitaasti ja tietoisen järjestelmällisesti väkivallalla tappanut ihmisen, ei ole mitään erityisen törkeää ja julmaa.

Tässä on järkeä!

Kuulin tällä viikolla hyvän neuvon: "älä koskaan väittele ihmisten kanssa, jotka ovat eri mieltä kanssasi." Kiitos siitä. Se tosiaan pitäisi naulata seinälle, kivitauluna.

Olen päättänyt stimuloida arkeani opiskelemalla eestin kieltä ja suorittamalla kirjallisuuden erään kurssin. Olen päättänyt paljon muutakin, mutta ne ovat hautumassa - ottaa vain päähän, että päivätyö haittaa harrasteita.

Nyt on näytön paikka!

Misogyyniblogisteille seuralaiseksi on ilmestynyt Alemman Tason Naisen blogi . Nyt nähdään, kuka Alemman Tason Mieheksi ilmoittautuneista miehistä ilmoittautuu ensimmäisenä pelastamaan ATN:n ja ottaa hänet naisystäväkseen. Alemman tason miekkoset kun ovat uhonneet, ettei naisen ulkonäkö merkitse vaan että saisi edes jonkun elämäntoverikseen - nytpä nähdään, miten on sen sisäisen kauneuden arvostamisen kanssa!

Hopi-hopi, kosintajonoon! Karkauspäivää ei kannata odotella, silloin on naistenhaku!

ANT-Helen ruotii omaa tilannettaan huomattavasti itsekriittisemmin kuin yksikään pseudo-ATM: Helen kertoilee avoimesti olevansa katkera ja vaikea seuralainen vaikka flaksi kävisikin - blogien ruikuttajakuoron pojat sen sijaan olisivat naisia arvostavia, lämpimiä, huomaavaisia ja rakastavia miehiä, jos vain yksikin hyvä nainen olisi maailmaan syntynyt. Jou, man!

En tiedä

Minusta tuntuu, että kaipaan kohtakkoin tauon. Tai sitten en. En tiedä. On niin monta projektia päässä. Niin monta asiaa, mihin pitää perehtyä. Eikä niistä pienimpiä asioita ole oma terveys.

Pakkaspäiviä!