Kahdeksaskymmenesviides: Tilkkeitä

 

Päätin koota taas tilkkeitä, koska jotenkin ne mielestäni ansaitsevat tulla sanotuiksi ja ajatelluiksi. Pieniä asioita, jotka hukkuvat USAn presidentinvaaleihin ja urheilu-uutisiin, ja silti herättivät minussa enemmän tunteita kuin yksikään mediakeekoilijauutinen.

Saunan taa ja turpaan

Tiistain (tai keskiviikon) 24.2.2004 Aamulehdessä oli pikku-uutinen oikeudenkäynnistä, jossa mieshenkilö tuomittiin 300 euron sakkoihin häirinnästä.

Mies oli soittanut asunnossaan lokakuusta asti huomattavan kovalla radion venäjänkielistä Radio Sputnikia ympäri vuorokauden. Jatkuvasti ja yhtä soittoa. Mies oli vääntänyt hanikat kaakkoon lähtiessään pois asunnosta. Mies kiisti, että kyse olisi ollut kiusanteosta.

Heppu siis sabotoi koko talon ihmisten elämän ja yöunet ja selviää siitä 300 euron sakoilla? Heppu siis voi rääkätä ihmisiä monta kuukautta, jopa vielä korostetun tahallisesti laittaessaan volyymit täysille lähtiessään itse pois asunnosta - eikä edes saanut turpaansa? Tuo heppu on mielestäni ansainnut vanhat kunnon turpakäräjät.

Poliisi-TV:n happy end

Poliisi-TV oli selvittänyt vanhan rikoksen. Tuntemattomat henkilöt olivat murtautuneet Kuopion lääketieteellisen koe-eläin laboratorioon ja vieneet sieltä 5 beaglea.

Rikos: eläinkokeissa rääkättävinä olleet eläimet vietiin muualle. Lääketieteilijöiden tunteettoman rääkkäyksen kohteena olleet eläimet varastettiin ja tärkeät kokeet menivät pilalle.

Nyt vuotta myöhemmin beaglet löytyivät. Niistä näytettiin valokuvia. Beaglet mellastivat lumessa metsäisellä pihalla, beaglet olivat sylissä rapsuteltavina. Beaglet elivät koiran elämää Mäntyharjulla nuoren pariskunnan omakotitalossa isolla, avaralla pihalla.

Tältä karmealta kohtalolta naapurin ilmianto pelasti koirat, rikos selvisi ja koirat palautettiin oikealle omistajilleen, Kuopion laboratorion häkkiin rääkättäviksi kokeilla kunnes kuolevat.

Tämä oli oikeuden voitto ja onnellinen loppu. Tosin ei luppakorvaisille beagleille. En tiedä kenelle.

Kiina-ilmiö

Kiina-ilmiö, mikä sitten lieneekin, on trendikäs termi. Minäkin päätin käyttää sitä.

Viime viikon lopun Aamulehdessä kerrottiin, että näytelmä Vaginamonologeja ei saanut lupaa 'rantautua' Kiinaan. Sen esittäminen kiellettiin, koska vagina on paha sana. Kiinassa käytetään nimeä X, kun puhutaan vaginasta. Vaginan merkki taasen tarkoittaa sekä 'alkua' että 'naista'. Alkunaista on syytä pelätäkin. Saakohan Kiinan matkustaa, pääseekö rajan yli, vaikka kantaa mukanaan pahaa ja häpeällistä vaginaa?

Kiinassa on miestenkin kiva elää. Du Daobin vangittiin 28 nettiartikkelin takia, joissa hän puhui demokratian ja ihmisyyden puolesta.

Rintasyöpä ei ole vaarallista

Kuten aiemmin uumoilin , tieto antibioottien ja rintasyövän riskin lisääntymisen yhteydestä ei aiheuttanut mitään muuta kuin sarjan (miespuolisien) lääkärien TV-lausuntoja, joissa he mitätöivät tutkimustuloksen paikkansapitämättömänä ja korostivat antibiootin merkitystä ihmiskuntamme keski-iän nousussa. Pääsenpä sanomaan Mitä Minä Sanoin. Jos kyse olisi ollut antibiooteista ja kivessyövästä, olisi ollut tahti toinen.

Vaikka tutkimusjakso oli 17 vuotta, on tutkimus täyttä puppua? Rintasyöpäriski oli kuitenkin kaksinkertainen ryhmässä, jossa syötiin tuon 17 vuoden aikana 500 päivän ajan antibioottia. Verrokkiryhmässä ei syöty antibiootteja ollenkaan. Rintasyöpä ei siis ole meille naisille vaarallista, eikä tuplaantunut riski ole yhtikäs mitään.

Haaste lääketieteelle

Äskeisestä pääsinkin aiheeseen, joka tuli omakohtaisia aiheita pitkin vastaan.

Minulla on osteopenia, luutiheyden alentuma. Nyt on tsekattu kilpirauhaset, keliakiat, veriarvot, D-vitamiinitasot - kaikki on ok. Ei ole kortisonilääkityksiä ja ravinnossa on riittävästi kalsiumia.

Lääkärit ja sairaanhoitajat kertoivat, että meitä on muitakin. Kolmekymppisiä, joiden luutiheys ei olekaan sitä, mitä pitäisi. Sekä tutkimus että löydöksien määrä on lisääntynyt huomattavasti. He eivät tienneet syytä, miksi nuorehkojen naisten luutiheys on nyt selkeästi huono.

Eilen, 26.2.2004 Aamulehti uutisoi isolla, miten urheilijat saavat helposti murtumia, jos nuorena aloitettu liiallinen treenaus vaikuttaa liiaksi naisen kuukautiskiertoon ja estrogeenitasoon. Estrogeeni on olennainen tekijä luiden vahvuuden kehittymisessä. Jos sen taso häiriintyy esim. nuorena naisena, kun luutiheys kasvaa, luutiheys jää heikommaksi. Myös poisjääneet kuukautiset olivat paha merkki: jo puolessa vuodessa luutiheys aleni merkittävästi.

Mitään yhteyttä siis ei ole tällä lisääntyneellä kolmikymppisten osteopenialla ja e-pillereillä & hormonihoidoilla, joita tupataan joka kulmasta niin akneen kuin epäsäännöllisiin tai runsaisiin kuukautisiin? Mitään yhteyttä luutiheyteen ei ole sillä, että moni e-pilleri tai hormonikierukka *poistaa* kuukautiset kokonaan, jopa useiksi vuosiksi?

HALOO LÄÄKETIEDE, minä odottelen, että joku kertoo, ettei lääketiede edustajineen ole debiili vaan tekee tästä yhteydestä jo rajulla otteella ja suurella budjetilla tutkimusta. Jollei kerro, PITÄÄKÖ MINUN MAALLIKKONA SE TEHDÄ?????? Aion tästä yhteydestä ja ajatuksistani lähettää kirjeen lääkärilleni. Jos joku pystyy pätevästi osoittamaan, että estrogeenillä ja luutiheydellä ei ole yhteyttä (vaikka se on todistettu jo moneen kertaan olemassaolevaksi ja merkittäväksi), tai ettei hormoniehkäisyllä ja estrogeenillä ole yhteyttä, olen äimissäni ja vaikuttunut. En pidättele hengitystäni odotellessa.

Parisuhteen kaava

John Gottmanin riipaisi matemaattisen mallin parisuhteista . Erityisen tärkeää oli riitelytyyli (myrskyisä, välttelevä ja vahvistava), sillä niiden ero vaikutti suhteen kestoon. Saman tyylin haltsaavat elävät pidempään yhdessä, kuulemma.

Mikäs sen mukavampaa, että saadaan MarkkinaArvoTeorian rinnalle myös uutta aineistoa, jolla LTUt yrittävät epätoivoisesti löytää varmaakin varmemman tien luovia jollan keikahtamatta avioliiton ankkalammessa.

Erilaisia suhteita

Suhteet ovat erilaisia. Yksi pari tappelee kuin kaksi hyeenaa raadosta, mutta pysyy yhdessä ja rakastaa rajusti. Toinen pari on kuin hääkakkukoriste, eteerinen ja ihanteellinen, käytös kuin romanttisista elokuvista ja elämä onnen kukkuraa - ja he ilmoittavat erostaan. Se, mikä sopii yhdelle, ei sovi toiselle. Minulle ei sovi suurin osa suhdemalleista, mitä olen nähnyt. Olen siinä mielessä rajoittunut ja outo.

Eräs pitkässä suhteessaan onnellinen nainen kirjoitti tällaisen pätkän netissä:

Mieheni lukee kirjoituksiani. Hän myös myöntää, että joka kerta tuubaa lukiessa häntä hieman jännittää mitä hölmöyksiä tällä kertaa olen suoltanut sisuksistani kaiken kansan nähtäville.

Toivoin, että tuo on vain naisen tapa olla vitsikäs. Jos tuo on todellinen tilanne, tuo jo yksistään olisi minulle kriteeri siihen, etten miehen kanssa eläisi. Minusta mies osoittaa todella paskamaista alentuvaa ylimielisyyttä ja kunnioituksen puutetta puolisoaan ja hänen harrastustaan, ilmaisutaitoaan ja arvostelukykyään kohtaan.

Usein tapaan ihmisiä, joiden parisuhdekumppanivalintaa en ymmärrä. Viehättävät, älykkäät ja upeat naiset valitsevat sikamaisen öykkäripersereiän, tai ylimielisen tunnevammajuntin. Viehättävät, älykkäät ja upeat miehet valitsevat sikamaisen ja ylimielisen junttinaisen.

Mikä on toisen onnen auvo, on toisen helvetti, ja sitä rataa.

Kevätväsymys alkaa purra. Toisaalta alkaa uusi työnkuva, mikä piristää. Tiistaina 2.3. näyn Maikkarin Ihana aamu -lähetyksessä (kai joskus ysin jälkeen) jälleen pälpättämässä 9 minuuttia siitä, miksi ihmeessä en halua lapsia (siis ihan kreisii). Tänään on perjantai, viikonloppu alkamassa. Päätän raporttini täältä tähän.