Yhdeksäskymmenestoinen: lyhyesti maaliskuun viimeisenä

 

Kun on pimeä yöaika ja vauhtia 120 km/h, ei auttaisi auton saada totaalista oikosulkua, sammuttaa valojaan ja remuta ylijännite-poltergeistin kera salamoiden lyödessä konepellin alta. Olisi voinut käydä pahemminkin. Ei käynyt - ei ollut ketään edessä tai takana, auto pääsi pientareelle asti, ja hinta oli kauhea säikähdys ja parin tunnin hinausauton odotus hyisen tuulisella moottoritie-sillanalusella. Ei sen kummempaa. Yhteislaulu piti mielialan korkealla, sen sijaan koiraolennon raatoon astuminen pientareella laski hetkellisesti pirteyden puoleen. Mutta väliä hällä, kun kellekään ei sattunut mitään ja ihmiset ovat elossa ja terveinä. Elämä on haurastakin hauraampi taitolaji.

Taas se alkaa. Remontti. Olohuoneen seinänväri on vaihtunut ruusunpunasta auringonkeltaiseen, oliivinvihreäkin oli listalla. Piti maalata, mutta oikea väri löytyykin ehkä vain tapetista. Puolitoista viikkoa aikaa tehdä hankinnat ja päätökset. Helekata.

Lapsipornoa

Katsovatko lasten vanhemmat koskaan, millaisia mainoksia muun muassa aamu-TV:n piirrettyjen animaatioiden väleissä lapsille näytetään? Olisi syytä. Ne ovat sairaita mutta oksettavia.

Esimerkki: kolme vampiksi puettua (pienet toppipuserot, kireät housut) ja meikattua n.8-10 vuotiasta tyttöä vemputtaa pientä peppuaan ja keimailee kameralle. Taustalla nainen kehrää, miten 'tyylikäs ja muodikas tyttö tekee itse upeat ja yksilölliset Clikits-korut'. Nämä raflaavat hempukat menevät mielestäni lapsipornahtelun puolelle - se ei näytä herättävän vanhempien tai päättäjien vihastusta, vaikka pitäisi.

Suuri Kuukkelikisa

Miksei Kuukkelilautakunta tee sähköistä Kuukkeligiffiä, jonka voisi liistrata kuukkelinarvoisien blogien etusivulle?

Tämä Siiveniskuja -tarinakirja, tai lähinnä kai tämä Selibaattipäiväkirja, sai siis Parhaan Mielipideblogin Kultaisen Kuukkelin . Kiitos äänestäjilleni (halauksia!), blogikollegoilleni, rohkaisijoilleni ja Mikille palkinnonjaosta! Valtavasti onnea muille voittaneille - uskotaan, että olemme palkinnon ansainneet. Nyt enää pitää pitää tasoa yllä ensikin vuonna:)

Irc-kanavakeskustelu #bloggaajissa tuntui menevän asiasta allikkoon: seuraavan päivän asiat tuntuivat keskittyvän blogaajien ulkonäöllisiin seikkoihin. Eivätkä henkkaa hassummiksi jääneet nekään kommentit, joiden mukaan Kuukkelit on saavutettu suhteilla, reisimällä, kaverin kautta ja täysin ilman syytä, perustetta tai ansiota. Jos näin on, Kuukkelilliset voisivat merkitä bloginsa siksi, että ihmiset sitten osaavat erottaa ansioituneen blogin juuri Kuukkeli*ttomuudesta* - riita poikki, sovitaanko näin?

Itse olen ihan hemmetin ylpeä Kuukkelistani. Hieno tunnustus, kannustus ja vastaa noin saavillista hunajaa, joka sivellään egoon pehmeällä telalla.

En tiedä, miksi juuri Kuukkeligaalan aikaan yksi lempiblogini lopetti, ja pari muutakin ilmoitti jäävänsä määrättömälle lomalle kirjoittamisesta. Perinteinen selitys olisi, että näillä kävi flaksi, mistä seurasi, ettei aikaa kuhertelulta irtoa tuherteluun webissä:) Oli miten oli, toivottavasti hyvät pysyvät ja paranevat.

Ilmiöitä tältä viikolta

Tiistai- ja torstaiaamuisin tulee aamutelkusta Paavo Pesusieni. Olen vaikuttunut sen järjettömyyden ja absurdiuden luomasta psykedeelisestä kikatuttavuudesta.

Luen hyviä kirjoja. Niistä raportoin myöhemmin.

Täytän ihan kohta vuosia. Syntymäpäiväjuhlintaa piisaa, joten kakkureseptit menevät kokeiluun. Huhtikuu on kevät.