Yhdeksäskymmeneskuudes: Meemi, ja linkkispekulaatioita

 

Remontti on tehty. Kaksi viikkoa jatkuvaa juoksua päivätyön ohella teki tehtävänsä. Siivoaminen tuntui jo todella vastenmieliseltä. Palkintona odotti päivä Tallinnassa - maanantaina Toompe ja Vana Tallinn kylpivät auringonvalossa, lämpöä oli parikymmentä astetta, ja 1400-luvulla rakennettujen muurien muodostamien kujien ja sisäpihojen tavernojen varjossa istuskellessaan (kuohuviinilasillinen maksoi noin euron) tunsi saavansa pientä korvausta kärsitystä tuskasta. Kotonakin sitten odotti auringonkeltaisena hehkuva, tumma merbaulattiainen olohuone - voi mitä kidutusta:)

Laivaeläkeläiset

Kuten lähimmäinen totesi: "täällä laivalla jotenkin menetti suuren osan kunnioitustaan vanhoja ihmisiä kohtaan". Satamassa joutui toteamaan, että suomalaiset ihmiset OVAT juntteja, mullikkalauma, joka ryntäilee vailla ajatusta kohti sitä päämäärää, mihin muutkin ovat menossa. Vanhoilla ihmisillä oli aggressio pinnassa ja pinna kireällä, kun he töykkivät, tönivät, etuilivat ja tuuppivat muita ehtiäkseen ensin seuraavaan jonoon. Kaikissa jonoissa nämä eläkeläiset etuilivat törkeästi ja jos eivät ehtineet etuilla, huohottivat niskaan kuin känninen sulho. Sitten laivassa kaakatettiin, vedettiin lonkusta nakit&muusi silmille ja tietty oltiin sitä mieltä, että nuoriso käyttäytyy huonosti eikä huomioi muita.

Meemi

Tämä on ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kerta, kun sorrun tähän. Mutta menköön nyt. Tämä meemi ideoitui Mindyn inspiroimana.

10 bands you've been listening to a lot lately:

1. AIR 2. Perfect Circle 3. Tool 4. Transglobal Underground 5. Joraine 6. Toploaders 7. King Crimson 8. Faith No More 9. Rasmus 10. Ultramariini

9 things you look forward to:

1. Olohuoneen sisustus 2. Kalamarkkinat 3. Sushille pääsy M:n tai J:n kanssa 4. Seuraava vyöhyketerapia 5. Iltahetket kotona 6. Amsterdamin matka 7. Kesäloma 8. Viron/Liettuan matka 9. Ystävän ylioppilasjuhlat

8 things you like to wear:

1. silkkinen mikävain 2. punaiset kenkäni 3. pornokorkokenkäni (hopeanväriset) 4. espanjasta raahatut silkkihuivit 5. pitkät silkkihameet 6. villaviitta 7. kauniit alushepenet 8. musta linnanneitoviitta

7 things that annoy you:

1. Sodexhon työpaikkaruokala 2. Laivaeläkeläiset 3. Oman hiljentymisajan vähyys 4. Pissikset, öykkärit ja muut idiootit 5. Huono käytös 6. Naisvihamielisyys ja sovinismi 7. Oma saamattomuus

6 things you say most days:

1. Herran tähden! 2. Hyvähyvä! 3. Niinku 4. Vähänks (+ joku kuvaileva sana, esim. siistiä, hienoo, tms.) 5. Pupu 6. Eipä! (silloin kun olen samaa mieltä)

5 things you do everyday:

1. Lässytän eli juttelen helliä pehmoisia 2. Juon kahvia ja poltan savukkeen 3. Suunnittelen 4. Ajattelen kauniita asioita (seksi luetaan niihin:) 5. Pidän Telluksen olentoja perin kummallisina.

4 people you want to spend more time with:

1. Kummilapset 2. Minä itse 3. Ne ystävät, joita en näe useinkaan. 4. Jos mummi tai äiti olisivat elossa, niin he.

3 movies you could watch over and over again:

1. Fear and loathing in Las Vegas 2. Big Blue 3. Siivekäs muutto

2 of your favorite songs at the moment:

1. Edelleen Ashes to ashes by Faith no More 2. AIRin uusin levy kokonaisuudessaan.

1 person you could spend the rest of your life with:

Jollei mielessäni oleva ihminen suostuisi olemaan tuo henkilö, kysyisin Johnny Deppia:)

Työpaikkaruokailua

Olin työpaikan ruokalassa. Päätin ottaa kalakeiton, jätin salaatin väliin, otin juomapisteestä lasin mehua ja leipää. Menin kassalle. Kassa tuijottaa tarjotintani, ei lyökään summaa kassaan eikä ota korttiani vastaan. Minä katson tarjotintani ja kassaa, mikähän sillä nyt on? Kassa ojentaa käden ja osoittaa tarjotintani, koko jono kääntyy katsomaan. Kassa puhkeaa syyttävään julistukseen: "Sinullahan on extrajuoma!!!" Anteeksi, mikä? Selaan nopeasti läpi paidanrintamukseni, sitten tarjottimen, ja kysyn äärimmäisen äimissäni, että missä rouva näkee ekstrajuoman, kun minulla on vain tavanomainen yksi lasi ruokajuomaa tarjottimella.

Kassa vetää henkeä, ja toteaa uudestaan, painokkaammin: "Sinulla on ekstrajuoma, siitä menee ekstrahinta!". Ahaa. Täydellisestä kaaoksesta löytyy pätkä logiikkaa, kiva. Edelleen katson kassaa kysyvästi ja janoan lisätietoa. "Keiton kanssa ei saa ottaa mehua!" Ahaa. Kysyn, että mitähän sitten keiton kanssa saa ottaa. "Keiton kanssa saa ottaa vain vettä!" Nostan asioiden täydellisesti selvittyä mehulasini kassapöydälle, ja pyydän kassaa vihdoinkin ottamaan lounaan hinnan pankkikortiltani - ja menin noutamaan parinkymmenen metrin päästä uuden lasin, ja pistin siihen vettä. Kassa rauhoittui, ja työpaikkalounastaminen saattoi jatkua normaaliin tapaan.

Myöhemmin selvisi, että jostain syystä keiton kanssa otettu vetinen mehu maksaa 50 senttiä - ja vetistä mehua kuten maitoakin saa ottaa vain muiden lounaiden kanssa. Nyt kassa sai mehulasin ratsattua, ja teki tilaisuudesta ihastuttavan dramaattisen. Sitten hän voikin kaataa mehulasillisen viemäriin. Nämä innokkaat sodexholaiset ovat ratsioissaan jätättäneet kiinni myös sikamaisia rikollisia, jotka olivat ottaneet kaksi lasia maitoa yhden maitolasin asemasta. Eräs insinööri otti jälkiruokaa kukkurakulhollisen, ja sen jälkeen ihastelimme jälkiruokapöytiin asetettuja Esimerkkiannoksia, jotka antoivat mallin siitä, miten jälkiruokaa otetaan.

Tämä on Sodexhon, tuon maan mainion työpaikkaruokaketjun ravintolan normaalia arkipäivää. Heille ei ole ainakaan Tampereen Hervannan eräässä toimipisteessä valjennut se, että he eivät ole ala-asteen riiviöiden touhua valvovia keittolatätejä vaan töissä Suomen teollisuuden tietoteknisen suuryrityksen ruokalassa, missä käyvät aikuiset tietotekniikan ammattilaiset syömässä.

Jälkihuomautus: vappuviikolla kassa pysäytti minut ja sanoi olevansa pahoillaan aiemmasta väärinkäsitystilanteesta, ettei hänellä ollut tarkoitus. En tiedä, mitä kautta tämä juttu hänen korviinsa tuli (vai oivalsiko hän itse tilanteen olleen aika outo). Joka tapauksessa hatunnoston arvoista, että uskaltaa myös pahoitella ikävää tilannetta. Pahoja päiviä on kaikilla, sen ymmärtää jokainen.

Helsinki

Linkki toimii vain 21.4.2004.

Artikkeli on seuraava:

Väkivaltatapaus pysäytti Helsingin metroliikenteen Julkaistu 10:46 Päivitetty 11:28 HELSINKI. Helsingin metroliikenne pysähtyi keskiviikkona aamupäivällä metrossa sattuneen väkivaltatapauksen takia. Silminnäkijän mukaan mies löi metrossa useita kertoja toista matkustajaa kirveellä päähän.

Välikohtaus sattui Kulosaaren kohdalla. Koko metroliikenne oli poikki kymmenisen minuuttia. Metro kulkee taas, mutta junat ovat edelleen myöhässä, koska ne joutuvat ohittamaan Kulosaaren vastaantulevaa raidetta pitkin. Matkustajat pääsevät kuitenkin pois Kulosaaren kohdalla. Juna, jossa välikohtaus sattui, seisoo edelleen Kulosaaren asemalla. Välikohtauksen uhrin tilasta ei ole toistaiseksi tietoa.

Välikohtaus? Ja miksi pääpointtina onkin se, mitä hankaluuksia välikohtauksesta on metroliikenteen aikatauluille?

Kyttääjät.net

Mikä loistava sivusto! Lisäsin sinne juuri turhauman purkamisen nimissä merkinnän loistavista kyttääjistä. Valitettavasti ne asuvat samassa talossa kuin minä.

Kymmenen tähden kyttääjä on useimmiten eläkeikäinen vanhus tai pari, joilla ei ole muuta elämää. Kaikkein nerokkaimmilla kyttääjillä on Alzheimer tai muu dementiatyyppi jo varsin pitkällä, siinä hallusinatorisessa vaiheessa, ja siksi sääli menee kiukun edelle. En aina ymmärrä, miksi helvetissä näiden ihmisten pitää väenvängällä ostaa kerrostaloasunto keskustasta, mielellään hissittömän talon ensimmäisestä kerroksesta, jos he kerran haluavat elää täydellisessä rauhassa ja hiljaisuudessa.

Siinä sitten ulko-oven käyttö muuttuu heidän tahalliseksi kiusaamisekseen (no kun portaan ulko-oven mekanismi vetää oven lukkoon, se tietysti napsahtaa) ja vessan vetäminen 22:n jälkeen on terrorismia. Pahinta on, kun pään hämäryys muuntuu hallusinaatioiksi, ja pään sisäiset äänet muuttuvat muiden asukkaiden salakavaliksi kiusaamishommiksi. Minunkin kotonani on tehty kuulemma viime kesästä asti joka päivä, erityisesti sunnuntaisin, remonttia yötä myöten (tämä tuli esiin ilmoittaessani olohuoneen rempasta naapureille). Onneksi sentään firma voi todentaa töissäkäyntini ajaksi alibin:)

Pientähän tuo vielä on tähän Jaakko Teppo -kidutukseen verrattuna.

Vonkamiehet

Vonkaus on mestarilaji. Blogistani löysin seuraavan vonkaajalinkin. Ei voi väittää, ettei hepulla olisi yritystä.

Joskus ATM-kuoro huusi hoosiannaa, koska naiset pitävät ATM-miehiä ystävinä ja nk. miesreservissä, josta ei kuitenkaan ole asiaa parisuhdepallille. No, kyllä ne miehetkin osaavat. Tätä listaa selatessa tuli mieleen varsin klassisia peruspsykologisia teoreemoja.

Anytime

Sitä on luullut, että nykyaikana tasa-arvo ja stereotyypit painuisivat taustalle, ettei roolittelu ole enää niin karmeaa kuin ennen. Sitä on luullut kai saaneensa jotain aikaan tai ainakin olleensa taistelemassa sellaisen asian puolesta, mistä on tullut hyviäkin tuloksia.

Kissanviikset. Tampereen TKL-bussien penkkien takana on nyt liuta Anytime- kosmetiikkafirman sarjakuvamainoksia . Näistä nuorien tyttöjen on hyvä oppia taas mallia siitä, miten tytön tulee olla. ...Oikeesti, mä haluisin tietää mitä SE musta ajattelee! Eikä! Tuolta SE nyt tulee, APUA, mitä mä oikeen teen...VOI, mä olin varmaan ihan hirvee!!! .

Tulee pieni kiusaus todellakin kirjoittaa tarinalle jatko. Esim. gimuli huomaa, että mitä VDDUUU mä niinku hei aina vaan aattelen jotain kundei, ku mulla vois olla oma elämä, ja vois tehdä omia juttuja, ja heittää noi meikit vege, ja olla oma itse, ja sitte olis onnellinen ja sitten kun joku järjellinen heppu on tehnyt vaikutuksen ja tahtois tutustua järjelliseen tyttöön, ni vois vaikka kolmansille treffeille meikatakin, mutta Joe Blascolla *lauta.

Helpotti:) Kalamarkkinat viikonloppuna - se on varma ja ehdoton kevään merkki! Neulamuikut ja majoneesilohet riviin, täältä tullaan Laukontori!