Yhdeksäskymmeneskahdeksas: uutislastuja vapun alla

 

Tänä aamuna ylitin kotikatua. Oli hiljaista, liikennettä ei ollut. Keskellä katua kuulin yhtäkkiä jyrähtävän moottorin ääneen - minua kohti tuli auto, noin 50 metrin päässä, joka ei todellakaan jarruttanut vaan painoi kaasua apinan raivolla. Kirmasin juoksuun ja ehdin pois alta. Kuljettaja näki minut aivan hyvin - kuljettaja oli nelikymppinen kännykkään puhuva Y-kromosomi. Päästyään ohitseni talla pohjassa hän jarrutti kääntyäkseen lähellä sijaitsevan kiinteistövälitystoimiston pihaan ja parkkeerasi henkilökuntapaikoille. Ihmisessä, joka nähdessään ihmisen ylittämässä katua painaa kaasun pohjaan, on jotain perusteellista vikaa. En ostaisi häneltä asuntoa.

Viikkoraha

Tutkimuksen mukaan tytöt saavat keskimäärin 4 euroa kuussa vähemmän kuukausirahaa ja siis 20% vähemmän kuin pojat, vaikka menot olisivat samat. Tyttöjen kuluihin tuskin laskettiin kuukautissuojia, rintaliivejä ja e-pillereitä, vaikka niihinkin välttämättömyyksiin rahaa menee. Pojat voivat tuhlata rahansa johonkin mukavampaan.

Katkeraa känkätystä

Risto E.J. Penttilä arvostelee presidentti Halosta humanitäärisestä työstä. On kuulemma maalle pahaksi, jos puolustusvoimain pääpomo osoittaa inhimillisyyden merkkejä vastustamalla maamiinoja. Ripa taitaa olla mies, joka olisi halunnut kalifiksi kalifin paikalle. Niin on Vanhasen Masakin, mutta tekee sen maltillisemmin pesemällä kätensä ja feikkaamalla puolueetonta. Seuraavat pressanvaalit ovat pian, ja pedin petaaminen on jo alkanut. Tuomiojan Eki oli ainoa, joka sai taas pisteet kotiin: nyhjäkkeen oloinen ulkokuori kätkee sisäänsä rääväsuisen terrierin, joka ei pelkää sanoa suoraan ajatuksiaan.

Nainen synnytti lapsen!

Tuhansien vuosien ajan naiset ovat synnyttäneet lapsia, milloin metsässä, hangessa tai saunassa. Nykyään sitä sanotaan ihmeeksi. Aamulehti kirjoitti sivun pituisen jutun urbaanista citynaisesta, sillä hän oli synnyttänyt lapsen kotona. Ambulansseja oli tullut paikalle kaksin kappalein ja päivittelyä asian tiimoilta riitti. Olemme todella erkaantuneet kauas ihmislajista, joka syntyi, eli ja kuoli pitäen kaikkea sitä luontaisena asiana.

Terveelliset hormonit

E-pillereistä en enää jaksa jauhaa, hokekoon lääkärit niiden ihanaa terveellisyyttä ja täyttä vaarattomuutta, minen jaksa. Nyt amerikkalainen tutkimus veti maton alta niiltäkin, jotka ovat mainostaneet vaihdevuosi-iän hienoa ja hyväätekevää hormonihoitokuuria. Yhteys veritulppiin ja aivoinfarkteihin on todettu. Lääketieteen edustajat tietenkin vähättelevät asiaa, ja suhtautuvat alentuvan halveksivasti idioottiin, joka ei syö hormoneja vaan 'primitiivisessä tietämättömyydessään lukee jotain typeriä pelottelujuttuja' ja jättää väliin.

Geenimaissia!

Minä olen tosi outo ihminen, sillä en tahdo pistää suuhuni mitä vain. En halua syödä lautasilta, joita on hierottu päivittäin syövyttävissä aineissa (astianpesukoneessa) vaan valitsen pehmeämpiä pesuaineita Ruohonjuuresta. Joku kommentoi, että mitäs niillä syövyttävillä aineilla on väliä, kunhan huuhtoo tarpeeksi hyvin. No, en söisi lautaselta, missä on pidetty koirankakkaa, vaikka se olisi huuhdeltu hyvin.

Geenimaissi sai jaa-ääniä, ja niinpä vanha kunnon geenimaissi ilmaantuu kauppoihin ja elintarvikkeisiin. Merkitäänkö tuotteisiin oikeasti se, että käytetty mössö sisältää geenimaissia? Jossain päin Eurooppaa olivat maanviljelijät järjestäneet kunnon mellakoita geenimaissia vastustaakseen. Nykyään on muotia pitää sellaisia takapajuisia ihmisiä tietämättömyyden uhreina.

Minä en halua syödä geenimaissia. Enkä geenisoijaa. Haluan saada valita toisin. Minusta halu ja tahto valita itse ei ole tietämättömyyttä. Minusta asian vastustaminen ei suoraan tarkoita, että vastustaja olisi tietämätön. Ehkäpä puolestapuhujat eivät vielä tiedä, mitä geenimaissista seuraa?

Iranissa seksin puutetta

Aamulehti uutisoi Iranin mielenterveysongelmista. Uutisartikkeli oli tullut STT:n kautta, mutta silti hysteerinen naurukohtaus yllätti: artikkelissa kerrottiin, että iranilaisten masennuksen tärkein syy on köyhyys ja toiseksi tärkein syy on seksin puute.

Seksiä kuulemma ei saa harrasta ellei ole aviossa ja avioon on vaikea päästä, koska sulhon pitää maksaa isot myötäjäiset. Käytännössä siis vain rikkaat pääsevät avioon ja panemaan. Tuo kieltämättä on varmasti yhteiskunnallinen ongelma - mutta kuvittelisin mielenterveysongelmien taustalla olevan jotain muutakin. Tosin ovathan jo monet blogipojatkin todistaneet jutuillaan, että seksin puute ja mielenterveyden heilahtelu ovat vahvasti toisiinsa sidoksissa. Kumpi on syy ja kumpi seuraus, sitä voi aina miettiä.

Lapsinaiset

Kuten Mindy , olen itsekin ihmetellyt sitä, että nykyään ei tahdo saada kunnon rintaliivejä. Kaikissa malleissa on tuumanpaksuiset vaahtomuovikuvut, jopa C- ja D-kupin liiveissä. Jollei huvita olla trendikäs jalkapallotissi, saa hakea liivejä kauan.

Toinen kauan rassannut seikka on ollut tuo vaatteissa näkyvä lapsinais -henki. Aikuisille naisille myydään Snoopyja, Nalle Puheja ja kivoja pikku höpönassuilla varustettuja teddynalle -alushousuja. Lasten osastolle ne kuuluvat, kiitos vain, ja minä ottaisin alusvaatteeni sievinä ja ilman idioottimaisia pedofiilitunnareita. Ehkäpä tämän lässynlää-tyylin puhtoisin edustaja on lässynlää-mukahauskalla-nallekuvalla varustettu 'PAITULI' (sana, jonka käyttäjä ja keksijä pitäisi lukita titaanisukkulaan ja lähettää Jupiteria kiertävälle radalle). Myös kaikenmaailman pompulasukat nallukkakuvineen saavat minut etsimään katseellani paikkaa, mihin antaa ylen.

Vappua!

Jos kaupunki on täynnä jumalattoman humalaisia ihmisiä, joiden nationalismi roihuaa, on Suomi voittanut ottelun. Jos kaupunki on täynnä jumalattoman humalaisia ja pirullisen aggressiivisia ihmisiä, Ruotsi voitti.

Itse painun piknikille hyvässä seurassa. Hyvää vappua!