Maaliskuu. Presidentti Sauli Niinistön kausi alkaa (ja puoliso Jenni on edustuskelpoinen, koska hän on sievä, nuori, nöyrä, perinteisesti vaimomaisen naisellinen, hänellä on kirjallisia harrastuksia ja hän hymyilee nätisti). Tampereen Jäätelötehtaan Gelateriat ovat auki hiihtolomaviikon. Aamuseitsemältä on VALOISAA. Kevätkevätkevätkevät, lauloi sisäinen punarinta!

Kekkerit nostavat elämän laatua

Helmikuussa ystävä järjesti kekkerit: huisat pippalot, joissa oli läjä bändejä yksityiskeikalla. Ai mitä bändejä? No Murheen laakso (ent. Mana mana), Terveyskeskus, Kohu -63, Likaiset miehet eli Dreckige Männer, Kuolema, Kansalaistottelemattomuus ja walesin poika Owen Jones. Loistava menu, loistava meno.

Bileitä seuraavana maanantaina sitten väsytti niin, ettei todeksi uskonut hereilläpysymistään. Silti hihitytti: kyllä tällä muistolla taas jaksaa kesäkautta odottaa.

Ihmiset järjestävät juhlia aivan liian harvoin. Itsekin järjestin pippalot pari kertaa vuodessa ennen muinoin ja joka kerta kuulin, että "ihanaa, kun järjestät, kun ei nykyään enää kukaan järjestä kotipippaloita!" Ei juhlien tarvitse olla superbändien yksityiskeikkojen rytmittämät 200 hengen helkamat. Riittää tusina hyvää tyyppiä, parit naksut ja kaljakeissi. Nyyttärit, OmaPulloMukaan, pari lämpökynttilää pöydälle, unohda imurointi ja puunaus (amatöörit siivoaa ENNEN bileitä:), no pese vessa kumminkin ja laita puhdas käsipyyhe, lattialle tyynyjä ja eikun nauttimaan! Onko se oikeasti niin vaikeaa?:)

Hollannissa tykästyin illallisperinteeseen: siellä ihmiset kävivät viikottain toistensa luona illallisella. Tärkein asia illallisessa on tajuta, ettei siellä laitettu sisäfilettä ja puunattu kämppää vieraita varten vaan tehtiin sitä samaa kalapuikko-riisimössöä kuin oltaisiin tehty muutenkin. Tehtiin vain vähän enemmän. Vieraat toivat usein pullon viiniä. Sitten syötiin, juteltiin, juotiin kahvit ja päästiin ajoissa nukkumaan. Ja silti oli vietetty sosiaalista laatuaikaa, joka teki arjesta vähemmän tylsää ja tympeää.

Sutinaa arkeen r.y. tervehtää!

Tarot

Opas viisauteen-DVD on vihdoin julkaistu! Kaikkien Tarot-gurujen rinnalle pääsin minäkin, 20 harrastevuoden jälkeen. Olen todella iloinen ja ylpeä ja riemuissani!

Linkki verkkokaupan sivulle on löydettävä itse, sillä joku nillittäjä teki muutama vuosi sitten minusta ilmoituksen yliopiston ylläpidolle, kun linkkasin kustantamon esittelysivulle (se on katsokaas markkinointia, sanoi kateellinen kansalainen).

Ajankohtaisia uutisia: rokotesumutusta

Pandemrixin uudet haitat. Nousi kyynel silmään tätä lukiessa. Ei vähiten sen takia, että tiedän, miten helvetin hallitsemattomaksi elämä ja oma keho muuttuu, jos autoimmuunijärjestelmä alkaa sekoilla.

Pandemrix-katastrofi ei näytä kauheasti hillitsevän THL:n muuta "susi, susi!"-riekkumista. Joka syksy ja kevät kerrotaan lehdissä pitkin Suomen maata, miten NYT IHANKOHTA TÄMÄ flunssa tappaa, halvauttaa ja kaataa koko maailman petiin! Ja tarjotaan vienosti rokotetta. Ja sitten todetaan, että saapuva influenssa onkin joku muu tai rokote ei ihan sitten toimikaan. Kun sitä sutta huudettiin niin penteleesti sikainfluenssan aikana, ja seuraukset olivat mitkä olivat, ihmisten luottamusta on vaikea saada takaisin. Tätä nyt THL ihmettelee ja voivottelee, että miksi influenssarokotteita ei otetakaan enää entiseen malliin.

Härskeintä oli, että tuttavieni tiedustellessa viime syksyn influenssarokotteen sisältöä (he EIVÄT halunneet sikainfluenssarokotetta vaan pelkän kausi-influenssarokotteen), useille kerrottiin ilmeisen tahallisesti väärää tietoa. Vakuutettiin, että rokote ei sisällä sikaa vaan lintua vaan. Totuus oli kuitenkin toinen, sikaahan ne sisälsivät tottamooses.

Minun on entistä vaikeampi uskoa vakuutteluja siitä, että rokotteet ovat silkkaa hyötyä vailla haittoja. Minusta sellainen tiedotus on silkkaa valehtelua. Vaikka mitä muuta sanotaan, ROKOTE on RISKI siinä missä itse tautikin. Rokotteen tehtävä on potkaista autoimmuunijärjestelmää, eikä se potku aina osu oikeaan kohtaan eikä herätä hallittavaa vastetta. Tätä faktaa ja realiteettia eivät rokottavat tahot useinkaan myönnä, mikä on väärin, käsittämätöntä ja kaiken tieteen, ihmisyyden ja järjen vastaista.

Ja ennen kuin joku taas ehtii aloittaa, korostan: tauti on riski, mutta myös rokote on riski! Ihmisten pitää voida punnita riskejä ja tehdä päätös oikeiden tietojen pohjalta siitä, kumman riskin hän mieluummin ottaa. THL tai lääkäri ei saisi sitä päättää ihmisen puolesta kertomalla vain taudin riskeistä ja mitätöimällä rokotteen riskitiedot.

Puolueetonta tietoa on lähes mahdotonta saada: löytyy vain propagandaa puolesta tai vastaan.

Kertamaksulla ikuinen lippu

Eikö olisikin kiva, että voisimme kertalipulla matkustaa ikuisesti ja ilmaiseksi bussilla? Olisihan se.

Sanoma Median avustajiltaan vaatima sopimusallekirjoitus on luokassaan härskeimpiä: Sanoma maksaa jutusta tai kuvasta kerran ja saa loputtomat oikeudet käyttää juttua/kuvaa miten huvittaa, toistuvasti, ikuisesti, maksamatta enää koskaan siitä mitään.

Hyvä kuvaus ongelmista. Pistää miettimään. Mutta ennen kaikkea nämä asiat saivat minut allekirjoittamaan addressin .

Lanua dissataan

Jotenkin sitä kuvittelisi, että 70-luvun käsitykset olisivat jo mennyttä aikaa. Vaan ei vielä, ei lasten ja nuorten kirjallisuuden kohdalla. Hesarin kulttuuritoimituskin kohtelee lanua kuin toisen luokan mitäväliä-genreä. Hyvä vastine toivottavasti herättäisi näitä median airueita ja itse itseään kulttuurin asiantuntijoiksi kutsuvia.

Kun joku sanoo, että lasten tai nuorten kirjan kirjoittaminen on helpompaa kuin "oikean aikuisten" kirjan, pudotkoon kuuma meteoriitti hänen kukkapenkkiinsä.

Kulttuurilaari

Tähditys siis seuraavasti:

  • ***** = olen tulessa!
  • **** = posket punottaa, lämpö läikähtelee
  • *** = lämpimään päin
  • ** = haaleaksi jätti
  • * = jäistä näkkäriä
  • @ = kurapashaa

Sofi Oksanen :Baby Jane **
Näppärä kertomus seksuaalivähemmistöpiireistä ja traagisesta intohimosta. Sellainen, jonka moni 18-vuotias voisi haluta kirjoittaa esikoisteoksenaan. Juonenkäänteet kääntyvät epäuskottavuudessaan farssiksi, päähenkilön tuska ei liikuta. Emotionaalisesti mekaanista, jättää kylmäksi kuin tyttöparin pervorahastusbisnes. Tarina on kuulemma moderni versio elokuvasta Mitä tapahtuikaan Baby Janelle? mutta pelkään pahoin kirjan jäävän kakkoseksi elokuvalle. Plussa kauniista naisparin seksikohtauskuvauksista, joilla on taidettu hakea laajempaa lukijakuntaa.

Helmi Kekkonen : Valinta ****
Haikea. Kaunis. Taidokas. Hiljainen. Pysähtyvä. Pysäyttävä. Taidokkuus kantoi jopa klisheisen "salaisuuden" yli, jolle lukijaminäni puisteli päätään. Tämä on oikeastaan Oksasen "Baby Janen" vastakohta, tässä on kaikki se, mikä siitä puuttui. Kekkosen esikoisenkin haluan etsiä käsiini.

Karo Hämäläinen : Erottaja ****+
Trilleri finanssialan ammattilaisille ja siitä mitään tietämättömille. Tarina pitää otteessaan riihikuivalla rukkasella. Ei tarvita mafiaa ja ruumiita, riittää raha, ahneus ja kylmä juonittelu. Islantilaispankkien kaatuminen nousi täysin uuteen valoon. Seuraan talouskriisiämme uusin silmin. Olen vieläkin äimistynyt siitä, että elokuvakäsikirjoituksen oikeuksia ei ole vielä ostettu ja leffaa tekeillä. Valmius nousta kansainväliseksi hitiksi, missä käännösoikeuksien penääjät?

Sari Peltoniemi :Kuulen kutsun metsänpeittoon ****
Huikaiseva mytologinen tarina, jonka ainoa puute on se, että se jäi kesken! VAADIN JATKOA!

ELOKUVA Päivä jona maailma pysähtyi *
oli kyllä melkoista Keanureeves-scheissea. Mustasta jättipeltihökötyksestä olisi voinut repiä kunnon kauhut irti, mutta ei.

ELOKUVA Mission Impossible - Ghost Protocol ****
Hitto. Minä pidin. Juu, ei kehity henkilöhahmot, juoni on vallan simppeli, mutta ei tämä jumankeka mikään epookki olekaan! Tämä on rytinää, rähinää ja räjähdyksiä! Agenttisatu, hii ja hoi! Ei ahista, ei itketä eikä huolet paina, aivonnollauksen ykkösiä!

ELOKUVA Source Code ****
Yllättävän laadukas tarina ajan eri tasoista, uusista mahdollisuuksista ja mahdollisista maailmoista.

Copyright Minttu Hapuli 2012